Maskeler ne zaman çıkacak?

Maskeler ne zaman çıkacak?
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "15 Temmuz'a kadar toplumun eğer yüzde 75'ini bağışık hale getirirsek bayram dönüşünde çoğu kimse, çoğu alanda maske takmayacak" dedi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, delta varyantına ilişkin değerlendirmede bulundu. Doç. Dr. Savaşçı, Türkiye’de delta varyantının çok yayılmadığını belirterek, “İngiltere’nin, Rusya ve Amerika’nın Hindistan ile yakın ilişkileri vardı, buralarda dolayısıyla vaka sayısı artıyor. Ama özellikle aşısız kesimde, İsrail de dahil okul çağındaki çocuklarda, lise çağında özellikle delta varyantı biraz daha baskın hale geliyor. Çünkü onların dünya genelinde hiçbir aşısı yok. Dolayısıyla belki İngiliz mutasyonunun yerini delta mutasyonu almaya başlayacak, özellikle yazın ve sonbahar döneminde” dedi.

Halkımız inansın

Doç. Dr. Savaşçı, aşı yapıldıktan sonra önlemlerin bırakılmaması yönünde uyarıda bulunarak, “Birinci dozdan sonra hemen maske çıkartıp, kalabalık ortama girmeye başlıyor insanlar. Bu tür hataları yapmayalım. 15 Temmuz’a kadar toplumun eğer yüzde 75’ini bağışık hale getirirsek bayram dönüşünde çoğu kimse, çoğu alanda maske takmayacak zaten. Tabii delta varyantının gidişini de göreceğiz. Toplumun yüzde 70’ini bağışıklayınca, topumun çoğu korunmuş olacak; dolayısıyla sadece çok kapalı alanlarda maske takabiliriz. Halen halkımızın kafasında ‘aşı yaptıralım mı, yaptırmayalım mı’ tartışması var. Halkımız inansın, herhangi bir kısırlık etkisi, zararlı yön düşünülmesin” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.