Konut devi konkordatodan çıktı, dünya devleri ile iş birliği yapmaya başladı

Konut devi konkordatodan çıktı, dünya devleri ile iş birliği yapmaya başladı
Gayrimenkul sektörünün önemli oyuncularından Semerkand Yapı AŞ’nin konkordatodan çıktığı belirlendi. Sahip olduğu mal varlığı, borçlarından çok daha fazla olan şirketin sahibi, “Esasında bizim konkordatoya başvurumuz bir yol kazası oldu. Danışmanlarımızın yanlış yönlendirmesi oldu. Şimdi çok daha güçlü bir konumdayız” dedi.

Mali sıkıntıya giren şirketlere yönelik yasal koruma mekanizmalarından biri konkordato… Mahkemenin verdiği geçici ve kesin mühlet kararı ile şirketler de rahat bir nefes alabiliyor. Anılan dönemde hacizlere karşı korumaya alınan şirketler mali yapılarını düzeltme yoluna gidiyor.


SERMAYESİ 40 MİLYON TL

40 milyon liralık sermayesi ile konut sektörün önemli oyuncularından biri konumunda olan Semerkand Yapı da benzer bir yola başvurdu. Ancak şirket, tahmin edilen de kısa bir süre içinde konkordatodan çıktı. 
Bakırköy 1. Asliye Tic. Mahkemesine sunulan bilirkişi raporları da şirketin konkordatodan kısa sürede çıkmasına zemin sundu.

semerkand


MAL VARLIĞI 600 MİLYON

Hazırlanan raporlarda şirketin varlıkları arasında yer alan Beyoğlu’ndaki Palazzo Donizetti Otel, Semerkand Line Bakırköy, Semerkand Line Beylikdüzü, KozzAnkara, Esenyunt Home Ofis, ile Bahçeşehir ve Boğazköydeki arsalara ilişkin tek tek rapor hazırlandı ve mahkemeye sunuldu.  Hazırlanan raporlara göre söz konusu varlıkların piyasa değeri 600 milyon liraya yakın. 

semerkand


YOL KAZASI YAŞADIK

Semerkand Yapı AŞ’nin patronu Çetin Çapan, şirket adına yapılan konkordato başvuruları için “Bir yol kazası oldu” yorumunda bulundu.  Danışmanlarının kendilerini yanlış yönlendirdiğini kaydeden Çapan “Tüm dünya ekonomisi zorlu bir süreçten geçiyor. Türkiye ekonomisi de son 2 yıldır sancılı. Ancak bizim şirketin mali yapısı oldukça güçlü. Bunu hazırlanan bağımsız bilirkişi raporları da teyid etti. Şirket olarak ekonomiye katma değer yaratmaya, istihdam katkısı sunmaya devam edeceğiz. Bunu önümüzdeki yakın zamanda çok daha güçlü bir biçimde yapacağız. Hem ulusal, hem uluslararası bir dizi büyük firma ile önemli projelerimiz hayata geçecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.