MHP'nin yerel güçleri: Dr. Hayati Arkaz ve Gökhan Türkeş Öngel

MHP'nin yerel güçleri: Dr. Hayati Arkaz ve Gökhan Türkeş Öngel
MHP'nin İstanbul 3. Bölge milletvekili listesinde yer alan Dr. Hayati Arkaz ve Gökhan Türkeş Öngel, yerel dinamiklerin desteklediği 2 isim olarak öne çıktı.

EKREM HACIHASANOĞLU - 14 Mayıs öncesinde en fazla milletvekili listeleri tartışıldı. Listeler çok sayıda istifaya neden oldu. MHP'nin İstanbul 3. Bölge milletvekili listesinde yer alan Dr. Hayati Arkaz ve Gökhan Türkeş Öngel ise yerel dinamiklerin desteklediği 2 isim olarak öne çıktı. Hayati Arkaz, yıllardan beri bölgede doktor olarak hizmet verirken, Gökhan Türkeş Öngel bir iş insanı olarak yüzlerce kişinin istihdamına önayak oldu.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerine 2 gün kaldı. Seçimin sonucunu herkes merak ederken listelere giren milletvekili adaylarının hummalı çalışmaları devam ediyor. Aday listelerinin açıklanmasının ardından harertli tartışmalar yaşanmış listeye giremeyen ya da yerini beğenmeyen çok sayıda kişi partisinden istifa etti. Hemen hemen bütün partilerde seçim bölgesinde yaşamayan, tanınmayan kişilerin üst sıralara yazılması tepkilere neden oldu. Özellikle CHP listelerinin seçilebilir sıralarına yazılan, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat partili adaylar belli bir seçmende küskünlüğe neden oldu.

Tercihte etkili olacak

Milliyetçi Hareket Partisi'nin İstanbul 3. Bölge milletvekili aday listesinde ise tanıdık isimler öne çıktı. Listenin birinci ve ikinci sırasında Genel Başkan yardımcıları, Fethi Yıldız ve İsmail Faruk Aksu yer aldı. Üçüncü sırada ise bölgenin yakından tanıdığı Dr. Hayati Arkaz kendine yer buldu. Dördüncü sıraya Arzu Erdem, beşinci sıraya da bölgenin tanınmış iş insanlarından Gökhan Türkeş Öngel yazıldı. Vatandaşlar tarafından tanınırlık oranı yüksek olan isimlerin üst sıralarda yer alması hiç şüphesiz tercih noktasında etkili olacak.

Öngel, çağrı yaptı

İstanbul 3. Bölge'den MHP Milletvekili adayı olan iş insanı Gökhan Türkeş Öngel, “Seçim zamanı sadece afişlerde görünen değil, İstanbul 3. Bölge'de ikamet eden bölge insanının çoğunlukla tanıdığı ve ulaşabileceği bir milletvekili adayıyım” dedi. Kendisini iş insanı, uluslararası ilişkiler ve ekonomi uzmanı olarak tanıtan Öngeli, “Devlet kurumlarıyla hiçbir iş yapmadım. Sanayici olduğum halde devletten hiçbir teşvik almadım. Siyasi görüşünüze saygı duymakla birlikte komşunuza sahip çıkma duyarlılığını göstereceğinize inanıyorum. Bana güvenir ve yetki verirseniz milletin vekili bölgenin sesi olacağım. Gençler, kadınlar, engelliler, uyuşturucu ile mücadele, esanaf, iş insanı, muhtarlar ve STK'lar başlıkları ile kuracağımız mahalle bazlı platformlarla bölgemizin sorunlarını tespit edip birlikte çözüm oluşturacağız. Olağanüstü bir yönetim tecrübesi yaşamak için diyorum ki yetki ver İstanbul 3. Bölge” çağrısında bulundu.

1. turda seçilecek

3. Bölge 3. sıra milletvekili adayı olan Dr. Hayati Arkaz ise MHP'nin Silivri'de birinci parti olacağını savundu. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın da birinci turda yeniden cumhurbaşkanı seçileceğini belirten Arkaz, “Türkiye'de artık terörden bahsetmiyoruz. Terör bitmiştir. Akdeniz’de büyük ülkelerin muhalefetine rağmen gemilerimiz araştırmasını sürdürüyor. Karadeniz’de gaz bulduk. Ben iki defa gittim gördüm. 10 sene de bitmesi beklene iş iki senede bitirildi. 28 yıldır işgal altında olan Karabağ, 4 gün içerisinde Ermeni çetelerden kurtarıldı” dedi.

Muhalefetin bütün yeniliklerin karşısında olduğunu dile getiren Arkaz, “Şehir hastaneleri yapılıyor, muhalefet itiraz ediyor. Özellikle bu hastanelere karşı çıkılmaması konusunda hayati uyarılarda bulundum” açıklamasını yaptı.


BUNLAR ELİ KANLI KATİLLER

Millet İttifakı'nın FETÖ ve PKK terör örgütü ile iç içe olduğunu savunan Arkaz, “FETÖ’nün adamları bavulları hazırlamış geleceklermiş. Bunların hepsi eli kanlı katiller. Bunların memlekette ne işleri var? Geldikleri gibi cezalarını çekerler. Bu masanın HDP’ye verdiği sözler var. Ahmet Türk ne diyor; 'Bize verilen sözler tutulmaz ise biz gereğini yaparız. Türkiye’yi yıkarız’ diyor. Bir başka aday ‘İmralı’nın kapılarını yıkacağız’ diyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de bir sözüğ var; 'Her şeyi affederim. Ama devlete meydan okuyana, kafa tutanı affetmem' diyor. PKK'ya özerklik sözü verildi. Anayasanın ilk 4 maddesinden Türk kelimesi ve Atatürk’ün adının çıkarılması sözü verildi. Bunu Babacan da diyor. CHP’nin içinde FETÖ’nün adayları var. 77 tane aday var. Geçen dönemde tanıdığımız arkadaşlarımız yok. CHP Atatürk’ün kurduğu parti değil. FETÖ’cüler, şunlar, bunlar. Hepsi ordan aday” eleştirisinde bulundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ

MHP Milletvekili adayı Gökhan Türkeş Öngel, vaatlerini sıraladı. Vekil olması durumunda neler yapacağını açıklayan Öngel, “Gençlerimizin istihdamı, kadınlarımızın ekonomik, sosyal ve siyasal hayata katılımının sağlanması, ucuz konut ve kentsel dönüşümle ilgili yasal çalışmalar, bölgemizdeki sığınmacı yoğunluğunun oluştırduğu sosyal sorunların giderilmesi, demokrasinin temel argumanı olan STK’ların desteklenmesi, muhtarlarımızın beklentilerini karşılayacak düzenlemlerin çıkarılması, din görevlilerimizin talep ve beklentilerini karşılayacak düzenlemelerin yapılması, esnaf, sanatkar ve sanayicinin istihtam ve kredi taleplerini karşılayacak yasal düzenlemelerin yapılması konularında durmadan yılmadan çalışacağım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.