Küçükçekmece'de hobi Bahçesi yeniden açıldı

Küçükçekmece'de hobi Bahçesi yeniden açıldı
Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olan Küçükçekmece Belediyesi Hobi Bahçesi, yeni normalleşme sürecine uygun tedbirlerle yeniden kullanıma açıldı

Bu kapsamda, vatandaşların sosyal mesafesini korumak adına parsellerin hak sahipleri tarafından dönüşümlü olarak 3 aşamada kullanılması planlandı. Vatandaşlar, yapılan planlamaya ve kurallara uygun olarak belirlenen günlerde bahçelerini kullanabilecek. Böylece alandaki insan popülasyonunu 1/3 oranında tutmak hedefleniyor.

Şehrin içinde organik tarım
Küçükçekmece Belediyesi tarafından Atakent Mahallesi 3.Etapta Atatürk Caddesi ile 1.Cadde kesişiminde bulunan hobi bahçesi, vatandaşların tarımsal amaçlı hobi bahçesi ihtiyaçlarını karşılamak için yaklaşık 42 bin metrekarelik alanda hobi bahçesi ve meyve bahçesi olarak hizmet veriyor. Küçükçekmece Belediyesi Hobi Bahçesi, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen kurayla geçtiğimiz günlerde yeni sahiplerini buldu, 26 adet parsel ise şehit ve gazi ailelerinin kullanımına ayrıldı. İlçe sakinlerine şehrin göbeğinde tarım yapabilme fırsatı sunan hobi bahçesinde, sağlıklı, lezzetli ve organik sebze ve meyvelerin yetişebilmesi için kimyasal ilaç kullanılması yasak. Şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenleri kucaklayan Küçükçekmece Belediyesi Hobi Bahçesi vatandaşların organik tarımla kendi sebze ve meyvelerini yetiştirip, tüketmelerine olanak sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.