Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı ne zaman açılacak, hangi duraklar olacak, güzerhahı ne, son durum?

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı ne zaman açılacak, hangi duraklar olacak, güzerhahı ne, son durum?
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından bugün inşaatı ziyaret edilen Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı’na dair detaylar İstanbullular tarafından merak ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 17 Ağustos 2023 Perşembe günü TBM geçişine tanıklık etmek üzere ziyaret ettiği Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı’nın son durumu merak konusu oldu.

İstanbul’un batısına gelen ilk metro hattı olma özelliği taşıyan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı’nın ne zaman biteceği, hangi duraklardan geçeceği ve güzergahı araştırılıyor.

Milyonlarca İstanbullu’nun bitmesini dört gözle beklediği metro hattının ne zaman açılacağı da en çok merak edilen konuların başında geliyor.

Kabataş-Esenyurt arasında kesintisiz ulaşım

Buna göre, açıldığı andan itibaren saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet vermesi beklenen Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı’nın Kabataş ile Esenyurt arasında kesintisiz bir ulaşım sağlaması hedefleniyor. Hat ile ulaşım sağlamak isteyen yolcular, Esenyurt’tan Kabataş’a 68 dakikada ulaşabilecek.

Ne zaman tamamlanacak?

İstanbulluların hizmetine ne zaman sunulacağı merak edilen Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı’nın ilk olarak belirli bir bölümü tamamlanacak. Buna göre, hattın Mahmutbey-Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi arasındaki bölümünün tamamlanmasının 2026 yılında gerçekleşmesi hedefleniyor.

Hangi ilçelerden geçecek?

Mahmutbey-Mecidiyeköy-Metro Hattı’nın devamı niteliği taşıyacak olan Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı, 5 ilçeden geçecek. Başakşehir, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü ve Esenyurt ilçeleri metro hattının güzergahında yer alacak.

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı kaç durak?

5 ilçeden geçecek olan metro hattı toplam 10 istasyondan oluşacak. 18,5 km uzunluğunda bir güzergahta hareket edecek olan hat,

Mahmutbey-Esenyurt metrosu durak isimleri

10 duraktan oluşacak olan metro hattında şu istasyonlar yer alacak:

Mahmutbey
Atatürk Mahallesi
Toplu Konutlar
Tema Park
Hastane
Tahtakale
Ispartakule
Bahçeşehir
Esenkent
Ardıçlı
Esenyurt Meydan.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.