MHP'li vekilden 'İBB' tepkisi: Hem İstanbul’a hem Bakırköy’e ihanet var

MHP'li vekilden 'İBB' tepkisi: Hem İstanbul’a hem Bakırköy’e ihanet var
MHP Bakırköy İlçe Başkanı Turgut İnan, ilçe yönetimi ve geçmiş dönem Milletvekili Arzu Erdem’le birlikte, ilçenin bitmeyen yol çalışmalarını yerinde inceleyerek, yaşanan mağduriyetleri dile getirdi.

Şenlikköy Florya'da İBB'nin işlettiği Güneş Plajı’nın kanalizasyon hattından gelen pis su nedeniyle geçtiğimiz yıldan beri kapalı tutulup, 200 metre ilerisinde kişi başı 300 lira ödenerek giriş yapılan özel plajın açık olmasının Bakırköy halkının özgürlüğüne ve sosyal yaşamına paranga vurmak anlamını taşıdığını belirterek, “Biri özel, biri kamuya ait yan yana iki plajın kamuya ait olanı kapalı ise, bunun tek bir açıklaması vardır, o da özel işletmeye rant sağlamaktır. Kendi plajını fes eden İBB, ya aklını yitirdi yada büyük tehdit altında? İBB’ye ve Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na buradan soruyoruz. Ata Plajı hangi siyasinin yakınıdır ve neden kapatılmamıştır? Bizler bu sorunun cevabını biliyoruz ama madem şeffafsınız size soruyoruz” dedi.

MHP Bakırköy İlçe Başkanı ve beraberindeki heyet ilçede yapılan yol çalışmalarını ve trafik düzenlemelerini yerinde inceleyerek, eski Milletvekili Arzu Erdem’le birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu. Önce İncirli ve İstanbul Caddelerini devamında Florya’da kanalizasyon hattından gelen pis su nedeniyle geçtiğimiz yıldan beri kapalı tutulan ama hemen 200 metre ilerisinde özel bir işletmeye ait olan plajın önüne gelerek gazetecilere açıklamalarda bulunan geçmiş dönem milletvekili Bakırköylü Arzu Erdem, “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un başına gelen en büyük felakettir. Depremle ilgili riski analiz ettikten sonra hiç bir çalışma yapmadı. Ben Bakırköy belediye başkanı olsam her gün İBB’nin kapısında yatarım. İlçemiz her gün geriye gidiyor” ifadelerini kullandı.

YAŞADIĞIMIZ YERE MİNNET BORCUMUZ VAR

Milliyetçi Hareket Partisi mensupları olarak, mahalleden başlayarak, yaşadıkları şehre, ilçeye ve semte minnet borcu olduğunu düşünen bir gelenekten geldiklerini belirten MHP’li heyet, önce İstanbul ve İncirli Caddesi’ni gezdi.

Yaklaşık 4 yıldır devam eden ve yapboz tahtasına dönen caddelerden İncirli Caddesi’nin geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun da bizzat katılımıyla sözde açılışı yapıldığını söyleyen MHP Bakırköy İşçe Başkanı Turgut İnan, caddenin içler acısı durumunun herkesi rahatsız ettiğini belirtti.

Çift şeritli olan İncirli Caddesi’nin tek şeride düşürüldüğünü, geniş kaldırımlar adı altında kaldırım içlerine yapılan ceplerle de büyük bir otoparka dönüştüğünü belirten İnan, “İncirli Caddesi tek şeride düşürülürken, Yüce Tarla Caddesi’nin trafik yükü daha da artmıştır. Plansız ve düzensiz yapılan yol düzenlemeleri nedeniyle de, her iki caddenin trafik yoğunluğundan dolayı ara sokaklarda da trafik yükü oluşmuş, bu da sokaklarda oynayan çocuklarımızın ve can dostu sokak hayvanlarımızın can güvenliğini tehlikeye sokmuştur. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl İncirli Caddesi’nin tek yol olması nedeniyle alternatif minibüs yolu olarak kullanılan Zümrütevler Sokakta meydana gelen elim kazada 66 yaşındaki Müberra Demircioğlu Orman isimli vatandaşımız yolda giderken minibüsün çarpması sonucu feci şekilde yaralanmış ve hayatını kaybetmişti. Yapılan özensiz düzenlemelerden dolayı yoğun trafiğin yaşanması kaçınılmaz olmuşken okulların açılmasıyla birlikte; üzülerek söylüyorum ki Bakırköyümüz yaşanmaz kentler listesindeki yerini almıştır. İncirli caddemizin yollarını sökerek yenileyen ve hatta açılışını yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kaldırım taşlarının tekrar sökülme sürecine girerek, Bakırköy seçmenini çantada keklik gördüğü için olsa gerek ki, iş bilmezliğini deneme yanılma yoluyla gizleyerek öğrenme yoluna gitmiştir” dedi.

BAKIRKÖY İBB’NİN OYUN ALANI MIDIR?

“Bakırköy İBB’nin, oyun alanı, kendini geliştirme, yetiştirme, deneme sahası mıdır? Yoksa ona buna pas ederek ihale sarmalının bir parçası mıdır?” diye soran Turgut İnan, yapılan taşların sökülerek tekrar yapılması ve bu iş bilmezlik sonrasında yapılan onca masrafın kimin cebinden çıktığını ve daha da önemlisi kimin cebine girdiğini sordu.

