Motosiklet bilmecesi

Motosiklet bilmecesi
Koronavirüs salgınıyla birlikte insanların toplu taşıma kullanımından uzak durmaya çalışması motosiklet alımlarında da artışa neden oldu. Buna rağmen Türkiye’de bulunan yaklaşık 3,5 milyon motosikletten yalnızca 1 milyon 250 bininin trafik sigortası, 20 bininin ise kasko sigortası bulunuyor

Otomotiv ve motosiklet pazarı koronavirüsün de etkisiyle 2020 yılında büyüme gösterdi. Vatandaşın bireysel hareket etme isteği araba ve motosiklet alımlarında artışa neden oldu. Özellikle bu dönemde iki tekere daha yoğun bir ilgi gösteren vatandaşların, aynı ilgiyi motosiklet kaskosu yaptırmada göstermediğini dile getiren Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, “Türkiye’de 3,5 milyon civarında motosiklet var. Bunlardan sadece 1 milyon 250 bin civarı sigortalı. Dolayısıyla çok ciddi bir rakamda sigortasızlık oranı yüksek. Araç trafik sigortası yaptıranlarla, kasko yaptıranları karşılaştırdığımızda, kasko sigortası adedi çok daha düşük ve 20 bin civarında. Motosiklet kullanıcıları kasko sigortasını çok fazla tercih etmiyor. Bunda sigorta şirketlerinin de yeterli arz sağlamamasının da gerekçesi vardı. Son yıllarda bizim de içinde bulunduğumuz sigorta şirketleri hem trafik sigortaları konusunda, hem de kasko sigortaları konusunda hizmet vermeye başladılar” diye konuştu.


KASKO sayısı artmalı

Kaza, hırsızlık, doğal afetler gibi araçların başına gelebilecek riskler için alınabilecek önlemlerin başında trafik sigortası ve kasko geldiğine dikkat çeken Yaşar, “Bugün Türk sigorta sektöründe trafik sigortalı her 2 motosikletten 1 tanesi bizim şirketimizde sigortalanıyor. Buna paralel olarak da biz kasko sigortalarıyla ilgili de ürün geliştirdik. Hedefimiz son derece düşük olan kasko sigortalı motosiklet sayısını artırabilmek. Motosiklet, hem trafik problemine çözüm olması açısından hem de özgürlük kazandırması açısından insanların artık tercih ettiği araç cinslerinin başında geliyor. Artık motosikletlerde bedeller ve konforun da ciddi şekilde arttığını görüyoruz. Motosiklet kullanıcılarının sadece bir zorunluluk olan trafik sigortasını yaptırmak yerine kasko sigortasında da pozisyon almaları gerekiyor. Bu tür dönemlerde varlıkları korumak daha büyük önem kazanıyor. Motosiklet dünyası için ben kasko sigortalarını da şiddetle tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.


 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.