Mal varlığıma el koydular!

Mal varlığıma  el koydular!
2012 yılında düzenlenen bir operasyonda gözaltına alınan ve 38 ay cezaevinde kalan Marmara Fırıncılar Derneği Başkanı Ömer Kahriman, kendilerine FETÖ tarafından kumöpas kurulduğunu söyledi. Dosyaya bakan savcı, hakim ve emniyet müdürünün FETÖ'cü olduğunu belirten Kahriman, “Savcı halal firarda. O dönem bütün mal varlığıma el koydular” dedi

2012 yılında İstanbul Fırıncılar Odası'na yapılan operasyonda gözaltına alınan ve 38 ay cezaevinde kalan Marmara Fırıncılar Derneği Başkanı Ömer Kahriman Damga'ya konuştu. Operasyonda 100 kişinin gözaltına alındığını ve 20 kişinin tutuklandığını belirten Kahriman, “Metris ve Silivri cezaevinde kaldım. 1'er yıl yattıktan sonra dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup yazdık. Metris Cezaevi kayıtlarında bulunabilir. O mektupta FETÖ yapısına dikkat çektik. 1 yıl sonra ara tahliyeyle çıktık ama dosya kapanmadı. Dosyaya bakan savcı, hakim, emniyet müdürü FETÖ'cü idi. Gelen heyet FETÖ'cü değildi ama dosyayı hiç incelememişler, hepimize 20'şer yıl ceza verdiler, 2018 yılında” dedi.

Tazminat davası açtım

Avukatının dosyaya itiraz etmediğini belirten Kahriman, “Bu 100 sanıklı dosyada yalnızca ben yattım, ceza aldım. Benim dosyama 38 ay sonra beraat verdiler herkes serbest kaldı, ben içeride kaldım. Benim dosyamı bakan savcı, FETÖ'cü idi ve şuan firarda. Bize niye dosya açtılar, FETÖ'cü olmadığımız için. 100 kişilik örgüt dediler ne bir silah var ne bir şey. O dönem bütün mal varlığıma el koydular. O zamanlarda FETÖ'cüler kendilerinden olmayanları böyle esir alıyordu. Ben şimdi o dönemin savcısına da bana yanlış yapan avukatıma dava açtım. Yargıtay zaten bana beraat verdi ben de tazminat davası açtım” diye konuştu.

Tedbir koyduracağım

“Bizim derneğimize FETÖ operasyon düzenlendi. Benim evime operasyon yaparlarken helikopterle geldiler beni almaya” diyen Kahriman, “Ayrı ayrı 2 grup geldiler beni almaya. O dönemki polislerden bazıları bile 'Sizi alanlar FETÖ'cü' demişti. Ben Abdullah Gül'e bunları anlattım, yazışmalarımız duruyor. Gül, 'Yargının konusu' deyip geçti. Bu davanın mağduru benim. 38 ay yattım. Ben şimdi avukata 1 buçuk milyon liralık tazminat davası açtım. Avukat zaten ceza aldı. Şimdi firari FETÖ'cü savcının hesaplarına tedbir koyduracağım. 2-3 milletvekili ile görüştüm. Şimdi beraatim için yeniden dava açacağım. Davamız Yargıtay'da. FETÖ bize niye operasyon yaptı? Biz çünkü dernek kurduk. Haksız mücadele olmasın dedik. Polisler geldi 'bize her ay şu kadar para vereceksiniz' dediler. Bunlar FETÖ'cü idi. Biz bunları kabul etmedik. Şimdi biz haklı çıktık” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.