Meteoroloji'den 45 il için sarı kod uyarısı! 20 Nisan 2024

Meteoroloji'den 45 il için sarı kod uyarısı! 20 Nisan 2024
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından 45 il için sarı kodlu uyarı verildi. Buna göre Marmara Bölgesi başta olmak üzere çok sayıdaki bölge için kritik uyarılar var.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından 45 il geneline sarı kodlu uyarı verildi. Buna göre 20 Nisan 2024 Cumartesi günü Marmara Bölgesi başta olmak üzere Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz Bölgeleri'nde gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar görülmesi beklendiğinden sarı kod uyarısı verildi.

Gök gürültülü kuvvetli sağanak için sarı kod alan iller; Aydın, Bursa, Denizli, İstanbul, Kırklareli, Kütahya, Muğla, Yalova, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Manisa, İzmir, Isparta, Burdur, Antalya ve Balıkesir

Kuvvetli rüzgar görülmesi beklenen sarı kod uyarısı alan iller; Afyonkarahisar, Amasya, Bolu, Çankırı, Denizli, Eskişehir, Kastamonu, Kütahya, Muğla, Niğde, Samsun, Sivas, Tokat, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale, Düzce, Karabük, Bartın, Karaman, Zonguldak, Uşak, Sinop, Ordu, Nevşehir, Konya, Kırşehir, Kayseri, Çorum, Burdur, Antalya illeri

Marmara Bölgesi'ne ani sel ve yıldırım tehlikesi

Marmara Bölgesi başta olmak üzere Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova ve İstanbul'un tamamında gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden dolayı yer yer çok kuvvetli yağış alması bekleniyor.

msmm-001.jpg

Saatte 30-70kg/m2 yağış alma tehlikesi bulunurken, vatandaşlara ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum