Metroda bir ressam

Metroda bir ressam
İstanbul'da yaşayan 23 yaşındaki ressam Ferhat Aslan karakalem resim çalışmalarını metro, vapur, otobüs gibi toplu ulaşım araçlarında yapıyor. İnsanları en doğal halleriyle resmetmeyi ve onları mutlu etmeyi sevdiğini söyleyen Aslan istasyonlar arası çizdiği karakalem resimleri sahiplerine hediye ediyor.

23 yaşındaki Ferhat Aslan 5 sene önce Batman'dan İstanbul'a geldi. Resim öğretmenliği okuyan Aslan okuluna ya da işe giderken birçok İstanbullu gibi vaktinin büyük bölümünü toplu ulaşım araçlarında geçirmeye başladı. İnsanların doğal hallerini resmetmeyi seven Aslan yolculukları sırasında istasyonlar arası giderken yolcuların karakalem resimlerini çizmeye karar verdi. İlk başta sadece kendi için resimler çizen Aslan bunları sahiplerine hediye etmeye başladı. Ardından sosyal medyaya yüklemesiyle milyonlarca kişi bu videoları izledi.


Unutamayacakları bir anı

İnsanları gözlemlemeyi ve seyretmeyi sevdiğini söyleyen Aslan en doğal anlarını resmetmekten mutluluk duyduğunu söylüyor. İnsanları mutlu etmekten de hoşlandığını anlatan Aslan toplu ulaşımda nasıl karakalem resimler çizmeye başladığının hikayesini anlattı. Aslan, "İstanbul'da rastgele insanların resimlerini çiziyorum ve bu resimleri onlara hediye ediyorum. Bu şekilde hem onları hem de kendimi mutlu etmiş oluyorum. Hep aklımda olan bir şeydi. İstanbul'a gelince başladım. Okula giderken 3 araç değiştiriyordum. Bunlardan birisi de metroydu, zamanımın en çok geçtiği yerde metroydu. Günde 2 saatim orda geçiyordu. İlk başlarda kendim çiziyordum, gizli çiziyordum. Hiç kimseyle paylaşmıyordum. İstanbul'da yeniydim. Kim ne tepki verecek bilmiyordum. Çok çekiniyordum. Pandemi döneminde sosyal medyaya yüklemeye başladım. Çok güzel tepkiler oluyor. Birbirinden farklı. İnsanlar şaşırıyor. Ne tepki vereceğini bilmiyor. Mutlu oluyor. Ben de bunu gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum. Çünkü insanların o gününe bir dokunuş ile hiç unutamayacakları bir anı bırakmış oluyorsunuz" diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.