Metro İstanbul AŞ'de 88 kadın makinist brövelerini aldı

Metro İstanbul AŞ'de 88 kadın makinist brövelerini aldı
Metro İstanbul AŞ'de eğitimlerini tamamlayan 88 kadın makinist düzenlenen törenle brövelerini aldı. Devam eden metro çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren İBB Başkanı İmamoğlu, 29 Ekim'de Mahmutbey-Mecidiyeköy metrosunu açacaklarını belirterek 'Bunu da İstanbul halkına duyurmak istiyorum. Yeni kadın veya erkek sürücülere ihtiyacımız var' dedi.

Metro İstanbul AŞ'de 88 kadın makinist daha brövelerini aldı. Metro İstanbul AŞ'nin Esenler bulunan genel müdürlüğünde gerçekleştirilen törene, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye üst yönetimi ve çalışanlar katıldı.

KADIN MAKİNİST SAYISI 99 OLDU

İmamoğlu, bugün eğitimlerini tamamlayan 88 sürücü ile kadın sürücü sayısının 99'a, toplam tren sürücüsü sayısının 772'ye yükseldiğini söyledi.

Devam eden metro çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren İmamoğlu, 29 Ekim'de Mahmutbey-Mecidiyeköy metrosunu açacaklarını belirterek şöyle konuştu:

"YENİ KADIN VE ERKEK SÜRÜCÜLERE İHTİYACIMIZ VAR"

"Günde 400 bine yakın yolcuya hizmet edecek olan bu hattı çok önemsiyoruz. İstanbul trafiğine ciddi bir katkı sunacağını da düşünüyorum. Zira bu yılın sonuna Eminönü-Alibeyköy'ü yetiştirmek ve yine 2021'de de hizmete açacağımız yeni metro hatlarıyla beraber bir an önce İstanbul'u şu an inşası devam eden hatlarla buluşturmak konusunda hem imalat kalitesi hem süreç planlaması hem de finansmanı oluşturma konusunda yoğun bir çaba içerisindeyiz.

Bunu da İstanbul halkına duyurmak istiyorum. Yeni kadın veya erkek sürücülere ihtiyacımız var."

88 KADIN MAKİNİST YAN YANA POZ VERDİ

Koronavirüs (Kovid -19) tedbirleri kapsamında toplu ulaşım araçlarında belirlenen yolcu alım sayılarına da değinen İmamoğlu, bugün İstanbul Valiliği'nde yapılacak toplantıda İstanbul’a has daha özel tedbirleri almayı umut ettiğini dile getirdi.

Konuşmasının ardından İmamoğlu, Metro İstanbul AŞ'de göreve başlayan 88 kadın makiniste brövelerini verdi.

İmamoğlu ve beraberindeki heyet, çekilen toplu fotoğrafın ardından kadın makinist tarafından kullanılan treni selamladı.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.