Merkez Parti İl Başkanı Murat Kış: Kapitalist bir yapı değerlerimizi yok etme noktasında

Merkez Parti İl Başkanı Murat Kış: Kapitalist bir yapı değerlerimizi yok etme noktasında
Merkez Parti, partinin 7'nci yılını kutlama dolayısıyla parti il binasında bir araya geldi. Programa, Merkez Parti İl Başkanı Murat Kış ve birçok parti üyesi katılım sağladı.

Açılış konuşmasını yapan Merkez Parti İstanbul İl Başkanı Murat Kış, “  Partimiz 7 Yaşında;  tüm teşkilatımıza ve ülkemize milletimize hayırlı olsun. Günümüzde dünyayı ve Türkiye’yi pençesi altına almış bulunan bazı sinsi planlar, soğuk savaş döneminde temelleri atılan ideolojik yönlendirmelerin, siyasal yatırımların, planların, projelerin, eğitim sistemlerinin bir sonucudur. Küreselleşme adı altında, bütün değerleri yıpratan acımasız kapitalist bir yapı, kendisine engel gördüğü milli ve manevi unsurları, tümüyle yok etme noktasına gelmiştir” dedi.

Mevcut sisteme karşı tepkilerin kaynağı olarak ortaya çıkmaktadır

Partinin ortaya çıkış sebebine değine Kış şunları kaydetti, “Dünya çapında yaşanan adaletsizliklerin, zulümlerin, ekonomik krizlerin, derinleşen yoksulluğun toplumları yeniden sınıflara ayırması; uluslararası şirket ve kuruluşların, milli devletlerin ve hükümetlerin iktidarını zayıflatmaları; dünyayı düzene ve bütünleşmeye değil, düzensizliklere ve belirsizliklere sürükleyen politikaları; geleneksel değerlerin ve yerel adetlerin asimilasyona uğraması, ekolojik  dengenin tehdit altında kalması ve bireylerin yaşamlarında kendi müdahaleleri olmaksızın görülen değişim ve dönüşümler; insanların yaşadıkları dünyanın kendi kontrollerinden çıkmakta olduğu düşüncesini yaratarak 
İşte bu şartların getirdiği olumsuzluklar ve bunların ülkemize olumsuz yansımaları sebebiyle ortaya çıkan sıkıntıları çözmek için bizler, siyasi bir oluşum olarak ortaya çıkıyoruz. Toplumda var olan şeffaflık, eşitlik, adalet, özgürlük ve hakça paylaşım taleplerini dile getiren, kararlı ve Büyük Türkiye’nin siyasetini her anlamda yeniden oluşturmaya çalışan bir parti olarak çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Partimiz Büyük Türkiye’yi yeniden kurmaya yemin etmiştir

Hedefinin insani değerlere sahip çıkmak olduğunu söyleyen Kış, “Merkez Parti olarak; insan hakları, temel hukuk değerleri ve düzenlemeleri, her türlü imkan ve ihtiyaçların gelişen şartlarda tüm dünya ölçeğinde hızlı hareket etmesi ve bir an önce ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını istiyoruz. Bununla birlikte, insanı insan yapan, her insana ayrı bir karakter ve değer kazandıran, geçmişimizden bize intikal eden değerlerimizin kaybolmasını da istemiyoruz ve bu değerlerimizi bizden sonraki kuşaklara intikal ettirmek istiyoruz.Özellikle son yıllarda kamplaştırılan, ötekileştirilen, aldatılan, kandırılan ve dışlanan insanımızın talepleri çerçevesinde, her kesimi kucaklamayı amaç edinmiş bir siyasi partiyiz.Partimizin hedefi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023’te, bugünkünden çok farklı, çok daha kalkınmış, barış ve refah dolu, bölgesel bir güç ve küresel etkinliği artmış bir Türkiye’dir. Merkez Parti, kurucuları ve mensuplarıyla farklı fikri altyapılardan ve farklı bölgelerden gelmiş insanların ortak çatısıdır. Halkı, yıllardır kan ve gözyaşı döken, kaynakları sömürülen insanlarımızı ve ülkemizi yeniden ayağa kaldıracak bir misyona sahip olan partimiz Büyük Türkiye’yi yeniden kurmaya yemin etmiştir.Bizim insanlarla beraber olmamızın ilk şartı, temel hak ve hürriyetlere saygılı olmak ve bu hakları kullanırken içtimai hayatta anarşi çıkarmamak, asayişi ihlal etmemektir. Hukuk hakkı himaye eder, fakat hakkın kötüye kullanılmasını himaye etmez düşüncesiyle temel hak hürriyetleri insanımıza derhal temin edip, hukuku ihlal edene ise ayrımcılık yapmadan müeyyidesini uygulayacağız” sözlerini sarf etti.

                                                                                                                       

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.