Manolya kavgası

Manolya kavgası
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız arasında stant kavgasının ardından manolya kavgası başladı. İlçe belediyesinin 2 yıl önce İstiklal Caddesi'ne yerleştirdiği manolya saksıları İBB tarafından kaldırılınca, Haydar Ali Yıldız, "Milletimize hizmeti neden engelliyorsunuz?" diye sordu. İstiklal'de incelemelerde bulunan İmamoğlu ise ahşap saksıların kaldırılması için 2 yıldan beri yazışma yapıldığını belirterek, "Bunun üzerine siyaset yapılması, buna bile siyaset yapılması y

Beyoğlu Belediyesi'nin 2 yıl önce İstiklal Caddesi'ne yerleştridiği manolya ağaçlarının bulunduğu saksılar önceki gece İBB ekipleri tarafından kaldırıldı. Saksıların kaldırılmasının ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Milletimize hizmet anlayışıyla İBB’nin noksan kaldığı hizmetlerde yardımına koştuk, eksiklerini tamamladık. Yoğun kar yağışı günlerinde ana yolları açan da bizdik, temizliği yapan da. Ama İBB sırf Beyoğlu Belediyesi getirip koydu diye, İstiklal’deki ağaçları kaldırıp attı. Pandemi sürecinde maske dağıtımını bir gün bile aksatmadık, temizliği için gece gündüz çalıştık. Fakat İBB yönetimi İstiklal’e sadece bozmaya ve yıkmaya geldi, hiçbir etkinlik veya katkısı olmadı. Maske standımızı yıkmak için gece zabıtalarla yaptıkları operasyon hafızanızdadır" tepkisini gösterdi.


Neden engelliyorsunuz?

"İstiklal’i daha yeşil, daha temiz, daha aydınlık, daha neşeli yapmak için verdiğim sözler vardı" diyen Yıldız, "Bu sözlerin hepsini yerine getirdik. Caddeyi baştan sona aydınlattık, Müzik Durakları ile sokak müziğine alanlar açtık, sergiler ve kültür etkinlikleriyle caddeyi süsledik. İstiklal’e iki yıl önce yerleştirdiğimiz saksılar ve ağaçlar, sırf Beyoğlu Belediyesi logosu taşıdığı gerekçesiyle yerlerinden atıldı. İBB’ye açıkça soruyorum: Milletimize hizmeti neden engelliyorsunuz? Ağaçlardan ne istediniz, size nasıl bir zarar verdi ki sivil ekiplerinizle gece 4’te organize olup onları caddeden attınız? Neden birlikte hizmet etmeyi değil de hizmet edeni engellemeyi tercih ediyorsunuz?" diye sordu.


İstiklal bir simge

Başlayan tartışmanın ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstiklal Caddesi’nde incelemelerde bulundu. İBB üst yönetimi ve bürokratlarının tam kadro eşlik ettiği İmamoğlu, cadde boyunca gerçekleştirilen yeni nesil düzenlemelerle ilgili kurmaylarından bilgi aldı. "Arkadaşlarımla, yaklaşık 1 yıl öncesinden konuştuğumuz ve başlattığımız imalatları yerinde görüyorum" diyen İmamoğlu, "Bugün de yaptığımız şey şu: İstiklal Caddesi, İstanbul’un önemli bir simgesi. İBB’nin yetki alanında. Taksim’den Tünel’e kadar bu sürecin planlanması, etkinlikler ile zenginleşmesi, tarihi tramvay ile beraber zenginleşen bu alanın daha profesyonel bir alana sahip olmasını oluşturmak adına buranın temizliğinden, kimliğinden, halkla ilişkilerine varıncaya kadar tüm ekibimizle bir süreç başlattık. Özellikle oturma gruplarımız çok ilgi gördü. Nefes almak isteyenler, yol boyunca yürüdüklerinde, oturup orada dinlenmesi gereken insanlar var. Kimlikli, nitelikli, güvenlikli… Zaten görüyorsunuz özel tasarım. Yani ahşabıyla, dökümüyle, seçilen ağaçlarıyla yeşil örtüyü de burada sağlayan bir uygulama yaptılar" dedi.


Siyaset yapılması yazık

Daha önce caddede Beyoğlu Belediyesi’nin ahşap saksılarından yapılma ağaçları olduğunu hatırlatan İmamoğlu, "Bir yıla yakındır buradaki süreç, Beyoğlu Belediyesi ile yazışılıyor. Yani yazışmalar yapılıyor. Değişim yapılacağı bilgisi veriliyor vs. Buna duyarsız kalındı. Üzerinden siyaset yapıldı. Bunun üzerine siyaset yapılması, buna bile siyaset yapılması yazık. İlçe Belediye Başkanı’mız, işine odaklandığında başarılı oluyor. İşine odaklandığında, bizimle diyaloğa geçtiğinde birçok sorunun çözüldüğünü gördük. İlçe Belediye Başkanı’mıza, başka ilçe belediye başkanları gibi yapmamasını, belediye başkanlığına odaklanmasını, hatta yorulduğunda bu banklara oturmasını diliyorum. Ağaçlarımıza bir katkı sunacaksa, olabilir" diye konuştu.


