Mesut Üner deneyimli, Recep Erol temkinli!

Yeniden aday olan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol ile yerel seçimleri konuştuk.

Her ikisi de seçimleri kazanacağından emin. Mesut Üner 2019 seçimlerinde CHP’li belediye başkanından seçim almış bir isim olarak deneyimli.

Recep Erol daha önce ilçe başkanı, belediye meclis üyeliği yaptığı ilçede şimdi de belediye başkan adayı olarak boy gösteriyor. Erol, önceki seçimleri kaybeden partililerden birisi olmamak için temkinli ilerliyor.

Fakat her ikisinin rakipleri çok güçlü.

adsiz.jpg


Recep Erol’un rakibi rekortmen Hasan Akgün

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol daha önce, 2004, 2009, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adaylarını teker teker yenen CHP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Hasan Akgün ile yarışacak.

Akgün, 1994 ve 1999 seçimlerinde de ANAP’tan (2004 seçimlerinde de ANAP’tan seçilmişti) seçimleri kazanarak kırılması zor bir rekora imza atmış belediyeci olarak dikkat çekmekte.


Rakip adayları da Akgün belirliyordu!

Ancak daha önceki seçimlerde Büyükçekmece’de şöyle bir efsane dolanıyor; Hasan Akgün rakip belediye başkan adaylarını da belirliyor.

Örneğin 2004 yerel seçimlerinde ANAP’tan aday olan Akgün o zaman oy oranı nerede ise yüzde 4-5’lere düşen ANAP’tan aday olarak riskli bir seçime girdi.

CHP Büyükçekmece’de o zaman çok güçlüydü.

Yeni kurulan AK Parti henüz belirsiz bir oy oranına sahipti.

Ancak CHP’nin adayı daha önce ANAP’tan iki dönem belediye başkanlığı yapan Trabzon’lu Ali Çebi olunca, hem CHP’lilerin kafası karıştı, hem örgüt küskünlük yaşadı, hem de AK Parti adayı da Trabzon’lu Rahmi Yazıcı olduğu için üç Trabzon’lu aday arasından yine ANAP adayı Akgün ipi göğüsledi.

2009 seçimlerinde ise bu defa AK Parti’nin adayı Rumeli kökenli İlker Gürbüz olduğu için MHP’den de diğer bir Rumelili Rıdvan Yavuzbilge aday olarak İlker Gürbüz’e gidecek Rumelili oylar bölününce Akgün yine kazanan oldu.

2014 seçimlerinde bu defa AK Parti’de Trabzonlu aday Av. Celal Babayiğt’i gösterdi. Babayiğit de Akgün’e yenildi.

2019 seçimlerinde ise daha ilginç bir durum yaşandı. Aslında Akgün’ün yıpranarak girdiği bir seçimdi ama o zaman AK Parti’de aday belirlemede etkili olan Feyzullah Kıyıklık Büyükçekmece’de Recep Erol, İlker Gürbüz, Velittin Küçük gibi güçlü isimler olmasına rağmen İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ı aday göstertti.
Uysal Büyükçekmece’ye uymayınca Akgün, CHP’nin İBB Adayı Ekrem İmamoğlu’ndan 9 bin oy az almasına rağmen yine kazanan aday oldu.


Recep Erol bu defa istenen aday oldu

2024 seçimlerinde AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı olarak en çok istenen kişi Recep Erol bu defa adaylığı cebe koydu.

Bu seçimi de CHP adayı Akgün kazanırsa artık kimsenin ‘Hasan Akgün rakip adayları da belirliyor’ deme lüksü kalmaz.

Tamam, Yeniden Refah, DEVA, Gelecek, İyi Parti, Memleket, DEM Parti hangi adayları gösterecek onlara bakacağız.

Ancak şimdilik CHP ve AK Parti adayları birbirine denk gelen iki rakip.

