Memeleket turu

Memeleket turu
Esenyurt'ta yaşanan su baskınlarının ardından Karedeniz turuna çıkan Esenyurt Beledidye Başkanı hemen ardından memleketi Ardahan’da düzenlenen 21. Ulusal Göle Kültür ve Kaşar Festivali'ne katıldı. Baskın sonrası Esenyurt'tan ayrıldığı için eleştirilen Bozkurt, Damal Belediyesi ile ortaklaşa yapılan Damal-Esenyurt Dostluk Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi

Bayramın 2. günü yüzlerce evin sular altında kaldığı Esenyurt'ta yeni bir tartışma konusu Beledidye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un yurt gezileri oldu. Baskınların hemen ardından Karadeniz turuna çıkan Belediye Başkanı Bozkurt, ardından memleketi Ardahan’a giderek burada bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak, Göle Yaylası’nda yapılan 21. Ulusal Göle Kültür ve Kaşar Festivali'ne katılan Bozkurt, âşıkların söyleşisi ile başlayan festivalde çocuk folklor ekibinin ve güreşçi çocukların gösterilerini izledi. Etkinliğin ikinci gününde düzenlenen yürüyüşe eşlik ederek yöre ozanlarıyla birlikte türküler söyleyen Bozkurt, “21. Ulusal Göle Kültür ve Kaşar Festivali büyük bir coşkuyla başladı. Dayanışmaya, birlik ve beraberliğe güç veren bu renkli festivalde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Festivaller önemli

Festivallerin birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu belirten Bozkurt, “Buraya gelmeden önce Karadeniz ziyaretlerimizi yaptık. Esenyurt’un nüfusunu oluşturan kitlelerle, onların doğduğu topraklarda buluşmaya çalışıyoruz. Esenyurt’u oluşturan kitlelerin çoğunluğu da Kars, Ardahan ve Iğdır. Dolayısıyla buralara gelmemiz gerekiyor. Bölgemiz için önemli bir festival. Güzel olan yanı şu; festivale siyaset karışmadı. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım diğer bölgelerde de bu tarz festivaller olur, çünkü festivaller kaynaşmak, birbirimizi anlamak; kültürümüzü, inancımızı paylaşmak, ürünlerimizi tanıtmak ve beraberliğimiz açısından önemli” diye konuştu.


Hemşehrilerini kıramadı!

CHP Göle İlçe Başkanı Recai Özalp ve Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin’i makamında ziyaret eden Bozkurt, ardından esnaf ziyareti yaptı. Ardahan il protokolü ile birlikte Göle’de yapılan taziye evinin açılışını gerçekleştiren Bozkurt, köyler arası futbol turnuvasının final maçını da hemşehrileriyle birlikte izledi. Bozkurt’un Göle'de bir sonraki durağı ise doğduğu köy olan Kuzupınarı Köyü ile Koyunlu Köyü oldu. Bozkurt, köylerde kendisini davet eden vatandaşların davetlerini kırmayarak evlerine misafir oldu. CHP Göle Kadın Kolları Başkanı Evren Atalay’ı da iş yerinde ziyaret eden Başkan Bozkurt, bir sonraki ziyaretini Göle Ziraat Odası Başkanı Cemil Budak’a yaparak bölgedeki çiftçilerin karşı karşıya kaldığı zorlukların çözümüne dair fikir alışverişinde bulundu.


Park açılışı yaptı

Bozkurt, festivalin ardından Damal’a geçerek Esenyurt Belediyesi ve Damal Belediyesi’nin ortaklaşa yaptığı Damal Esenyurt Dostluk Parkı ve Eğitimci Erol Özer’in adını yaşatacak olan park ve tesisin açılışını Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan ve ilçe başkanlarının katılımıyla gerçekleştirdi. Başkan Bozkurt, açılış sonrasında CHP Damal İlçe Başkanlığı’na da ziyarette bulundu. Başkan Bozkurt’un sonraki durağı Ardahan oldu. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan ve Merkez İlçe Başkanı Kadir Sinan Onay’ı da makamında ziyaret eden Bozkurt, Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na da ziyaret gerçekleştirdi.


İLÇELERE TEK TEK ZİYARET

Ardahan’a bağlı Hoçvan Hasköy’de Esenyurt Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Şerafettin Yılmaz'ın, Hoçvan Hasköy Dernek Başkanı İlkin Yılmaz’ın ve İstanbul Ardahan Kültür Evi Müdürü Güven Avşar’ın evlerine misafir olan Bozkurt, memleketi Ardahan’da olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Türkiye'nin her köşesi ayrı bir güzelliğe sahip. Ardahan'da olmak, Ardahan'da yapılan hizmetleri görmek bizi mutlu ediyor. Doğduğum ve büyüdüğüm topraklarda bizi bağrına basarak karşılayan hemşerilerimizle ve esnafımızla bir arada olmanın güzelliğini yaşıyoruz” diye konuştu. Kemal Deniz Bozkurt ardından Hanak’a geçerek Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya ve CHP Hanak İlçe Başkanı Katip Ayık’a ziyarette bulundu. Bozkurt’un buradan sonraki durağı ise Posof oldu. CHP Posof İlçe Başkanı Erkan Ocak’ı ve Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar’ı makamında ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.