Başkanımızla da gezeriz!

"Burada temizlik, güvenlik, zabıta ekiplerimiz var. Yorulduklarında oturan vatandaşlarımız var" diyen İmamoğlu, “Zaten o işe yarayacak. Çok güvenli. Kolay kolay yerinden taşınamıyor. Diğerleri sağa sola taşınabilen ünitelerdi. Belediye Başkanı gelsin otursun, bir kahvesini alsın, içsin. Esnafımızla selamlaşsın. O daha güzel. Burada özellikle halkla ilişkiler boyutu önemli. Bir tarafında Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’mız etkin olacak. Zabıtamız burada etkin olacak. Zabıtamızın buradaki fonksiyonu, düzeni oluşturmak, sağlıklı bir ortam var etmek. Kültür sanat etkinliklerimiz olacak, sergilerimiz olacak. Geçenlerde Beyoğlu Belediye Başkanı burada sergi yapmak istediğini söyledi. ‘Buyurun yapın’ dedim. Bize haber verdiklerinde, belli günlerde, çakışmadığı sürece iş birliğine açık bir yönetimiz. İstiklal Caddesi çok değerli bir alanımız. Burayı İstanbul için çok daha özel, kimlikli bir alan haline getireceğiz. İnşallah en yakında Beyoğlu Belediye Başkanı’mızla da gezeriz burayı” ifadelerini kullandı.


Tek bir hizmetiniz yok

İmamoğlu'nun İstiklal Caddesi'nde yaptığı açıklamaların ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Yıldız'dan da açıklama geldi. "Sayın Ekrem İmamoğlu Beyoğlu’na hoş geldiniz" diyerek sözlerine başlayan Yıldız, "İstiklal Caddesi’ne koyduğumuz saksı ve ağaçları gece saat 4’te kaldırdınız. Bugün yaptığım açıklamaya karşılık 'Beyoğlu Belediye Başkanı işine odaklandığında güzel işler yapıyor, siyasete girmesin' gibi bir beyanda bulunmuşsunuz. Ben iki yıldır işime odaklandığım için İstiklal’de temizlik, güvenlik, kültürel etkinlik olmak üzere sayısız iş yaptık. Siz iki yıldır işinize odaklanamadığınız için İstiklal’de yürümek dışında tek bir hizmetinizin fotoğrafını gösteremezsiniz. Keşke işinize odaklanabilseydiniz, keşke İstanbul’a hizmete odaklanabilseydiniz. Biz sizin temizlik, güvenlik, etkinlik konusundaki açıklarınızı kapatmaya devam edeceğiz. Biz milletimize hizmet ederken siz siyaset ve algı yapmaya devam edebilirsiniz" ifadelerini kullandı.


İMAMOĞLU'NA BAKAN ZİYARETİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fransa Ulaştırma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Jean-Baptiste Djebbari’yi, Saraçhane’de ağırladı. Djebbari, "Özellikle 200 kilometrelik bir metro hattının tam da inşa edildiği bu vakitte görüşmekten memnuniyet duyacağım" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fransa Ulaştırma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Jean-Baptiste Djebbari’yi Saraçhane yerleşkesindeki makam odasında ağırladı. Bakan Djebbari’ye ziyaretinde, Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin de eşlik etti. Djebbari ve ekibine, ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ileten İmamoğlu, “Fransa’yla, özellikle başkonsolosluğumuz ve büyükelçiliğimizle çok değerli iş birliklerimiz var. Aynı zamanda İstanbul gibi önemli bir kentte, çok değerli iş birlikleri için Fransa'nın farklı kurum ve kuruluşlarıyla görüşüyoruz ve yönetiyoruz. Bundan memnunuz. Daha güzel iş birlikleri için de tabii ki geliştirmeye dönük çalışmalar söz konusu” dedi.  Daha önce Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo’nun davetlisi olarak Fransa’da bulunduğunu belirten İmamoğlu, “Umarım Fransa'da da buluşuruz ve bu güzel iş birliklerinin devamını hep birlikte sağlarız. Zira İstanbul, Türkiye-Fransa ilişkilerinin odak noktası. Buna, bu yüzyılda katkı sunan yöneticiler olmak da hepimiz için değerli bir davranış biçimi. Umarım bu ilişkiler, yüzyıllar boyu devam eder” temennisinde bulundu.


Duygularını aktardı

Türkiye’de ve İstanbul’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Jean-Baptiste Djebbari ise, “Deniz yolu ve limanlarla ilgili görüşmeler yaptım sabah. Gündemdeki konular hakkında görüşme fırsatı bulacağız. Ülkelerimiz arasındaki iş birlikleri konusunda da sizinle görüşmekten memnuniyet duyacağız. Özellikle de 200 kilometrelik bir metro hattının tam da inşa edildiği bu vakitte görüşmekten memnuniyet duyacağım. Fransa Kalkınma Ajansı’yla iş birlikleriniz olmuş. Yine başka ve gelecekte yapacağımız iş birlikleri konusunda da görüşme fırsatı yakalamış olacağız ulaştırma konusunda” ifadelerini kullandı. Bakan Djebbari, görüşme sonrasında da İBB anı defterine, duygularını aktardı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.