Kütüphaneler yazın da açık

Kütüphaneler yazın da açık
Beyoğlu’nda yaz tatili verimli bir şekilde değerlendirmek isteyen öğrencilerin ilk tercihi Beyoğlu Semt Kütüphaneleri oldu. Kütüphaneleri dolduran öğrencilerden kimisi araştırmalarına devam ederken kimisi de sessiz ve ferah ortamda kitap okumanın keyfini çıkartıyor.

Beyoğlu Belediyesi, ilçenin dört bir yanında açtığı Semt Kütüphaneleri ile 7’den 70’e herkesi kitapla buluşturdu. Beyoğlu’nun her mahallesinde vatandaşların evlerine yürüme mesafesinde inşa edilen kütüphaneler yoğun ilgi görüyor. Semt Kütüphanelerine gösterilen bu ilgi okulların kapanmasıyla birlikte daha da arttı.Yaz tatilini daha verimli geçirmek isteyen öğrenciler kütüphanelere akın etti. Sessiz ve ferah bir ortamda kitaplarını okuyarak araştırmalarını yapan öğrenciler düzenlenen etkinliklere de katılarak keyifli vakit geçiriyor.


Beyoğlu'nda her yerde olacak

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, kütüphane dostu bir Beyoğlu için ilçenin her mahallesinde en az bir kütüphane açmayı hedeflediklerini belirterek, “Beyoğlu’muzda ‘’Her Semte Bir Kütüphane’’ diyerek çıktığımız bu yolda çocuk, yetişkin ve genç ayırt etmeden toplumumuzun her kesimini kitapla buluşturuyoruz. İstiyoruz ki, içerisinde bulunduğumuz bu dijital çağda kitap okuma alışkanlığını da yeniden artırabilelim. Kütüphanelerimiz aynı zamanda çocuklarımızın ve gençlerimizin rahatça ders çalışabileceği ve araştırmalarını yapabileceği mekanlar olarak tasarlandı. Bu noktada özellikle de genç neslin ilgisi bizi ziyadesiyle memnun ediyor” dedi.

 

ARİF ELMAS

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.