Metrobüslerde azalmayan yoğunluk vatandaşı isyan ettirdi!

Metrobüslerde azalmayan yoğunluk vatandaşı isyan ettirdi!
Koronavirüs kapsamında bir süre yarı kapasite ile hizmet veren metrobüslerde daha sonra oran artırılmıştı. Ancak araçların kalabalıklaşması ve sosyal medyanın neredeyse sıfıra inmesi vatandaşları isyan noktasına geitrdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, koronavirüsün birinci dalganın ikinci pikinin yaşandığını belirterek hastaların ve hayatını kaybeden kişi sayısının giderek arttığını söyledi. Vatandaşlardan tedbiri elden bırakmamalarını isteyen Koca, "Tedbirlere uymazsak durum farklı olabilir. Vatandaş olarak dışarıda maskesiz olmamamız, temizlik ve hijyene dikkat etmemiz gerektiğini bir kez daha söylemek istiyorum" dedi.

Koronavirüse yakalananların sayısındaki artışa rağmen toplu taşıma araçlarındaki yoğunluk ve sosyal mesbafesiz yolculuk vatandaşları isyan ettiriyor. Özellikle metrobüslerde saah saatlerinde yoğunluk yaşanırken, zaman zaman bazı durakların da boş olduğu görülüyor. Yaşanan yoğunluğa tepki gösteren vatandaşlar, bu konuda acilen tedbir alınmasını istiyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında tedbirler alınması gerektiğinin altını çizen vatandaşlar, sefer sayısının artması gerektiğini söylüyor.

Darülaceze-Perpa Metrobüs Durağı'nda inen ve ismini vermek istemeyen bir yolcu metrobüslerdeki kalabalıktan şikayet ederek, "Bu kadar olmaz. Metrobüse de bakın, tramvaya da bakın bu kadar olmaz. Nedir bu çile ya. Yarın bir gün okullar açılsa ne olacak, tatiller bitse ne olacak. Ondan sonra korona devam... Devam eder tabii. Yazıklar olsun ya" dedi.

Mehmet Bozkurt adlı yolcu ise "Metrobüsler ağzına kadar dolu. Bir şey de diyemiyorsun. Önlem falan yok yani. Ama biz 65 yaş yine de her türlü önlemimizle gidiyoruz. Gençler pek fazla maske kullanmıyor ama yaşlılar kullanmaya özen gösteriyor" diye konuştu.

METROBÜS SAYISI ARTTIRILMALI
Derya Akavcı adlı yolcu da şunları söyledi: "Metrobüslerde koronavirüsle ilgili tedbir yok. Zaten sosyal mesafe olayı yok. Metrobüs sayısını daha fazla arttırmaları gerekiyor, servis sayısını daha fazla arttırmaları gerekiyor. Çünkü insanlar iç içe gidiyor. Eskisinden farkı olmadığı için covid-19'un biteceğini zannetmiyorum. Metrobüslerde genelde maske takılıyor." DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.