Özgürlük Meydanı’nın tam solunda trafiğe kapatılan Şükrü Kanatlı Sokak’ta Halk Eğitim Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumların yanı sıra, binlerce öğrencinin olduğu Bakırköy Teknik Anadolu Lisesi ve Kartaltepe İlkokulu’nun bulunduğunu ve okul servislerinin başta can güvenliği olmak üzere öğrencileri okullarına zamanında yetiştirme görevileri olduğunun altını çizen İnan, “Bu sokakla derdiniz neydi? Peki ‘Ortak Akıl’dan bahseden İBB, Milli Eğitim Müdürlüğüne dahi bilgi vermeden binlerce öğrencimizin mağdur olmasına, sokak içerisindeki esnaflarımızın iş kaybına sebep olmasına ve yüzlerce şikayet gitmesine karşılık neden hiç bir çalışma yapmamıştır. Kimseye bilgi vermeden bu tarz bir çalışma yapılmasının arkasındaki sinsi anlayış nedir?” diyerek sorularına devam etti.

Yine aynı sokak üzerinde iki tane büfe inşaatı için beton döküldüğünü, esnafların ve siyasi partilerin tepkisi nedeniyle büfelerin yapımının durdurulara betonların söküldüğünü de dile getiren Turgut İnan, “İş bilmezlikte belkide dünya genelinde belediyecilikte sınıfta kalan İBB, Bakırköyü adeta yapboz alanına çevirmiş, anlamsız ve gereksiz masraflarla İstanbullularıda zarara uğratmıştır.” dedi.

İSTANBUL CADDESİ YAP BOZ TAHTASINA DÖNDÜ

İstanbul Caddesi’ndeki çalışmanın ise 4 yıldır devam ettiğini, UKOME’den alınan kararla trafiğe kapatılan caddenin hiç bir karar alınmadan yeniden trafiğe açılmasının kanuna aykırı olduğunu ifade eden Turgut İnan, “İstanbul Caddesi Otellerin, AVM’lerin, okul ve hastanenin de olduğu, yüzlerce iş yeri ve esnafın hizmet verdiği Bakırköyün simgelerinden sayılan bir caddedir. Önce yolları söküldü, trafiğe kapatılacağı halde cepler yapıldı, baştan sona ara sokaklarda dahil olmak üzere beton dubalar döşendi, iş yerleri nedeniyle akşam 10’dan sabah 10’a kadar eşya indirme bindirme işlemleri için inip kalkan demir paneller döşendi, 3 adet zabıta kontrol yeri konuldu. Tüm bu çalışmalar yapılırken, bir işçi kardeşimiz de hayatını kaybetti. Olmayınca yollar tekrar söküldü, beton dubalar kırılıp döküldü, sokak geniş kaldırımlara park edilen bir otoparka dönüşürken, bu kezde yeşillendirme adı altında yapılan çalışmalarda çöp oldu gitti. Şimdilerde güvensiz ve kanuna aykırı trafiğe devam eden caddede yapılan bu kadar masraf peki kimin cebinden çıktı? Kim zarar etti, kim kazandı? İBB Belediyecilikte şüphesiz sınıfta kalırken Bakırköy’e ve Bakırköylü’ye de işkence çektirmeye devam etmektedir” diyerek, gerisini halkın takdirine sunduğunu ifade etti.

İBB’NİN İŞLETTİĞİ PLAJ KİRLİLİK NEDENİYLE KAPALI, YANIDAKİ ÖZEL PLAJ AÇIK

Açıklamaların ardından Florya’da İBB'nin işlettiği ve kanalizasyon hattından gelen pis su nedeniyle geçtiğimiz yıldan beri kapalı turulan Güneş Plajı ve kirlilik nedeniyle açılamayan plajın hemen 200 metre ilerisinde kişi başı 300 lira ödenerek giriş yapılan ve açık olan özel plajın bulunduğu alanı ziyaret eden MHP heyeti, halk plajının kapalı, özel plajın ise açık olmasının, öncelikle Bakırköy halkının özgürlüğüne ve sosyal yaşamına paranga vurmak anlamını taşıdığını ifade etti.

Burada açıklamalarda bulunan geçmiş dönem MHP Milletvekili Arzu Erdem, “Sudan sebeplerle İBB’nin işlettiği Güneş plajı kapalı tutulurken, özel işletme olan 200 metre ilerideki Ata Plajı’na izin verilmesinin açıklaması nedir? Peki neden gerekli temizlikler yapılarak halk plajı hizmete sokulmuyor? İnsan sağlığına kıymet mi verilmiyor yoksa Bakırköy halkı hiçe mi sayılıyor? “ dedi.

ÖZEL İŞLETMEYE RANT MI SAĞLANIYOR?

Biri özel, biri kamuya ait yan yana iki plajın, kamuya ait olanının kapalı tutulmasının tek bir açıklaması olduğunu ve özel işletmeye rant sağlamak amacı tanıdığını belirten Erdem, .”Kendi plajını fes eden İBB, ya aklını yitirdi yada büyük tehdit altında? İBB’ye ve Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na buradan soruyoruz. Ata Plajı hangi siyasinin yakınıdır ve neden kapatılmamıştır?” diyerek, MHP heyeti ve bir Bakırköylü olarak konunun takipçisi olacaklarını, koca plajlarının dikenli tellerle çevrili olmasını asla kabul etmediklerini belirtti.

Turgut İnan. İBB’nin hiç bir çalışması bitmiyor. Plajlar açılmıyor. Kime ait olduğunu biliyoruz. Neden temizleme çalışması yapmıyor?Hem İstanbul’a hem Bakırköy’e ihanet var.

selvi2.jpg

selvi3.jpg

selvi4.jpg

selvi5.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Selvi Sarıtaç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.