Mehmet Murat Çalık orkestra şefi oldu

Mehmet Murat Çalık orkestra şefi oldu
Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın ikinci gününde Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası sahne aldı. Kısa süreliğine orkestra şefi olan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "Memleketin küçük ama güzel işlere ihtiyacı var, çılgın işlere değil" dedi

Beylikdüzü 8. Barış ve Sevgi Buluşmaları devam ediyor. Yaşam Vadisi 1. Etapta gerçekleşen etkinliklerin ikinci günü, Ümit Nar moderatörlüğünde gerçekleşen Gündüz Mezatı ile başladı. Bu yıl ki teması “Gelecek” olan Çardak Altı Sohbetleri’nde ise “Gelecek ve Sosyal Medya” konuşuldu. Kapanışta ise Beylikdüzü’nün genç yeteneklerinden oluşan Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası, 6 Mayıs Gençliğimiz Sahnesi’nde yerini alarak keyifli bir akşam yaşattı. Festival kapsamında düzenlenen Gece Mezatı ile kitapseverler kütüphanelerine yeni kitaplar eklerken ödüllü streetball, tavla ve masa tenisi turnuvalarıyla da tatlı bir rekabet yaşandı. Aynı zamanda etkinlik alanında kurulan Park ve Bahçeler Müdürlüğü standını ziyaret eden vatandaşlara; ata tohumları, fideler ve ağaçtan yapılan telefon tutacakları hediye edildi.


Sosyal medyayı konuştular

Pelin Batu moderatörlüğünde gerçekleşen Çardak Altı Sohbetleri'nin ilk gün konukları sosyal medya fenomenleri Kemal Ekşioğlu ve Kadir Doğrubakar oldu. Türkiye’de sosyal medya kullanımı, alternatif sosyal mecralar ve kullanıcı profilleri üzerine oldukça keyifli bir sohbet gerçekleşti. Sosyal medya kullanıcılarına tavsiyelerin de verildiği sohbette Doğrubakar, “Çağın gerekliliği olarak videolu içerik üretmek çok önemli. Videolu içerik üretmeden kitlelere ulaşmak çok mümkün olmuyor. Başarılı olmak için her mecranın ruhunu anlayabilmek ve ona göre içerik üretmek gerekiyor.” dedi. Ekşioğlu ise “Uzun bir yazının yanı sıra videolu, hap bilginin olduğu içerikler ile insanlar sizi izlemeden sadece dinleyerek bile anlatmak istediğiniz şeyleri anlayabiliyor. Düzenli ve kitleye uygun paylaşım yapılması da çok önemli" ifadelerini kullandı.

mehmet murat çalık


Güzel sohbetlerimiz olacak

Program sonunda Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Çardak Altı Sohbetleri çok kanıksandı ve herkesin bu etkinliği heyecanla beklediğini biliyorum. Sevgili Kadir ve Kemal’e bize verdikleri bilgiler için teşekkür ediyorum. Umarım sosyal medyanın hep güzel taraflarını konuşur ve kullanırız. Sosyal medyayı, gerçeklikten kopmadan bir duyuru aracı olarak kullanıyoruz. Memleketin küçük ama güzel işlere ihtiyacı var, çılgın işlere değil. Beylikdüzü’nde küçük, güzel işler yapmaya devam edeceğiz. 5 Eylül’e kadar çok güzel sohbetlerimiz olacak. Bütün komşularımızı bekliyoruz” diyerek konuşmacılara çiçek ve plaket takdiminde bulundu.


Var gücümüzle çalışacağız

İkinci akşamın kapanışını ise Beylikdüzü’nün genç yeteneklerinden oluşan Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası yaptı. Şef Hakan Tepeli yönetiminde Yaşam Vadisi 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde yerini alan birbirinden yetenekli gençler, dinleyicileriyle buluştu. Konserin sonunda konuşma yapan Başkan Çalık, "Bu güzel ve yetenekli evlatları yetiştiren annelerin önünde saygıyla eğiliyoruz. Sanatın ne kadar kuvvetli ve iyileştirici yönü olduğunu bilen bir insanım. İnanın siz sahnedeyken ben notalarınızın üstüne binip Beylikdüzü’nü dolaştım, yapacağımız projeleri hayal ettim. Muhteşemdiniz, her birinizin alınlarından öpüyorum. İnşallah gençlerimiz için hazırladığımız alanı en kısa sürede tamamlayarak orkestramızın notalarını ve provalarını hep birlikte dinleyeceğiz. Beylikdüzü’nü barışın ve sevginin başkenti haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Beylikdüzü nefes olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.


AYAĞI YERE BASMAYAN HAYALLER KURUN

Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Yuvamız Beylikdüzü: Hüseyin Tütüncü Gündüz Çocuk Bakımevi ile Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Gündüz Çocuk Bakımevi yeni eğitim öğretim yılına başladı. Kavaklı Mahallesi'nde bulunan Yuvamız Beylikdüzü: Hüseyin Tütüncü Gündüz Çocuk Bakımevi’nde açılış törenine katılarak ilk ders zilini çalan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Çocuklarımızın artık kaybedecek bir saati bile yok. Burada çok güvenli bir ortam oluşturduk ve her açıdan uygun şartları sağladık. İddia ediyorum ki Türkiye’nin en iyi kreşini burada yaptık ve bu güzel kreşi çocuklarımıza armağan ettik” dedi. Çalık, "Biz yola her mahalleye bir kreş hedefiyle çıkmıştık. Şimdi ise bu hedefimize adım adım yaklaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Şu an eş zamanlı yürüttüğümüz üç tane kreşimizin imalatları devam ediyor. Onları da en kısa sürede bu kentin kullanımına hazır hale getirerek, mümkün olduğunca kreş sayımızı artırmak istiyoruz. Çünkü okul öncesi eğitimin ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Evlatların o yaşlarda alacağı eğitimin onların geleceğine ışık tutacağını da biliyoruz. İnşallah evlatlarımızın hayallerinin gerçek olduğu bir dönemi onlara yaşatırız. Onların hayallerini sakın kısıtlamayın. Çocuklar ayağı yere basan hayaller kurmak zorunda değil. Bırakın ayağı yere basmayan hayaller kursunlar" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.