Minibüslerde İstanbulkart geçiyor mu, kaç para? İndirimli kartlar minibüslerde geçerli mi? Minibüslerde İstanbulkart kaç para?

Minibüslerde İstanbulkart geçiyor mu, kaç para? İndirimli kartlar minibüslerde geçerli mi? Minibüslerde İstanbulkart kaç para?
İstanbul’da hangi minibüslerde İstanbulkart geçiyor, indirimli ve ücretsiz İstanbulkartlar minibüslerde geçerli olacak mı? Minibüslerde İstanbulkart aktarmaya dahil mi?

Minibüslerde de İstanbulkart uygulamasının başlamasıyla birlikte vatandaşlar pek çok sorunun yanıtını merak etmeye başladı. Peki İstanbul’da hangi minibüs hatlarında İstanbulkart geçiyor, minibüslerde akbil kaç para? İstanbulkart hangi minibüslerde geçiyor? 65 yaş üstü ve indirimli İstanbulkartlar minibüslerde geçerli mi? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

İstanbulkart hangi minibüslerde geçiyor?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından geçtiğimiz gün yapılan açıklamaya göre İstanbul’daki minibüslerde İstanbulkart dönemi başladı. Uygulamanın ilk olarak pilot bölge olarak seçilen Arnavutköy ilçesinde başlayacağı açıklandı.

m.png

Minibüslerde İstanbulkart ne kadar, kaç TL?

Arnavutköy’de ARN kodlu minibüslerde İETT toplu taşıma entegre sistemine dahil edilen 55 minibüste İstanbulkart kullanılmaya başlandı. İlk olarak 10 minibüse İstanbulkart sistemi kurulurken, uygulamanın detayları da belli oldu.

İndirimli ve ücretsiz İstanbulkart minibüsler geçiyor mu?

İBB’den yapılan açıklamaya göre, minibüslerde kullanılacak İstanbulkart’la belediye otobüslerinde ve toplu taşıma araçlarında geçerli olan tüm imkanlardan yararlanılacak. 65 yaş üzerine ücretsiz taşıma, öğrencilere yüzde 80 indirimli taşıma gibi avantajların minibüslerde de devam edeceği öğrenildi.

Minibüslerde İstanbulkart kullanımında aktarma geçerli olacak mı?

Öte yandan minibüslerde İstanbulkart kullanarak seyahat etmek isteyen İstanbullular toplu taşıma sistemlerinin sunduğu aktarma imkanlarından da yararlanarak yolculuk yapabilecek.

Minibüslerde İstanbulkart nerelerde geçiyor?

İstanbul’da sadece Arnavutköy ilçesinde geçerli olan minibüslerde akbil kullanımının kısa süre içerisinde yaygınlaşması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, minibüslerde İstanbulkart döneminin başlamasına dair yaptığı açıklamada uygulamanın kısa bir süre sonra tüm İstanbul’da kullanılacağını söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.