Kumbağ Sahili'ni lağım bastı

Kumbağ Sahili'ni lağım bastı
Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Kumbağ Sahili'nde tatil yapanlar denizde iken bir anda lağım akıntısı içinde yılanları görünce korku ve telaşla sahilden kaçmaya başladı

Kumbağ'da bulunan TESKİ Arıtma Tesisleri'nin yeterli gelmemesi sonucu sürekli lağımlar taşarak denize dökülmesi yazlıkcıları ve işletme sahiplerini çileden çıkardı. Naip Barajını ayda iki defa açarak dereye verilen sular yüzünden naip ve çevre köylerden gelen laığım akıntıları sahile akması ve Kumbağ TESKİ Arıtma Tesisleri'nin yeterli gelmemesi sonucu taşarak denize dökülüyor. Geçtiğimiz cuma günü insanlar sahilde güneşlenip yüzerlekrek birden etrafa pis kokuların yayılamsı ile şaşkınlıkı içinde kaldı. Çocuklarını denizden telaşa içinde çıkaran aileler kumsada yılanları görünce çığlıklar atarak kaçışmaya başladı.

Millet verem olacak
Sahilde işletmesi bulunan Anadolu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Naif Çetin gazetemize yaptığı açıklamada “Burası adeta kanayan bir yara haline geldi. Defalarca Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Teski Genel Müdürüyle görüştük. Her defasında tamam yapacağız helledeceğiz diyorlar ama halen attıkları bir adım bile yok. Burada insanların sağlıyla oynuyorlar. Korona değil asıl insanlar burada kolera, veba, verem olacak" şeklinde konuştu.

Yılanlar denize döküldü
Çağlar Pansiyonun işletmecisi Çetin" Misafirlerimiz deniz kenarında güneşlenirken ve çocukları denizde yüzerken birden çığlıklar atarak koşuşturmaya başlayınca gördüğüm manzara gerçekten korkunçtu. Dere yataklarından gelen pislikler etrafta kokular saçarak denize hızla akıyor,yılanlar ise kumsalda dolaşıyordu. Bunu görenler ise haklı olarak tesisimizi terkedip hatta kumbağ dan kaçmaya çalışıyorlardı. Ben maddi zararımdan geçtim asıl burada insanların sağlıklarını hiçe sayanların nasıl bu sorumsuzlukla huzur içinde yatıyorlar ona şaşıyorum. Başta Sayın Valimize,sayın Kaymakamımıza sesleniyorum .Lütfen bu güzel sahilimize sahip çıkın ve insanların sağlıkları ile oynayan sorumlular hakkında yasal işlem başlatın"dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum