Lüleburgaz Belediyesi'nde Kuzeybatı çevre yolu için çalışmalar hızlandı

Lüleburgaz Belediyesi'nde Kuzeybatı çevre yolu için çalışmalar hızlandı
Lüleburgaz Belediyesi’nin kent trafiğini rahatlatmak için başlattığı Kuzeybatı Çevre Yolu çalışmaları kapsamındaki bağlantı yollarından birisi olan Değirmen Caddesi’nde son hazırlıklar tamamlandı.

DSİ’nin de yolun Lüleburgaz Deresi üzerinden geçecek kısmında köprüleri yapmasıyla birlikte Pınarhisar yönünden gelen araçlar kent merkezine girmeden doğrudan Edirne Caddesi’ne bağlanacak. Yolun tamamlanmasının ardından ise Tarihi Taş Köprü taşıt trafiğine kapatılarak yayalaştırılacak. 

lüleburgaz belediyesi

Lüleburgaz Belediyesi’nin kent genelinde sürdürdüğü yol ve altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Önümüzdeki bir yıllık plan dahilinde kent genelinde 100 bin metrekarelik alanda sathi kaplama, asfalt ve parke taş çalışması gerçekleştirecek olan Lüleburgaz Belediyesi, Kuzeybatı Çevre Yolu’nun önemli bağlantı noktalarından biri olacak Değirmen Caddesi’nde de çalışmaları başladı. 

Önemli bir güzergah olacak

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’nin de yakından takip ettiği çalışmalar kapsamında Değirmen Caddesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri asfalt çalışması gerçekleştirecek. Bu kapsamda yol trafiğe kapatılırken, ekipler yolu en kısa sürede modern ve konforlu bir hale getirecek. 

Taş köprünün yayalaştırılmasında önemli adım

Bu kapsamda geçtiğimiz söz konusu caddede yol genişletme ve kaldırım çalışmalarını tamamlayan ekipler, bu yıl iş makineleriyle birlikte asfaltlama çalışması gerçekleştirecek. Kuzeybatı Çevre Yolu’na bağlantısı DSİ’nin dere üzerindeki köprüleri yapmasıyla birlikte gerçekleşecek olan Değirmen Caddesi tarihi Taş Köprü’nün yayalaştırılmasında önemli kavşak noktalarından biri olarak görülüyor. 

Köprülerin yapımı bekleniyor

Lüleburgaz Belediyesi’nin bir yandan Kuzeybatı Çevre Yolu’nda altyapı çalışmaları son hızıyla devam ederken diğer yandan da Değirmen Caddesi’nde gerçekleştirdiği çalışmalarla birlikte gözler DSİ’ye çevrildi. DSİ’nin, Pınarhisar’dan gelen araçları Değirmen Caddesi üzerinden doğrudan Kuzeybatı Çevre Yolu’na bağlayacak olan köprüleri yapması bekleniyor. Söz konusu köprüler yapıldıktan sonra 450 yıllık tarihi Taş Köprü taşıt trafiğine tamamen kapatılarak büyük bir yükten kurtulacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.