Muharrem Yıldız: Gümbür gümbür sahaya indik!

Muharrem Yıldız: Gümbür gümbür  sahaya indik!
Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan adayı Muharrem Yıldız, aday olduktan sonra kendisinin ve partisinin önünün kesilmeye çalışıldığını belirterek, “Ama biz sahalara gümbür gümbür girerken, birilerine de korku saldık” dedi.

BARIŞ KIŞ- Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına katrılım yoğun oldu. İftara İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yanısıra İYİ Parti İBB adayı Buğra Kavuncu, il ve ilçe yöneticileri, ilçe belediye başkan adayları, STK temsilcileri, dernek başkanları, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. İftar öncesi açıklamalarda bulunan Muharrem Yıldız, “Esenyurtlulara iki tercihli seçime gitme yönünde bir zorlama yapmışlardı. Ve Esenyurtlular iki tercih arasında sıkıştırılmıştı. Sayın genel başkanımız, Türkiye'de hür ve müstakil seçimlere gireceğiz demişti. Bu duruşla birlikte Esenyurt'ta buna uyarak birebir özdeşleşmişti. Çünkü sahada iki kutuplu bir sıkışma vardı. Esenyurt'ta son anda adaylığımızı açıkladık. Önce partimiz ve bizim üzerimize bazı oyunlar oynamak istediler. Bizim önümüzü kesmekle, sahaya inmemizi engellemek adına bir hazırlık yaptılar. Parti içindeki arkadaşlarımızdan grup kurup istifalara zorladılar. Bununla alakalı bizim sahaya inmemizi ve psikolojimizi bozup sahada çalışmamızı engelleyeceklerini düşünüyorlardı. Ama yanıldılar” dedi.

Hamlesini boşa çıkarttık

“Son 5 gün içerisinde seçim kampanyasındaki pankart, slogan, araç-gereç ve tüm ekipmanlarımız ile çok hızlıca sahaya indik” diyen İnce, “Bizden şunu bekliyorlardı. Muharrem Yıldız panikleyecek ve alana giremeyecek. İlçe yönetimi de kalmadı arkasında; Bunlar toparlanana kadar zaten seçimin yarısı olur diye düşünüyorlardı. Tabi öyle olmadı. Sahalara gümbür gümbür girerken, birilerine de korku saldık. Bundan korkusu olan arkadaşlar ilk yaptıkları operasyonla yetmemiş gibi Esenyurt'taki KAI’li (Kars-Ardahan-Iğdır) hemşirelerimizi ilçe dışından getirerek, Esenyurt'ta olmamalarına rağmen ilçede kahvaltı toplantıları düzenlediler. CHP-DEM adayını destekleyici açıklamalarda bulundular. Ama Esenyurtlar buna itiraz etti. CHP'liler buna itiraz etti ve dediler ki siz buralı değilsiniz. Esenyurt'ta bir gününüz bile geçmemiş ve Esenyurtlar üzerinden ne hak belirlemeye, ne de tavır belirlemeye hakkınızda yok haddiniz de yok. Ekrem İmamoğlu ve ekibinin hamlesini boşa çıkarttık ve oyununu tekrar bozduk” diye konuştu.

Herkes ile kucaklaşacağız

“Biz hemşirelerimizin sağına-soluna bakmadan, ideolojik yapısına görüşüne bakmadan herkesi kucaklayabilecek bir kadroyla yola çıktık” diyen Yıldız, “İnançların tamamını, siyasi düşüncelerin tamamını bölgesel olarak da Esenyurt'ta yaşayan doğulusu, batılısı, Egelisi, kuzeylisi, Trakyalısı el ele verdik. Biz Esenyurt ittifakını kurduk. Bu ittifakı oluştururken, bizim Esenyurtlar olarak bir kırmızıçizgimiz vardı. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olacak, Cumhuriyet ile meselesi olmayacak, vatanın bölünmez bütünlüğü, ay yıldızlı bayrağa ve milletimiz ile meselesi olmayan, kim varsa herkes ile yola çıkacağız, herkes ile kucaklaşacağız. Biz Esenyurt ittifakını böyle kurmuş olduk. Bu ittifakımızdan dolayı da daha 10 gün olmuş sahaya ineli, insanlarımızın akın akın gelmesi, bizi güzel karşılamasını gördük” ifadelerini kullandı.

Şimdi sıra bizde

İlçe halkına seslenen Muharrem Yıldız, “Esenyurt bizim evimiz ve evimize sahip çıkmak zorundayız. Esenyurt'ta mülteci sorunu, terör sorunu, eroin esrar sorunu, ulaşım ve buna benzer birçok sıkıntılarımız var. Güvenlik açısından çocuklarımız sokağa çıkamaz hale gelmiş. Bunları temizlemek üzere, Esenyurtlara söz verdim. Esenyurt’u beş yıl öncesine kadar beton mezarlığı haline getirdiler. Çocuklarımızın, yaşlılarımızın, insanlarımızın parklarına kadar işgal ettiler. Çocuklarımızın oyun alanlarını bile ellerinden aldılar. Baktığımızda CHP'nin hizmet edemeyen, beceriksiz bir tembel yapısını gördük. Şimdi buradan baktığımız zaman diyoruz ki! Kıymetli Esenyurtlular, AK Parti'yi denediniz, CHP'yi denediniz, denenmeyen buranın çamurunu, yolu, suyu olmadığı dönemleri yaşamış ve özellikle Esenyurt'ta 86 yılından bu tarafa bu kentin her kademesinde görev almış, halkın içinden, halkı tanıyan sokaktaki sadece esnafı değil o mahalledeki yaşayan, insanın kültürünü, örf adetlerini bilen bir Muharrem Yıldız var. Denenmeyen biz kaldık. O zaman sıraysa, bizim sıramız geldi” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.