Kütüphane için harekete geçildi

Kütüphane için harekete geçildi
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Fatih Mahallesi’ndeki sağlık yatırımı ve Bölge Denetleme İstasyonunun yerinin değiştirilmesi konularıyla ilgili detaylı bilgiler verdi.

HABER MERKEZİ - Yılmaz, “7/24 açık bir halk kütüphanesinin proje çizimi başladı. Kültür ve Turizm Bakanımız Silivri’ye müjdeyi verebilirsin dedi” açıklamasını yaptı

Silivri Belediye Meclisi 2023 yılı ekim ayı meclis toplantısının 2. birleşiminin 1. oturumu, meclis üyelerinin katılımıyla belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısını yöneten Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Fatih Mahallesi’ne kazandırılacak olan 5 hekimli sağlık ocağı hakkında detaylı bilgiler verdi. Bölge Denetleme İstasyonunun yerinin değiştirileceğini açıklayan Başkan Volkan Yılmaz, buradan boşalacak alanda otopark yapılacağı müjdesini verdi. Başkan Yılmaz’ın gündeminde ayrıca Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la yaptığı görüşme ve Silivri’de hayata geçirilen enerji yatırımları da vardı.

5 hekimli sağlık ocağı

Toplantının 4. gündem maddesinde “Silivri Belediye Meclisinin 02/10/2023 tarihli toplantısında, Hukuk Komisyonuna havale edilen Alibey (Fatih) Mahallesi 5751 ada 29 parsel sayılı taşınmaz hakkında alınan 07/04/2023 tarih 55 sayılı ve 05/06/2023 tarih 69 sayılı Silivri Belediye Meclis kararlarının iptal edilerek Alibey(Fatih) mahallesi 5751 ada 29 parsel sayılı taşınmazın ekli krokide gösterilen bin 224 metrekarelik kısmının Sağlık İl Müdürlüğüne Sağlık Hizmet Binası (Aile Sağlığı Merkezi, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu vb.) yapılmak üzere 25 yıl süre ile tahsisi, Binaya ‘Şefika-Necati Zafer Sağlık Hizmet Binası’ isminin verilmesi şartıyla bağışçı tarafından yapılmasına yönelik protokol yapmaya Belediye Başkanına yetki verilmesi, 5393 sayılı yasanın 18/e,18/g ve 75/d maddeleri kapsamında komisyonumuzca uygun görülmüştür” ifadeleri yer aldı. Gündem maddesiyle ilgili konuşan Yılmaz, “Şu an itibariyle sahada hafriyat çalışması bitmek üzere. İSKİ tarafından su hatları deprese ediliyor. 3 ila 3 buçuk ay içerisinde 5 hekimli sağlık ocağımızı, Fatih Mahalle Muhtarlığımızı ve çocuklarımızın oyun oynayabileceği parkı Fatih Mahallesi’ne kazandırmış olacağız” dedi.

Hızlı müdahale şansı

“Kültür ve Gençlik Merkezinin yapılacağı, Cemal Kozanoğlu Sağlık Ocağının hemen bitişiğindeki alanda Bölge Trafik Denetleme istasyonu vardı. Daha önce burada bir denetim çilesi yaşanıyordu” diyen Yılmaz, “İçişleri Bakanımızın takdiriyle Kınalı Mevkiine kaydırdık. Burada görev yapan arkadaşlarımız daha sağlıklı, konforlu ve güvenli bir alanda hizmet verecek. Karakol ve Bölge Trafik Denetleme İstasyonunun yapılmasıyla hem TEM’e hem de E-5’e daha hızlı müdahale etme şansı olacak. Orada boşalacak yeri Gençlik ve Kültür Merkezinin bir açık otoparkı olarak kullanmak istiyoruz. Otopark problemini hızlı bir şekilde sonuçlandırıp Silivri'deki vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Silivri'ye hayır olsun

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la görüşmeleri hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, “Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'la bir görüşmemiz oldu. Geçen haftaki Bakanlar Kurulunda İçişleri Bakanımızla, Kültür Bakanımız her konuda uzlaşı sağlamışlar. Kaymakamlık binamızda yer alan 1936 yılına ait anıt yapı, Kaymakamlığın taşınmasıyla birlikte İçişleri Bakanlığından Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis oldu. Orada 7/24 açık bir halk kütüphanesinin proje çizimi başladı. Kültür ve Turizm Bakanımız Silivri’ye müjdeyi verebilirsin dedi. İçerisinde çayın, kahvenin, çorbanın ücretsiz olduğu ve gençlerin hizmetinde olacak halk kütüphanemiz Silivri’mize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.