Melih Yıldız: Başkan Volkan Yılmaz bahane üretiyor

Melih Yıldız: Başkan Volkan Yılmaz bahane üretiyor
Silivri Gümüşyaka Mahallesi'nde mezbaha alanı olarak ayrılan yerin İETT'ye cep otogarı olarak tahsis edilmesi ile ilgili yankılar sürüyor. CHP Gurup Başvekii Melih Yıldız Damga'ya konuştu ve “Belediye Başkanımızın 'İBB meclisinde gelmedim' demesi bahaneydi. Tribünlere oynuyorlar. Bizimle göreve geldiği günden beri bir kere oturup istişare yapmadı” dedi.

İBB Meclisi'nden oy birliği ile geçen kararla Silivri Gümüşyaka Mahallesi'ndeki mezbaha arazisine İETT garajı yapılması kararı alınmıştı. Konuyu Silivri Meclisi'nde gündeme getiren Belediye Başkanı Volkan Yılmaz kararın alındığı gün mecliste olmadığını söyleyerek İBB'nin arazinin oldu bittiye getirilmesine izin vermeyeceklerini, ilgili yerin mezbaha aalanı olarak kalması için hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu. Damga'nın da “İBB'de evet Silivri'de ret” başlığıyla duyurduğu haberin yankıları ise hala bitmedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu “Bize neden hiçbir şey danşılmıyor” diyerek eleştiren Volkan Yılmaz'a cevap CHP Gurup Başkanvekili Melih Yıldız'dan geldi.


Atla deve değil!

Damga'ya konuşan CHP Gurup Başkanvekili Melih Yıldız, konunun abartıldığını söyledi. Yıldız, “Bizim bu karardan haberimiz vardı. Zaten söz konusu yer yıllar önce mezbaha alanı olarak ayrılmış ama bugüne kadar hiçbir şey yapılmamış. İBB burayı atmıyor, satmıyor, peşkeş çekmiyor. Bu feryat neden? Atla deve değil ki. Değirmenköy'de ki mezbahayı kapatan zihniyet bunların zihniyeti değil miydi?  Kaldı ki Çatalca Kestanelik'te bir mezbaha var. Ayrıca Silivri'de mezbaha alanı olarak gösterilecek yer mi yok? Öyle bir sıkıntı da söz konusu değil” açıklamasını yaptı.


Tribünlere oynuyorlar

“Boşuna tribünlere oynamasınlar. Bu madde meclis öncesi hepsinin önüne gitti” diyen Yıldız, “Hepsi evet oyu verdi mi; verdi. Kaldı ki Büyükşehir'in Gümüşyaka'ya yaptğı bu cep otogarının örnekleri Büyükçekmece'de de var mesela. Bu cep otogarları sayesinde yeni yapılanmayla kilometre bazında tasarruf sağlanıyor. Ortada yanlış bir uygulama, usulsüz bir uygulama da yok. İBB'ye ait otobüslerin sefer sonrası tekrar Silivri'den başlangıç noktalarına dönmesi sorundu ve maddi olarak da külfetti. Bu otogar sayesinde hem bu araçların park sorunu ortadan kalkacak hem de tasarruf sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.


Kimse kusura bakmasın!

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın o gün ki İBB Meclisi'ne gelmemesini bahane olarak gösterdiğini savunan Melih Yıldız, “Kimse kusura bakmasın. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nu 'bizimle istişare yapmadı' diye suçluyor; fakat aynısını göreve geldiği günden beri kendisi yapıyor. Bu durumdan sadece biz değil Cumhur İttifakı meclis üyeleri de dertli diye düşünüyorum. Biz belediye başkanıyla sadece meclisten meclise görüşüyoruz. Önemli bir konu olduğunda hepimizi davet eder, gider görüşürüz bir ortak akıl yürütürüz ama olmuyor. Zaten bunun örneğini Kavaklı Mahallesi'nde yaşanan yer tahsisinde gördük. Aylar öncesinden konuyla ilgili bilgisi olmasına rağmen arazinin ilaç firmasına tahsisi ile ilgili hiçbirimizle bir araya gelmedi” diye konuştu. 


BİZİM DE EKSİKLİĞİMİZ VAR!

Damga'ya konuşan Ak Parti Silivri Belediye Meclisi Gurup Başkanvekili Filiz Güler ise özeleştiri yaparak, “Bizim de eksikliğimiz var, amenna. Objektif olarak konuşmam gerekirse konuyla ilgili istişare yapmadık. Zaten hiçbirimizin de bilgisi yoktu. CHP gurubu öncesinde nasıl bir görüşme yaptı bilemiyorum ama bizim eksikliğimizdir diye düşünüyorum. Özellikle yapılan bir iş olmadığını da belirtmek isterim. Büyükşehir meclislerinde vakit darlığı nedeniyle maddelerin içeriği okunmadan sayıları söylenerek geçer. Bu da o şekilde oldu. Başkanımız söylediği konuda haklıdır. Böyle bir konuda kendisiyle de irtibata geçilip istişare yapılmalıydı” ifadelerini kullandı.

MÜGE CESUR ÖZMEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.