Konut projesi fiyatları düşürür

Konut projesi fiyatları düşürür
Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, sosyal konut projesinin hem kira hem de fahiş ev fiyatlarını düşüreceğini söyledi

Sosyal konut projesinin inşaat sektörüne etkilerini değerlendiren Karahasanoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği sosyal konut projesinin açıklanmasının ardından emlak fiyatlarında düşüş gözlendiğine işaret ederek, “Sektörümüz, bu tür ucuz konut projelerinden her zaman olumlu etkilenmiştir. Bu durum, kira ve konut fiyatlarına da yansıyacaktır. Son 1 yıl içinde konut fiyatlarında anormal artışlar oldu. Sosyal konut projesi, konutlarda fahiş fiyatları da düşürecektir” diye konuştu.



Makul seviyeye düşecek

“Sosyal konut projesinin 81 ili kapsamasının da önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Karahasanoğlu, “Piyasayı her gün takip ediyoruz. Projenin açıklanması ile ev sahipleri, fiyatları aşağı çekmeye başladı. Konut fiyatlarındaki bu düşüşler devam edecektir. Proje başladığında konut fiyatlarının daha da makul seviyelere düşeceğiniöngörüyoruz” ifadelerini kullandı. “Konut almak isteyenler, fahiş fiyatların ve konut kredilerinin düşmesini bekliyor. Sosyal konut projesi piyasada mevcut talebi azaltacaktır” diyen Karahasanoğlu, “Yüksek enflasyon şartlarında düşük ve orta gelir seviyesindeki vatandaşların ev alması pek mümkün olmuyor. Biz inşaatçılar olarak bir konut sattığımızda, bu konutun satış fiyatı ile aynı özelliklerde bir konut yapabilmeliyiz. Ama yüksek enflasyon buna imkan vermiyor. Bu sebeple konut fiyatları hem konut üreticileri hem de ikinci el konut satıcıları nezdinde ister istemez yükseliyor. Serbest piyasa koşullarında yüksek enflasyonda bu fiyatları frenlemek pek olası değil” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.