Mesut Üner: İBB Çatalca'yı teğet geçiyor

Mesut Üner: İBB Çatalca'yı teğet geçiyor
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilerle bir araya gelen Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, İBB'den kendilerine yeterli destek gelmediğini söyledi. Bir dönem önce İBB'nin Çatalca Belediyesi'ne 5 milyon destek verdiğini belirten Üner, “Sayın İmamoğlu'nun seçilmesinin ardından bu destek 2 buçuk milyona düştü. Beylikdüzü ve Büyükçekmece'ye kadar gelen İBB desteği bize uğramıyor” siğteminde bulundu

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilerle bir araya geldi. Çatalca Kervan Et Lokantası'nda verilen yemeğe AK Parti İstanbul Milletvekili Gazeteci Tülay Kaynarca, Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Yusuf Aslan, MHP Çatalca İlçe Başkanı Halit Tuncay Uğur ve basın çalışanları katıldı. Gazetecilerin gününü kutlayan Mesut Üner, “Bizlerin hızlı, doğru ve tarafsız bilgilendirilmesi için, gece-gündüz demeden önemli bir görevi yerine getiren basın mensuplarımızı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle misafir ederek, biraz olsun kendilerine keyifli bir an yaşattıysak ne mutlu bize. Bu vesileyle tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, meslek hayatları boyunca önce sağlık sonra başarılar dilerim’’ dedi.


Köylere ayrım yapmadık

Toplantıda Çatalca'da yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Mesut Üner, “Meydanları bitirdik geri kalanları projelendirdik 2024 yılına kadar kalan her meydanı bitireceğiz. Bir şey daha var. Hükümetimiz Kırsal Mahalle diye bir yasa çıkardı. 39 tane mahallemiz var 37 tanesi köyden mahalle olmuştu. Bu yeni çıkan yasayla istersek hiçbirini kırsal mahalle yapmazdık, Belediye Meclisi olarak ya da istediğimiz belirli köyleri yapardık. Biz hiç ayırt etmeden ekonomik şartlarda sıkıntı yaşayan köylülerimize destek olsun diye 37 tane köyümüzün hepsini kırsal mahalle yaptık. Oradan gelecek yüzde 30-40 bir kazancımız vardı dedik ki onları başka yerden bulalım. Köylünün cebine katkı vermemiz gerekiyor dedik ve bunu oy birliğiyle geçirdik. Dosyamız şu an İBB Meclisi'nde komisyondan geçecek. Geçtikten sonra biliyorsunuz kırsal mahalle olunca hepsi vergiden muaf olacak, su fiyatları dörtte bir düşecek. İnşaat yapacaklar. Yalnızca projelendirip imardan ruhsatını alacaklar” açıklamasını yaptı.

mesut üner çatalca


700-800 milyon gelecek

İGD Başkanı Mehmet Mert'in, “Projelerinizi yaparken belediye kaynaklarının haricinde başka bir yerden destek alıyor musunuz?” sorusuna da cevap veren Mesut Üner, “Destek derken, devlet desteği var. İki büyük projeye destek var. Bir tanesi Millet Bahçesi. Biz Çatalca'nın meydanında 52 bin metrekare arsa tapusunu şu an belediyemizin envanterine kazandırdık. Bugün en kötü metrekaresi 10 bin lira olsa 520 milyon lira yapar. Üstünde 38 tane dükkan yapılacak. Ortalama bir dükkanı 5 milyona satsak, bittikten sonra bu projeyle 200 milyon lira katkı gelecek. Otoparklar var onun fiyatını ben biçemedim siz düşünün. Bir de sosyal tesis yapıyoruz. Bir de meydanda eski köhne bir binamız vardı çok kötüydü. Onu yıktık. Şimdi oradan da 100 milyon liranın üzerinde bir katkı belediyemizin envanterine gelecek. Yani 3 projeyle belediyemizin envanterine en az 700-800 milyon lira girecek. Bu noktada hükümetimize çok teşekkür ediyorum” cevabını verdi.


Destek yarı yarıya düştü

Spor projelerinin de olduğunu söyleyen Mesut Üner, “Havuzu ve aynı zamanda kapalı salonunu Spor Toto'dan aldığımız destekle yapıyoruz. Diğer kafeterya, futbol sahasının tribünleri, tenis kortları falan bunları belediyenin bütçesiyle yaptık. Şunu söyleyeyim. Biz Çatalca Belediyesi olarak 25 milyon lira katkı sağlıyoruz İBB bütçesine. Bunlar İller Bankası payından yıllık olarak net kesiliyor. Bir diğer nokta daha var. Bizden önceki dönemde İBB 5 milyonluk katkı veriyordu Çatalca Belediyesi'ne. Ne katkısı? Asfalt, parket taşı gibi. Şimdi bu katkı 2 buçuk milyon liraya düşürüldü. Yani artacakken düştü. İBB bize ne yaptı? Söyleyeyim. 7-8 kere Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne ulaştım. Çatalca'nın girişi yapıldı bir de kreş yapıldı. Başka da İBB'nin yaptığı hiçbir şey yok. İşte tohum, fide desteği vs onları çok araştırmadım ama öyle bir destekleri olduğunu söylediler” eleştirisinde bulundu.


Çok büyük işler yapıldı

İBB'nin desteğini beklediklerini belirten Mesut Üner, “Ben CHP'li arkadaşlara İBB Meclisi'nde söylüyorum. Arkadaşlar biz hükümetten ne getirirsek getirebilelim siz de Büyükşehir'den ne getirebiliyorsanız getirin. Şurada 1 buçuk yıl önce Cem Kara başkanımız vardı. Bugün yok. Yarın biz de olmayacağız. Bu koltuklar kimseye kalmayacak. Ama hizmetler burada kalacak, Çatalca'ya kalacak. Rahmetli Kadir Topbaş öyle zor işler yaptı ki. Buranın doğalgazı Trakya Taş'ta idi. Trakya Taş'tan satın aldı ve İGDAŞ marifetiyle buradan 55 kilometre ötede Binkılıç'ta anlaştı şu an 33 köyümüzde doğalgaz var. O dönem 12 tane kapalı spor salonu yapıldı, 10 tane futbol sahası yapıldı. Çok büyük işler yapıldı” açıklamasını yaptı.


Böyle mi olması lazım!

“Şu an bakıyorum hizmet İBB'den Büyükçekmece'ye kadar geliyor” diyen Mesut Üner, “Ama bize uğramıyor. Hasan abi (Hasan Akgün) ve Murat abi (Mehmet Murat Çalık) bölgeye hizmet noktasında İBB'den iyi destek alıyorlar ama biz alamıyoruz. Eskiden onlar alamıyor biz alıyoruz derlerdi şimdi de öyle bir şey oldu galiba. Ben o eskilerde yoktum. Ama ben gene Çatalca'da yüzde 60 oy alan Büyükşehir Belediye Başkanı'nın benden daha çok Çatalca'ya hizmet etmesi gerektiğine inanıyorum. Biz burada nasıl iktidarsak, Büyükşehir Belediye Başkanımız da orada iktidar. Biz de şöyle mi yapalım? Benim 39 mahallem var. A mahallesi bana az oy verdi oraya hizmet yapmayayım, B mahallesi çok oy verdi oraya hizmet yapayım. Böyle mi olması lazım yani? Bizim gibi ufak bir ilçe İBB'ye 25 milyon lira katkı verebiliyorsa, İBB'den de hizmeti hak ediyor demektir” ifadelerini kullandı.

ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.