Kriz ortamında erken seçim sağlıklı olmaz!

Kriz ortamında erken seçim sağlıklı olmaz!
İYİ Parti'de bir dönem Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi olan ve hala İYİ Parti üyeliği devam eden Polat Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Polat, erken seçim konusunda partisiyle zıt düştü. Damga'ya konuşan Polat, “Halihazırda bir kriz ortamı varken, seçim istemek bence zamansız ve sağlıksız olabilir” dedi

Bir dönem İYİ Parti GİK üyesi olan Özdemir Polat ekonominin ve siyasetin gidişatıyla ilgili Damga'ya konuştu. Hala İYİ Parti üyesi olduğunu siyasi anlamda pa rtisine bağlılığını koruduğunu söyleyen Polat, erken seçim konusunda ise partisinin genel politikasıyla zıt bir kutupta yer aldı. Türkiye'de bir kriz ortamı olduğunu anlatan Polat bu ortamda seçimin çok sağlıklı bir yol olmayacağını belirterek, “Seçim kararı hükümetin alacağı bir karardır. Kriz döneminde ülkeyi bir seçime zorlamak ne kadar doğrudur onu da bilmiyorum. Muhalefet seçim istiyor, onların da bildiği bir şey vardır. Ama sonuçta başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Hükümetin kararı esastır. Bana göre olmalı mı dersiniz; bence kriz ortamında seçim yapmak çok doğru olmayabilir. Şu ortamda seçim istemek zamansız ve sağlıksız olabilir” dedi.

Devülasyon bizi sıkıntıya sokuyor

Polat Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Polat, kendisinin de bir ihracatçı olduğunu anımsatarak, artan döviz kurlarıyla ilgili de değerlendirmede bulundu. Polat, “Son zamanlarda dövizlerdeki artışlar biz ihracatçı olarak bizi olumlu açıdan etkilese de özetle; en büyük sıkıntımız dolardaki devülasyon. Mesela biz iplik ithal ediyoruz. 4,20'den ithal ediyoruz 1 hafta sonra 6,80'e ithal etmeye başlıyoruz. Yani dolar üzerinde yaşanan devülasyon biz ihracatçıları ciddi bir sıkıntıya sokuyor. Bir ihracatçı için dövizin istikrarlı olması rahatlık için elzemdir. Planlı ve öngörülü gitmeniz için istikrar şarttır. Böyle inişler, çıkışlar birilerine bir şeyler kazandırsa da birilerine ciddi huzursuzluklar yaratır. Biz bu anlamda istikrardan yanayız” diye konuştu.

İYİ Parti adım adım ilerliyor

Kendisinin hala İYİ Parti üyesi olduğunu da anlatan Polat, partisinin gidişatından ise umutlu. Polat, “İYİ Parti'de GİK üyesi olarak görev yapmıştım ama iş yoğunluğuyla bu görevimden ayrıldım. Tabii ki hala İYİ Partiliyim. Partimiz yükselişte. Sağlıklı ve kalıcı bir yükseliş içindeyiz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Adım adım ilerliyoruz” dedi.

Herke soğukkanlı olmalı

Türkiye'deki ekonomik kriz ortamında iş dünyasındaki yöneticilere düşen en büyük payın soğukkanlılık olduğunu da ifade eden Polat şu tavsiyelerde bulundu; “İş insanlarımız tedbirli olmalı. Her ne kadar ne olursa olsun, ülkemizde hepimiz aynı gemideyiz. Telaşa kapılmadan, soğukkanlı ve özverili bir şekilde ilerlememiz gereken bir dönemden geçiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.