Muharrem Yıldız: Muhtarlara yetki vereceğiz

Muharrem Yıldız: Muhtarlara  yetki vereceğiz
İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında Ufuk Caddesi’nde esnaf ziyareti yaptı. Yıldız, "43 mahallenin mahalledeki muhtarlarına yetki vereceğiz” dedi.

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan adayı Muharrem Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında Ufuk Caddesi’ndeki esnafı ziyaret etti. Daha sonra Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin Muhtar adayı Ayhan Türkeri, Mehterçeşme Mahallesi’nin mevcut muhtarı ve yeniden aday olan Mehmet Saçan’ı ardından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin muhtarı ve yeniden aday olan Ali Göleli’yi ziyaret etti. Yıldız, belediyeyi muhtarlarla birlikte yönetmek istediğini söyleyerek muhtarlara belediye başkan yardımcılığı görevi vererek yetkilendireceğini söyledi.

m3.jpg

Yardımcı olacaklar

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin Muhtar Adayı Ayhan Türkeri’yi ziyaret eden Muharrem Yıldız, “Öncelikle bugün biz sahada dolaşırken mevcut muhtarlarımız ve muhtar adaylarımızı da ziyaret ediyoruz. Bugün de yine muhtar adayı olan Ayhan Türkeri Bey kardeşimizin seçim bürosuna denk geldik. Tam da esnaf gezerken yolumuzun üzerindeydi. Sokakta vatandaşlar diyor ki; ‘bu muhtarlar ne işe yarıyor?’ ‘artık devletin tahsis ettiği binada verilen maaşlar da boşuna, biz internet üzerinde kendi işlerimizi hallediyoruz. Bunlara ne ihtiyaç var?’ Biz diyoruz ki ‘muhtarlar mahalledeki sorunları belediyede çözmek için sizin için aracı oluyor.’ Fakat ben şunu da biliyorum ki sizin, sokaktaki, mahallelerinizdeki insanların belediyede başkanı bulma şansı yok, belediye başkan yardımcısına ulaşamıyorsunuz. Muharrem Yıldız olarak 10 yıldır hazırladığım bir proje var. Mahalledeki muhtarları belediye başkan yardımcısı yapmak istiyorum. 43 mahallenin mahalledeki muhtarlarına yetki vereceğiz. Bu yetki resmi olmamakla birlikte, belediye başkan yardımcısı olarak beni temsil edeceksiniz. Yetkilendirdikten sonra belediye olarak ekipmanlarımızı buraya yığacağız” dedi.

m2.jpg

Depremle yüz yüzeyiz

Mehterçeşme Mahalle Muhtarı Mehmet Saçan’ı ziyaret eden Yıldız, “Mahalle muhtarını yetkilendiriyoruz. Muhtar sorunu hızlıca yerinde görüyor, bana gelmeden çözüm üretiyor. Muhtarla iki günde bir nasıl çözüm üreteceğimizi konuşacağız. Muhtar, o mahalledeki personel ve işsiz sayısını gidermiş olacak. Mahalle esnafı belediyenin ihalesine kendisi katılarak kendi mahallesinde kazandığı parayı kendi mahallesine harcayarak kendi içimizde ekonomik döngü sağlayacağız. Bununla da yetinmedik. Yapacağımız birimlerin yanında her mahalleye Afet Koordinasyon Merkezi kuracağız. Muhtar sorumlu olacak, diyeceğiz ki ‘muhtar, mahallede kırıcı, kepçe ona benzer büyük vinçlere afet durumunda ihtiyacımız olacak. Bu mahallede kaç tane varsa bunların tek tek listesini al, yaz, insanlarla da konuş. Acil bir afet olduğu anda hızlıca senin mahallendeki toplanma yerine gelsin. Depremle yüz yüzeyiz. Esenyurt da deprem bölgesinde. Allah korusun bir depremde ben belediye başkanı olarak senin mahallene belki de 2 güne gelemem. Muhtarımızı yetkilendirmişiz, aracı, gereci ve her şeyi var. Mahalleliyle birlikte hızlı bir şekilde yaraları saracak, mahalleliyle birlikte hızlıca yerinde hizmet edeceğiz. 43 mahallenin muhtarıyla biz Esenyurt’u 3 yılda konforlu, sorunlarını hızlı çözen bir belediye haline getirmek istiyoruz” diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.