Marşlara eşlik ettiler

Marşlara eşlik ettiler
Kadıköy Belediyesi tarafından her yıl Bağdat Caddesi’nde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü’ne bu yıl daçok sayıda kişi katıldı. Türk Bayrakları ve ışıklı led ekranlarla özel olarak hazırlanan Cumhuriyet tırından çalınan marşlar ve şarkılar eşliğinde, yürüyen Kadıköylüler, sloganlar eşliğinde şarkılara ve marşlara eşlik etti.

Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle yapılan yürüyüşte, fener alayı etkileyici görüntüler oluşturdu. Cumhuriyet yürüyüşüne, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, eşi Rojvan Odabaşı, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Fethi Açıkel, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, Kadıköy Belediye Meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve cumhuriyet sevdalıları katıldı.


Düşmanlık ediyorlar

Cumhuriyet tırından kalabalığa seslenen Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Cumhuriyet’e açıktan saldıramayan kimi siyasetçilerin, Atatürk devrimlerine saldırarak cumhuriyet düşmanlığı yaptığını savundu. Odabaşı: “Birileri yine kardeşlik ve bağlılık duygularımıza saldırıp, can damarlarımıza kastedip, bam telimize basmayı kendilerine görev sayıyor. Bugün cumhuriyete açıktan saldıramayan kimi siyasetçiler, devrimlere saldırarak, büyük cumhuriyetimize olan düşmanlıklarını açık ediyorlar. 2022 Türkiye'sinde 1 Kasım 1928'de yapılan Harf Devrimi’ne saldırmak, cumhuriyet düşmanlığından başka hangi gerçeğe hizmet eder ki? Atatürk’ün, ‘Kadına erkeğe, hatta sandalcıya öğretiniz. Bu yurtseverlik ulusseverlik görevidir’ dediği yeni alfabeye, harf devrimine saldırmak, halkının cehaletini isteyenlerden başka kimin işine yarar?” diye sordu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.