Mehmet Murat Çalık: Herkesin başkanı olacağım

Mehmet Murat Çalık: Herkesin başkanı olacağım
En yakın rakibine 40 binin üzerinde fark atarak yeniden belediye başkanı seçilen Mehmet Murat Çalık Damga'ya konuştu.

En yakın rakibine 40 binin üzerinde fark atarak yeniden belediye başkanı seçilen Mehmet Murat Çalık Damga'ya konuştu. Hiç kimseyi ayrıştırmadan her kesime eşit hizmet vereceklerini beliğrten Çalık, “Bize oy versin veya vermesin herkesin belediye başkanı olarak hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Beylikdüzü'nde yerel seçimleri yüzde 52.83 oy alarak kazanan Mehmet Murat Çalık en yakın rakibi AK Parti adayı Mustafa Günaydın'a 41 bin 320 fark atarak tarihi bir başarı yakaladı. Damga'ya açıklamalarda bulunan Çalık, “Öncelikle seçimde oy kullanan bütün yurttaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Sandıklarda görev alan, seçim süreci boyunca hem emniyet mensuplarımıza, hem seçim kurulundaki görevli memurlarımıza, müşahit arkadaşlarımıza, sandık görevlilerine, kat sorumlularına yürekten teşekkür ediyorum. Beni en çok mutlu eden şey herhangi bir olayın yaşanmaması. Beylikdüzü'nde hiçbir nahoş olayın yaşanmadan seçimleri nihayet ile bitirdik. Hiçbir arkadaşımızın burnu kanamadan seçimi bitirmiş olduk. Vatandaşın takdirinin bizim her zaman başımızın üstünde yeri var. Vatandaşımızın takdiri ile Beylikdüzü'nde belediye başkanlığına beni layık gördüler. Biz de onları mahcup etmeyeceğiz. Bize oy versin veya vermesin herkesin belediye başkanı olarak hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Çok emek verdi

İBB başkanlığına yeniden Ekrem İmamoğlu'nun seçildiğini hatırlatan Çalık, “Muazzam bir zafer kazandık. Tabii Beylikdüzü'nün sevincinin yanında İstanbul'un çok farklı noktalarında Cumhuriyet Halk Partisi'ne uzak gibi görünen yerlerin Cumhuriyet Halk Partili olması bizi muazzam etkiledi. Çok mutlu olduk arkadaşlarımızın eline sağlık. Tabii bunda en büyük pay sahibi İBB Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu'dur. Çok emek verdi, çok çabaladı, alın teri döktü. Kazanmayı gerçekten bilen bir başkanımız var. Çok çalışan asla durmayan bir belediye başkanımız var. 39 ilçeye adil hizmet götürdüğünüzde işte o ilçeleri dönüştürüyorsunuz. Etkilerini yaşıyoruz şu an. Tam tersine döndü tablo. İBB Meclisi'nde çoğunluğu alıyoruz artık. Dolayısı ile hizmetlerin aksamadan İstanbulluya ulaşmasını da daha aktif bir şekilde sağlamış olacağız. Ve sayın başkanımıza yol arkadaşımıza yürekten teşekkür ediyorum emeklerine sağlık. Muazzam efor gösterdi. Çok çalıştı çalışmasının da hakkını aldı. Hiçbir çalışma karşılıksız kalmaz. Gerçekten çok güzel bir netice ile İstanbul'un birçok ilçesinde sosyal demokrat belediyecilik anlayışını inşallah inşa etmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Sorumluluğumuz büyük

Mehmet Murat Çalık, “Beylikdüzü'nde bu kadar fark bekliyor muydunuz?” sorusunu ise “Yaklaşık 42 bin cıvarında bir fark oluştu. Ama ben hep şunu söyledim; Bir oy ile kazanacakmış gibi çalıştım. Tek bir oyumun bile sandıklarda heba olmayacağı bir sistem ile çaıştım. Biz sandıktan vatandaşın iradesinin çıkmasını arzu ederiz, yani o sandıktan vatandaşın tek bir oyunun bile heba olmaması lazım. Demokrosinin gereği budur, demokrasiye inanan cumhuriyetın evlatları olarak bizler vatandaşın iradesinin üstünde başka bir iradeyi asla kabul etmiyoruz. Sağ olsunlar yaklaşık 40 bin üzerinde bir oy fazla aldık. Bu da bize ayrı bir soumluluk yüklüyor bir taraftan. Ben o sorumluluğun bilinci ile çaılşacağım. Siyasi görüşü ne olursa olsun, kime oy vermiş olursa olsun hiç önemli değil. Herkesin belediye başkanı olacağımızın zaten sözünü verdik” şeklinde cevapladı.

Biz iyi bir ekibiz

“2014 ten bu yana biz hiç kimseyi ayrıştırmadan, hiç kimseyi kutuplaştırmadan, hiç kimseyi dışarıda sağda solda geride bırakmadan Beylikdüzü'nde belediye başkanlığı yapmaya gayret ettik” diyen Çalık, “2019'da ben devam ettim. 2014'te Ekrem başkanımız Beylikdüzü belediye başkanıydı. Şimdi benim ikinci dönemim olacak. İstanbul'un çok kritik sorunlarına çok kritik çözümler bulacak bir ekip oluşturduğumuzu düşünüyorum. İyi bir ekibiz. Cumhuriyet Halk Partisi ekipleri artık çok iyi hizmetleri vatandaşlarımıza sunacaktır. Bize yeni katılan belediyelerimizde de pırıl pırıl, gencecik arkadaşlarımız var. Belediyecilik tecrübesi olan arkadaşlarımız var. İnşallah biz tüm Türkiye'ye sosyal demokrat belediyecilik anlayışı nasıl olur göstereceğiz. Göreceksiniz güzel işler yapacağız” ifadelerini kullandı.

YAPTIKLARIMIZ FRAGMAN KALACAK

İlk 5 yılda daha çok şantiyelere odaklandıklarını dile getiren Mehmet Murat Çalık, “Ben şunun taahüdünü veiyorum; hiç kimseyi ayrıştırmadan herkesin derdine tasasınına sıkıntısına dertlenen bir belediye başkaını olmaya devam deceğim. Vicdanım ile yöneteye devam edeceğim. Ahlakım ile yönetmeye devam edeceğim. Adalet duygum ile yönetmeye devam edeceğim. Ve değişmeden yönetmeye devam edeceğim. Bunun taahüdünü veriyorum bütün komşularımıza. Görecekler geçmiş 5 yılda yaptıklarımızın yanında gelecek beş yılda yapacaklarımızı. Gerçekten samimi duygularım ile söylüyorum. Geçmişte yaptıklarımız fragman kalacak. Güzel işler hayata geçireceğiz. Çok sıkı bir hazırlık dönemi geçirdik aslında. Son 4-5 aydır ikinci dönemimize hazırlandık” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.