Mehmet Oktay: Marmaris iyi bir sınav verdi

Mehmet Oktay: Marmaris iyi bir sınav verdi
9 günlük bayram tatilinin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Bayramda denize kıyısı olan tüm tatil beldelerinde benzer sıkıntılar yaşandı. Biz iyi bir performans gösterdik. Hatta Marmaris birçoğuna göre bu olumsuzlukları daha az yaşadı. İyi bir sınav verdi” dedi. 

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 9 günlük bayram tatilini düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. “Tahminlerin üzerinde bir yoğunluk yaşadık. Neredeyse tüm Türkiye Muğla’ya aktı” diyen Oktay, “Bayramda denize kıyısı olan tüm tatil beldelerinde benzer sıkıntılar yaşandı. Açık yüreklilikle iyi performans gösterdiğimizi söyleyebilirim. Hatta biraz daha iddialı konuşalım; Marmaris birçoğuna göre bu olumsuzlukları daha az yaşadı. Onun da nedeni mesai arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıdır” dedi.

ÇOK İYİ ORGANİZE OLUNDU

Oktay, “Bayram öncesi tüm saha ekiplerini çok iyi biçimde organize ettik. Ancak bayram öncesi yaptığımız ‘rezervasyonsuz gelmeyin’ çağrısı bazı yurttaşlar tarafından dikkate alınmadı. Bu nedenle çok da olumlu olmayan fotoğraflar gördük. Ancak onlara da anında müdahale ettik. Bu durumla ilgili önümüzdeki süreçte önlemlerimizi arttıracağız” açıklamasını yaptı.
Temizlik işleri müdürlüğü başta olmak üzere tüm saha birimlerinin üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yaptığını söyleyen Oktay, “Kirliliğin en çok yaşandığı bölgeler bizim sorumluluk sahamız dışında kalan bölgeler oldu. Orman içleri, Milli Parklar Müdürlüğü’ne ait bölgeler, koylar, karayolları ve etrafı gibi kendi sorumluluk alanımız dışında kalan yerlerde de imkanlarımız dahilinde hızlı şekilde müdahalelerde bulunduk. Birçok ilçeden daha büyük yüzölçümüne sahip olmamıza rağmen çok büyük olumsuzluk yaşamadık. Zabıta birimimiz de 24 saat esaslı olmak üzere 71 personelle toplamda 25 mahallede seyyar satıcılar, inşaat yasakları, motor kontrolleri, kaldırıma park gibi konularda denetimlerde bulundu. Her birim çok ciddi performans sergiledi” diye konuştu. 

PLAJLARLA İLGİLİ ARAŞTIRMA YAPILIYOR

Tatilcilerin halk plajında geceleri yatmaları ilgili de açıklamalarda bulunan Oktay şunları söyledi, “Yasaya göre gündüz saatlerinde plajı kullananlarla gece kullananları ayırt edemiyoruz. Çünkü yasada bir saat kısıtlaması yok. Yani insanlar isterse gündüz 12’de de gelebilir, isterse gece 2’de de… Ancak uygunsuz görülen durumlarda zabıtamız müdahalede bulundu. Hatta bu nedenle zabıta ve temizlik personelimiz fiziki saldırıya da maruz kaldı. Ama hiçbir şekilde geri durmadık; plajda, parklarda veya yollardaki tüm olumsuzluklara yetkimiz çerçevesinde müdahale ettik. Şimdi burayla ilgili yasalar çerçevesinde nasıl bir önlem alacağımızla ilgili araştırmamız sürüyor.”

SU SORUNU İÇİN ADIM ATILDI

Yeni kamping alanları yapmak için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Oktay, Bozburun Yarımadası’nın su sorununu çözmek için de MUSKİ ile birlikte girişimlere devam ettiklerini ifade etti. Bu sene için lokal çözümler ürettiklerini ifade eden Oktay, “Geçtiğimiz yıl belediyeye kazandırdığımız deniz suyunu kullanım suyuna dönüştüren cihazımızı Selimiye’ye götürdük. Günde üç ton deniz suyunu kullanım suyuna dönüştürdük. Bu şekilde bir miktar çözüm getirdik” ifadesini kullandı. 
Halk A.Ş. tarafından kiraya verilen lunaparkla ilgili de açıklamalarda bulunan Oktay, bazı çevreler tarafından lunapark üzerinden belediyenin tartışmaların içine sokulmaya çalışıldığını vurguladı. Lunaparkta meydana gelen adli vakaların belediyeyle bir ilgisi bulunmadığını söyleyen Oktay, “İlçemizin başka bir yerinde bulunan lunapark 157 bin liraya ihaleye verilirken; burası 1 milyon 200 bin liraya kiraya verildi. Atıl vaziyette duran bir alanı artı değere çevirdik. Yaşanan olaylarla ilgili gelişmeleri biz de takip ediyoruz. Ancak dediğimiz gibi adli vakalar üzerinden Marmaris’in adının kirletilmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.