Mehtap Trazegül: Demokratik bir Türkiye için adayım!

Mehtap Trazegül: Demokratik bir Türkiye için adayım!
CHP İstanbul Milletvekili Aday Adayı olan Mehtap Tazegül, Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Tazegül, “Demokratik bir Türkiye için, tek adam rejimine son vermek, partimizin mücadelesine omuz vermek için milletvekili aday adayıyım” dedi

HABER: BARIŞ KIŞ - CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'nda aday adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunan Mehtap Tazegül, Büyükçekmeceli partilillerden tam destek aldı. Tazegül'ün basın açıklamasına CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Halis Çiçekçi ev sahipliği yaparken, toplantıya; İBB Genel Koordinatörü Coşkun Tanış, İBB Sivil Toplum Kuruluşları'ndan Sorumlu Başkan Danışmanı Hasan Akkuş, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Çiçekçi, “Mutlaka Büyükçekmece'den bir arkadaşımızı Meclis'e taşıyacağız ben çok umutluyum. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımızı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da mutlaka cumhurbaşkanımız yapacağız, Meclis'te çoğunluğu da kazanacağız. Çok heyecanlıyız. Önümüzde sayılı gün var. Bugünlerde sahada olacağız. İktidara çok yakınız canla başla çalışacağız, arkadaşımıza da çıktığı yolda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Sorunlar saymakla bitmiyor

AK Parti iktidarının Türkiye'yi büyük sorunlarla karşı karşıya bıraktığını anlatan Tazegül, “100. yılını kutladığımız cumhuriyetimizin tüm değerleri 21 yıldır iktidarda olan AKP tarafından tahrip edilmekte ve yok edilmeye çalışmaktadır. Ancak CHP olarak bugüne kadar buna izin vermedik, bundan sonra da izin vermeyeceğiz. Tek adam rejiminin beraberinde getirdiği, dikta mantığıyla hemen hemen her alanda ciddi sorunlar boy gösteriyor. Ülke kaynakları parsel parsel satılıyor, dış politikada tüm komşu ülkelerle sorun yaşıyoruz, eğitim sistemi sürekli değişiyor, öğrencilerin morali bozuluyor, geleceğe yönelik kaygılar taşıyan gençlerimiz nedeniyle beyin göçü yaşanıyor, yargı bağımsızlığı kalmadı. Yargı organı yürütmenin himayesi altına girdi. Halkın mal ve can güvenliği kaygısı var. Tarafsız, özgür, ilkeli medya kuruluşları ve yazarların haksız yargılandığı bir sistemle karşı karşıya kaldık. Eksilmeyen kadın cinayetlerinin günbegün artış göstermesi. Çocuk istismaları büyük bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.

Saray saltanatı var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerde de bulunan Tazegül, “Ülkemizin ana geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık sektörlerinin ihmal edilmesi ciddi mağduriyetler yaratmaktadır. Gelir dağılımında emekçinin payı azalmakta, alım gücü düşmektedir. Emeklilerimiz asgari ücretin altında gelire mahkum edilmiştir. Atatürk'ün ilkelerinden sapılarak ülkemizde iç barışa hizmet etmeyen halkın ayrışmasına neden olan nefret dili kaygı verici bir hal almıştır. Orman yangınları, seller ve en son yaşanan depremler basiretsiz yönetim anlayışıyla halkımıza yaşatılan acılar hepimizin sabrını taşırmıştır. Saray'ın aylık bütçesi 540 milyon lira olup yaklaşık 90 bin emeklinin 1 aylık gelirine eşit haline gelmiştir, saray saltanatı sürdürülmektedir” diye konuştu.

CHP'nin dik duruşu var

CHP'nin dik duruşu olduğunu kaydeden Tazegül, “CHP'nin dik ve onurlu duruşu ile hak hukuk adalet çizgisini taktirle izlemekteyiz. Açıkladığımız tüm olumsuzluklara millet ittifakı mutabakat metninde çözümleriyle yer verilmiştir. Bu mücadeleye katkı sunmak amacıyla partimizin iktidar olması yolunda çalışmak ve parlamenter sisteme geçmek en önemlisi ülkeyi tek adam rejiminden kurtarmak için milletvekili aday adayı oldum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.