Kurban nasıl kesilir?

Kurban nasıl kesilir?
Büyükçekmece Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramında kurban kesimi sırasında İslami kurallara uygun kesim yapılması, kesim sırasında yaşanabilecek kazaları önlemek için uygulamalı kurban kesim kursu düzenledi. Kursu başarı ile tamamlayanlar sertifika alacak.

İki gün süren kursa 18 yaşından büyük bütün vatandaşlar başvuru yapabildi. Kursun ilk gününde İslami kurallara uygun olarak kurban kesimine yönelik dini bilgiler eğitimi ve iş güvenliği eğitimi verildi. Kursun ikinci ve son gününde ise uygulamalı olarak kurban kesim eğitimi uzman kasaplar tarafından verildi. Kurban kesiminin incelikleri ve kurbanlıklara eziyet çektirmeden nasıl kesim yapılması gerektiği konuları detaylı bir biçimde anlatıldı. Eğitimler sırasında kursiyerler akıllarına takılan soruları eğitimcilere sorma fırsatı da buldu. Kursa katılan 100 katılımcıya Milli Eğitim onaylı sertifika verilecek.

Öğrenmek için geldik
Kursa katılan vatandaşlardan Sadrettin Peksoy, "Kurban kesimi yapmak için müracaat ettik. Temiz ve helal kesimi öğrenmek için buraya başvurduk. Hayvanlar nasıl kesilir, bıçakların temiz ve keskin olması gerektiği konularında eğitim aldık. Hayvana eziyet etmemek için başvurduk inşallah başaracağız. Sayın başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Mehmet Yaşar Bingöl, “Ben kendi kurbanımı kendim kesmek istiyorum. Uzun zamandır bunu düşünüyordum. Bu kursta detaylarını öğreneyim dedim. Ona göre kendi kurbanımı kendim kesmek istiyorum. Dün dini eğitim aldık. Bir de iş sağlığı eğitimi aldık. Bugün de kesimi göreceğiz” dedi.

Kesim ve satış alanı bayrama hazır
Büyükçekmece’de 30 bin metrekare alan üzerine kurulan kurban satış ve kesim tesisi korona virüs tedbirleri göz önünde bulundurarak hizmet veriyor. Çakmaklı Mahallesi’ne kurulan modern kurban satış kesim ve tesisi tüm hijyen ve korona virüs tedbirlerini alarak Kurban Bayramı’nda vatandaşların hizmetine sunulacak. Kurban Bayramı yaklaşırken Büyükçekmece Belediyesi bayram öncesi ve sonrasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için ilgili tüm birimleriyle gerekli önlemleri alırken, modern donanımlara sahip kesim ve satış yerlerinde temizlik ve bakım çalışmaları titizlikle yürütülüyor. Veteriner hekimler denetiminde kurbanlıkların sergilendiği Kurban Satış ve Kesim Hizmet Alanı’nda 2 büyükbaş ve 1 küçükbaş hayvan kesimhanesi mevcut. Ayrıca Kurban Satış ve Kesim Hizmet Alanı'nda 200 araçlık otopark, tuvaletler, mescit, duş, kafeterya ve idari bina bulunuyor.

Sağlık kontrolleri yapıldı
Kurban kesim ve satış tesisinde denetimlerde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Veteriner hekimlerimiz tarafından hayvanlarımızın sağlık kontrolleri yapılmıştır. Kurban Bayramı boyunca Çakmaklı kurban kesim alanında hizmet vereceğiz. Büyükbaş ve küçükbaş kesimhanelerin bulunduğu modern bir kurban kesim alanına sahibiz. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını kestirebilir. Bu yıl korona virüs tedbirlerini de göz önünde bulundurarak tesisimizi düzenledik. Büyük Büyükçekmece ailemin kurban bayramını kutlar, esenlikler dilerim” dedi.


 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.