Kuran kursuna karşı kampanya

Kuran kursuna karşı kampanya
Kadıköy’ün Rasimpaşa Mahallesi'nde açılan Kuran kursunun kapatılması için bazı kesimler kampanya başlattı. Mahallede yaşayan TKP'liler imza kampanyası düzenlerken, mahallede Kuran kursunun karşılığının olmadığını iddia etti

Kadıköy’de Rasimpaşa Mahallesi'nde açılan "Sultan Ümmet için Yaşama Derneği"ne ait Kuran kursu mahallede yaşayan Türkiye Komünist Partilileri rahatsız etti. “Nasihat Mektebi” adlı yerin kapatılması için imza kampanyası başlatan TKP'liler, "Yeldeğirmeni (Rasimpaşa) gibi bir mahallede bir tarikat kursunun karşılığı yok. Mahallede bir ilkokul bile yokken açılan bu kursa göz yumulmaması gerekir. Daha önce de ev kiralayarak mahalleye girmeye çalışan bu kursların adı kursa gelen çocuklara istismar haberleriyle anılıyordu. Aynı şeylerin yeniden yaşanmasını istemiyoruz" açıklamasını yaptı.


Karşı hamle yapacaklar

İmza kampanyasını yürüten TKP üyesi bir mahalleli; "Her kapıyı açan 'iyi ki böyle bir işe kalkıştınız' sözleriyle bizi karşılıyor, bu anlamda yaptığımız iş mahalle halkını yüreklendirdi" iddiasında bulundu. Yakın zamanda mahallede bir Semt Evi açacaklarını belirten TKP üyesi mahallede aydınlanma mücadelesini, dayanışmayı büyüteceklerini savundu. İmza kampanyası için mahallede bir çalışma ve basın açıklaması da gerçekleşti. Toplanan imzalar mahalleli adına kaymakamlığa teslim edilecek.


Aydınlığı savunuyorlar

Yapılan basın açıklamasında, "Türkiye’de tarikatlar deyince aklımıza; 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan çekinmeyen tarikat şeyhi ve yurtlarda istismar edilen bütün çocuklar geliyor. Kadına şiddetle mücadelede önem taşıyan İstanbul Sözleşmesi için; "İslâmi değerlere savaş" iddiasıyla "sözleşmeden çıkılmalıdır" diyen cemaatler geliyor. Pandemi nedeniyle bir dönemden fazla süredir eğitim hakkına erişemeyen öğrenciler bir tarafta dururken, pandemiye rağmen “yüz yüze eğitim” şiarıyla devam eden Kuran kursları geliyor. İnsanlar herhangi bir kadroya yerleşmek için sınavdan sınava koşarken, devletin her kadrosunda kendine yer bulan yapılanmalar geliyor. Bütün bu karanlığa karşı bizler aydınlığı savunuyoruz. Çocuklarımızın eğitim hakkının engellenmesini istemiyoruz, çocuk istismarcılarıyla ve kadına yönelik şiddetle mücadele ediyoruz. Mahallemizde bu karanlığın vücut bulmasını istemiyoruz ve faaliyet göstermeye başlayan “Kadıköy Nasihat Mektebi” isimli yerin kapatılmasını istiyoruz" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.