Marmara Bölgesi için çöl tozu alarmı! O tarihe kadar aracınızı yıkatmayın 18-22 Nisan 2024

Marmara Bölgesi için çöl tozu alarmı! O tarihe kadar aracınızı yıkatmayın 18-22 Nisan 2024
İstanbul'da sürekli değişen havanın ardından bir diğer uyarı ise uzmanlardan geldi. Buna göre Marmara Bölgesi başta olmak üzere pek çok ilde çöl tozu yeniden etkisini gösterecek.

Megakentte bunaltıcı sıcaklıklar etkisini göstermeye başlarken meteoroloji uzmanlarından önemli uyarılar geldi. Haftalardır Afrika'dan gelen ve havayı puslu hale çeviren çöl tozu yeniden geliyor.

Çöl tozu ile birlikte çamur yağmuru geliyor!

Hava Forum sitesinin yaptığı paylaşıma göre; Afrika tozunun ülkemize giriş yaptığını ve bugün Marmara ve Ege Bölgesi başta olmak üzere çamur yağmurunun görülebileceğini ekledi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek ise yaptığı açıklamasında çöl tozlarının bugün itibarıyla Türkiye'nin batısında etkili olacağını ve Perşembe gününe kadar çöl tozu ile birlikte hava kalitesinin düşeceğini belirtti.

col-tozu-aa-1800399.jpg

Hava 5 gün boyunca nasıl olacak?

MGM tarafından yapılan hava tahmin raporuna göre İstanbul başta olmak üzere Marmara ve Ege Bölgesi'nde 18-20 Nisan 2024 tarihleri arasında gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı vurgulanırken, İstanbul'da 21 ve 22 Nisan 2024 tarihlerinde ise yağışların Marmara'nın geneline kayacağı vurgulandı.

Türkiye genelinin güncel 18-22 Nisan 2024 tarihleri arasındaki hava durumu verileri aşağıdadır.

5-gun.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.