Metorbüs duraklarında temal kameralı denetim

Metorbüs duraklarında temal kameralı denetim
Koronavirüs önlemleri kapsamında alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kalabalık ve aktarma görevi görebilen metrobüs duraklarına termal kamera yerleştirerek denetim başlattı. Sağlık durumunda olumsuzluk belirlenen vatandaşlar en yakın sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi aldığı tedbirlerle koronavirüs ile mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Alınan önlemlere bir yenisi daha eklendi. Metro istasyonlarının ardından metrobüs duraklarında da kameralı sisteme geçildi. İnsan srikülasyonunun yüksek olduğu hatlardan Uzunçayır, Zincirlikuyu, Mecidiyeköy, Şirinevler ve Avcılar istasyonlarına kurulan termal kameralarla, bu istasyonlara giriş yapan yolcuların ateşleri ölçülmeye başlandı. Kurulan termal kamera sistemi, güvenlik personelinin görev yaptığı noktalardaki bilgisayarlara görüntü aktarıyor. Güvenlik personeli, turnikelerden geçen kişilerin ateş derecelerini, ekrandan anında görebiliyor.

Ateş  yüksek ise girilemiyor
Güvenlik personeli tarafından izlenen termal kameralarla, ateşi yüksek olduğu tespit edilen yolcular, bilgilendirilerek uygun bir alanda bekletiliyor. Güvenlik görevlileri, 112 ve 184 numaralarını arayarak, yolcuyu en yakın sağlık kuruluşuna yönlendiriyor.


metrobüs koronavirüs

metrobüs koronavirüs

metrobüs koronavirüs

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.