Küçük çocuğa büyük şiddet

Küçük çocuğa büyük şiddet
9 yaşındaki Otizmli çocuğu olan Ayşenur Görgeç, oğlu Berat'ın okulda şiddet gördüğünü iddia etti. Otizmli oğlunu, Büyükçekmece'de spor- yaşam ve rehabilitasyon merkezi olarak hizmet veren özel bir okula gönderdiğini belirten Anne Görgeç, “Öğretmenin, oğluma hem sözlü hem de fiziksel şiddet uyguladığı bir video var. Oğlum vurma diye yalvarıyor” dedi.

Ayşenur Görgeç, devletin verdiği 8+4 seans eğitiminin yeterli olmaması sebebiyle otizmli oğlunu Büyükçekmece'de spor- yaşam ve rehabilitasyon merkezi olarak hizmet veren bir okula yazdırdığını söyledi. "Oğlum Berat için daha fazla eğitim ve spor eğitimi veren bir okul arayışındaydık. Tavsiye üzerine Büyükçekmece'deki okula gittik” diyen Görgeç, “Kurumun verdiği eğitimin çok iyi olduğunu hatta arkadaşın çocuğunun iki ay gibi bir sürede tuvalet eğitimini aldığını söylediler. Biz de varımızı yoğumuzu dökeriz çocuğumuza faydası olsun yeter ki dedik. Kurumun sürekli kameraları vardı, hem veli odasında hem müdür odasında. Kamera olmayan tek kısım alt kattaydı. Bir öğretmen söylemişti onu da... Ben veli odasındayken orada kamera yok bizi göremezseniz merak etmeyin dendiği için buradan biliyorum” açıklamasını yaptı.



Sürekli geçiştirdiler

Belli bir zaman geçtikten sonra çocuğunun farklı yerlerinde morluklar ve şişliklerle eve geldiğini dile getiren Anne Görgeç, “Bu durumu kuruma bildirince de etkinlik sırasında olduğunu, kamera kayıtlarını izleyebileceğimiz söylenerek geçiştirildi. Kurum müdürü kameralar var ben böyle şeye müsaade etmem dedi. İzlemek istedik tabi ki. Ayrıca en başında okulla konuştuğumuzda serviste hostesin olduğunu söylemişlerdi ki başladığımız günden itibaren asla hostes yoktu” dedi. Oğlunun sürekli morluklar ile eve geldiğini söyleyen anne Görgeç, “Olayın olduğu gün oğlum Berat'ın kafasında şişlik olunca bu kadarı tesadüf olamaz, kötü bir şey varsa karşıma çıksın diye dua ettim" ifadelerini kullandı.

Tesadüf olamazdı

En son oğlumun kafasında bir şişlik ve morluk gördüğünü dile getiren Görgeç, “Dua ettim; kameralarda kör noktalarda göremediğimiz bir şey varsa karşıma çıksın diye. Çünkü bu kadarı tesadüf olamazdı. Ertesi gün, günlük olarak bize attıkları videoları izlerken birden gördüğüm görüntü ile şok oldum. Öğretmenin hem sözlü hem fiziksel şiddet uyguladığı bir video elime geçti. Hemen 183'ü aradım, darp raporu aldık. Cimere, bölgenin Milli Eğitim'ine şikayet olusturuldu. Hemen bir avukat tuttuk gerekli tüm şikayetlerimizi yaptık, bir an bile vazgeçmeyi düşünmedik” açıklamasını yaptı.



'Bana vurma' diyor

“Sesimizi sosyal medyadan da duyurmaya çalıştım” diyen Görgeç, “Çocuğuma öğretmenin uyguladığı fiziksel ve psikolojik şiddet karşısında oğlum sürekli vurma diyor. Bu videoda görülüyor. Öncesinde de çocuğun şiddet gördüğü ortada. Bu sebeple kimse etkinlikte oldu bahanelerinin ardına sığınmasın, kimse kimsenin yavrusuna dokunmasın diye yaşadıklarımızı duyurmak istiyorum. Umarım kurumlardaki kameraların önemi de anlaşılır diyorum. Dosya numarasını dahi gönderdiğim halde beni suçlayanları Allaha havale ettim” dedi.


Hesap versinler

Yaklaşık 2 ay önce şikayetçi olduklarını ifade eden Ayşenur Görgeç, “Dileğim bir an evvel adalet önünde hesap versinler. Ama para cezası değil, caydırıcı bir ceza. Kurum kısa bir zaman önce el değiştirdi. Şiddet uygulayan öğretmenle de ilişiklerini kestiler. Bu işin peşini bırakmayacağım. Otizmli yavrularımızın sesi olmak zorundasınız. Tırnağına taş değdirmediğimiz yavrumuza ses olun ki başka Berat' lar olmasın. Fark etmeyin. Hareket edin. Nefes alan tüm insanlara sözüm. Duanla, çabanla, yetkinle bir şey yap ne olur. Yoksa kimse bu vebalin altından kalkamaz. Berat gibi bir sürü çocuk var” açıklamasında bulundu.

DİLEK BOZKURT/ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.