Metro İstanbul’dan 1 Mayıs açıklaması! Hangi duraklar kapalı olacak, alternatif güzergahlar neler?

Metro İstanbul’dan 1 Mayıs açıklaması! Hangi duraklar kapalı olacak, alternatif güzergahlar neler?
İstanbul Valiliği’nin bugün açıkladığı 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına yönelik tedbirler ve kısıtlamalar toplu ulaşımı da etkiledi. Metro İstanbul’dan konuya dair açıklama geldi.

İstanbul’da yarın kutlanacak 1 Mayıs İşçi Bayramı için bir dizi güvenlik önlemi alındı. Valiliğin aldığı karar göre kentte birçok yol trafiğe kapatılacak ve belirli bölgelerde toplu taşıma gerçekleştirilmeyecek. Yasaklardan etkilenen toplu taşıma alternatiflerinden biri de metro oldu. Peki 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü İstanbul’da hangi metro hatları kapalı olacak, araçlar hangi duraklarda durmayacak? İşte yanıtı…

Metro İstanbul’un resmi X hesabından yapılan paylaşımla, 1 Mayıs günü İstanbul’da metro seferlerinin nasıl işleyeceği açıklandı. İstanbul Valiliği’nin aldığı tedbirler doğrultusunda yarın İstanbul’da M2, M7, T1, T5 ve F1 metro hatlarında bazı değişikliklere gidildi.

Vezneciler, Haliç, Şişhane, Taksim, Osmanbey, Şişli Mecidiyeköy, Gayrettepe istasyonlarından geçen duraklarda araçlar durmayarak seferine devam ederken, Taksim-Kabataş Füniküler Hattı ise tamamen kapatılacak.

Metro İstanbul’un konuya dair paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul Valiliği'nin almış olduğu karar doğrultusunda ikinci bir duyuruya kadar 1 Mayıs Çarşamba günü seferlerimiz aşağıdaki gibi yapılacaktır;

▪️M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Vezneciler, Haliç, Şişhane, Taksim, Osmanbey, Şişli Mecidiyeköy, Gayrettepe istasyonları işletmeye kapalı olacak ve araçlarımız bu istasyonlarda durmayarak seferine devam edecektir.
▪️M7 Yıldız-Mahmutbey Metro Hattımızda Mahmutbey-Kağıthane,
▪️T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattımızda Bağcılar-Topkapı,
▪️T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattımızda Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı istasyonları arasında sefer yapılacak,
▪️F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımız işletmeye kapalı olacaktır.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.