Küçükçekmece'de değişim yok!

Küçükçekmece'de değişim yok!
CHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı'nın 13. Olağan Kongresi yapıldı. Geçmiş dönem İlçe Başkanı olan Turgay Özcan yeniden başkan seçildi

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin de izlediği kongreye, Milletvekili ÖzgürKarabat, Taşkın Özer, geçmiş dönem il başkanı Cemal Canpolat, ismi İl Başkanlığında geçen İBB Meclis Üyesi Selçuk Sarıyar, il başkan yardımcıları ve çevre ilçe başkanlarının yanı sıra bazı muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. Kongrede konuşan Turgay Özcan, öncelikle kendisine destek veren vermeyen tüm örgütüne teşekkür ederek, eleştirilere cevap verdi.

Sıradan bir kongre değil

Bu kongrenin sıradan bir kongre olmadığını, partilerinin de 38. kurultayını yapacağını söyleyen Özcan, 2023 seçimlerine CHP'nin de 100. yılına başarı ve heyecanla demokrasi ile taçlandırmak mücadelesi ile girdiklerini ancak arzu ettikleri sonucu alamadıklarını ve bunları anlamadan kongrelerin öneminin de anlaşılamayacağını belirtti.

Eleştirilere yanıt verdi

"Kongreler geleceğe vizyon belirleme alanıdır" diyen Özcan, CHP'nin Türkiyede demokrasi mücadelesi veren partilerin lider partisi olduğunun altını çizdi. Bu anlamda genel başkanından en alta kadar herkesin sorumluluğu olduğunun olduğunu ifade eden Özcan, son seçimde oyların düştüğünü kendisinin ise sadece 2019 seçimleriyle ilgili başarısını konuştuğu ve ilçede değil de üstü kapalı Ekrem İmamoğlu ile Türkiye'nin değişik illerine gitmesine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Gurur duyuyorum

Küçükçekmece'nin ilçe başkanı olduğu 2019 da Kemal Çebi adaylığı ile iktidar olduğunu ve bunu söylediği için kendisine kibirli denildiğini dile getiren Turgay Özcan, “15 yıl sonra AKP'den bu salonları alan siyasi kadronun yöneticisiydim. Bu kongre emeğimizin, alın terimizin belediyelerimizin korunması adına önemlidir. Bu kongrelerden kadro ve lider çıkar. Hamasat söylemlerle beni suçlayanları bir kenara bırakarak diyorum ki; Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapmak için Türkiye'nin heryerine gittik, bundan da gurur duyuyorum” dedi.

Örgütsüz hiçbir şey olmaz

İlçe Başkanlığı yaptığı 5 yıl boyunca mazeretsiz bir biçimde tüm milli bayram çelengini kendisinin koyduğunu, o törenlere katılmayanların törenleri eleştirmesini manidar bulduğunu belirten Turgay Özcan, “Örgütsüz hiç birşey olmaz. Kurmanın yanı sıra korumak gibi de bir sorumluluğumuz var. İstanbul ve Küçükçekmece için dahası var ve ben buradayım” diyerek şöyle devam etti; “CHP’yi genel iktidara taşımamız gerekiyor. Birbirimizi haksız yere eksiltmeyelim. Hepimiz bu partiye lazımız. Herşeyi doğru yaptım demiyorum eksik ve yanlışlarım vardır ve bu anlamda kırdığım, üzdüğüm varsa özür dilerim. Kimseye kastım yoktur. Genel başkanımızda en değerlimizdir onu yıpratmamalıyız. 450 km adalet yürüyüşü yapmış beş benzemezi yanyana getirmiş genel başkanımızda, IBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'da, Belediye Başkanımız Kemal Çebi de değerdir. 2019 seçimleri tesadüfen kazanılmamıştır. Bir planlamadır. Bu sadece Küçükçekmece değil, İstanbuldur, Ankaradır, Antalyadır, doğudur ittifaktır. Neden aday olduğuma gelince, işte tam da bu değerlerimizi korumak için, Küçükçekmecenin yeniden CHP'de kalması için adayım.”

Büyük başarılara imza atacak

Seçim sonucu yeniden CHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı’na seçilen Turgay Özcan’ı tebrik eden Belediye Başkanı Kemal Çebi, "Demokrasi, hak, hukuk ve adalet için üzerimize düşeni yapacak, önümüzdeki seçim sürecinde birlikte büyük başarılara imza atacağımızdan hiç şüphem yok. Partimize ve ilçemize hayırlı olsun. Seçimlerin demokratik bir ortamda geçmesine katkı sağlayan diğer adayımız Galip Özcan’a da teşekkür ederim" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.