Genel seçimlerde genelde AK Parti Büyükçekmece’de birinci çıkıyor.

Bu yerel seçimde de artık AK Parti adayı seçimi kazanmazsa o zaman söylenecek tek şey var, Büyükçekmece seçmeni Hasan Akgün’ü başarılı buluyor ve seçiyor...


Üner deneyimli, Güzel popüler!


Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, 2019 seçimlerinde CHP’nin elinden seçimleri alan belediye başkanı olarak Çatalca’da tarihe geçti.

Şimdi ise rakibi 2019 seçimlerinde kaybedip daha sonra erken yaşta aramızdan ayrılan Cem Kara’nın yardımcısı ve belediye meclis üyesi Erhan Güzel.

Erhan Güzel tecrübeli bir belediyeci ve son dört yıldır ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile çalışarak belediye deneyimine bir ilave daha kattı.

Çatalca seçimleri çok ilginç olacak.

Diğer tarafta ise daha önce iki dönem ANAP’tan belediye başkanlığı yapıp sonrasında AK Parti’ye geçen, şimdi ise İYİ Parti’nin adayı olan İsmail İp.

Aslında Çatalca’da İYİ Parti oyları genel seçimlerde yüzde 17-18 aralığında çıkıyor.

Bir başka deyişle İsmail İp’i de iddialı aday olarak kenara yazabiliriz.

Üç güçlü aday dersek yanılmış olmayız.

Mesut Üner çok önemli hizmetler getirdi

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner açıkçası beş yılda ciddi yatırımlar getirdi ilçeye.

Ciddi hizmetler yaptı.

Parklar, bahçeler, hizmet binaları ile nerede ise kentin çehresini değişti.

Fakat ortada da bir gerçek var ki Çatalca seçmeni son yıllarda CHP’ye daha meyilli oy kullanıyor.

Yani bir tarafta başarılı belediye Mesut Üner, diğer tarafta CHP kitlesini arkasına alacak olan Erhan Güzel ve diğer bir tarafta ise daha önce belediye başkanlığı yapan İsmail İp.

Çatalca’da üçlü forvet ile 2024 seçimleri yarışa giriyor.

Son iki aydaki adaylık performansları, ülkedeki gelişmeler, siyasi söylemler ve özellikle adayların kişisel adaylık çalışmaları sonuçlara etki edecektir.

imamoglu-kahriman.jpeg



İmamoğlu’nun aklında Halis Kahriman var!

CHP’de henüz adayları belirlenemeyen İstanbul’un ilçelerinden Esenyurt’ta sona doğru gelindi.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan’ın 9 Şubat’a kadar partilerinin İstanbul adayını ilan edeceklerini ve Başak Demirtaş’ın da İstanbul adayı olarak adaylık havuzunda olduğunu açıklaması CHP ile DEM Parti’nin uzlaşamadığını doğruladı.

Bu demek oluyor ki daha önce DEM Parti’ye verileceği konuşulan CHP Esenyurt adayının da DEM Parti’den bağımsız açıklanacağı söz konusu.

Tüm bu denklemlere bakıldığında daha önce Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı zamanında, Halis Kahriman’ın da aralarında bulunduğu DEVA’dan ayrılan ilçe başkanları ile buluşmayı sağlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kafasında Esenyurt için Halis Kahriman var.

Kahriman’ın 2019 seçimlerinde AK Parti’den ayrılarak İmamoğlu için büyük bir buluşma gerçekleştiği günden bu yana dostlukları devam ediyor.

İmamoğlu böylece hem DEM Parti seçmenine hitap edecek sağcı bir aday ile Esenyurt Doğu ve Anadolu seçmeninin önüne çıkmayı planlıyor hem de aynı kimliğe yakın AK Parti adayından oy almayı düşünüyor.

Zira İmamoğlu’nun elinde bu yönde anketler ve göstergeler yok ise olumsuz sonuçlar en çok onu üzecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi