Muhtarlık için arbede!

Muhtarlık için arbede!
İstanbul'da da 14 mahallede yapılan muhtarlık seçimlerinin sona ermesinin ardından Güngören Sanayi Mahallesi'nin yeni muhtar adayı belli oldu. 7 adayın yarıştığı mahallede kazanan Ünal Yılmaz oldu. Sonuçlar beklenirken kısa süreli arbede yaşanırken, polis grubu bahçe dışına çıkartarak kapıyı kapattı

Ölüm ya da farklı nedenlerle muhtarlıkları düşen mahalle ve köylerde Yüksek Seçim Kurulu(YSK) tarafından bugün ara seçimler yapıldı. Türkiye genelinde 753 yerde sandığa gidilen seçimde, İstanbul'da da 14 mahalle yeni muhtarlarını belirledi. Seçim heyecanının yaşandığı noktalardan biri olan Güngören Sanayi Mahallesi'nde 7 aday yarıştı. Sabah 08.00'da başlayan seçimler, 17.00'da sandıkların kapanmasıyla sona erdi. Seçimin yapıldığı Gündoğdu İlkokulu önündeki bekleyiş ise gün boyunca sürdü. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı okulda, sandıkların açılmasıyla birlikte adaylardan Ünal Yılmaz, büyük farkla Sanayi Mahallesi'nin yeni muhtarı oldu.


Güzel bir seçim oldu

Saat 17.00'da oy kullanımının bitmesiyle birlikte okul bahçesi tamamen boşaltıldı. Bahçe dışında bekleyenler arasında sözlü başlayan tartışma, okul bahçesine taşınmak istendi. Kısa süreli arbede yaşanırken, polis grubu bahçe dışına çıkartarak kapıyı kapattı. Seçimi kazanan Ünal Yılmaz, "150 - 200 arası bir oy farkıyla sanıyorum, kazandık yeni muhtar olduk. Zor bir seçim oldu. Zaten pandemi sürecinde katılım belliydi. Fazla bir katılım olmadı ama güzel bir seçim oldu. İyi bir dostluk içinde seçim oldu. Hakkımızda hayırlısı diyelim kazandık. Bundan sonra inşallah mahalleme hayırlı bir muhtar olurum. Güzel işlere vesile olurum" diye konuştu.


DİLEK TEKSOY BÜYÜK FARKLA

Yüksek Seçim Kurulu(YSK) tarafından bugün yapılan ara seçimlerinde, ölüm ya da farklı nedenlerle muhtarlıkları düşen toplam 753 mahalle ve köylerde sandığa gidildi. İstanbul'da da 14 mahallede yapılan seçimlerde 71 bin seçmen oy kullandı. 11'i kadın 62 muhtar adayının yarıştığı İstanbul seçimlerinde seçim heyecanı yaşanan mahallelerden biri de Bayrampaşa Vatan Mahallesi oldu. Sandıkların açılmasıyla Vatan Mahallesi'ndeki seçimlerde, tek kadın aday olan Dilek Teksoy, büyük farkla, 6 aday arasından seçilerek, Vatan Mahallesi'nin yeni muhtarı oldu. Seçimleri büyük farkla kazanan Dilek Teksoy, "Çok mutluyum. Hani derler ya; 'Anlatılmaz yaşanır.' Destekleyen, desteklemeyen bütün Vatan Mahallesi halkına çok teşekkür ediyorum. Kadın elinin değdiği her yer güzeldir. Her zaman söylemişimdir; partiniz ne olursa olsun, muhtarınız Dilek Teksoy olsun" dedi.

ALACAĞIMIZI BİLİYORDUK

Şişli Feriköy Mahallesi'nde de sandıklar açıldı.Yaklaşık 11 bin seçmenin olduğu Feriköy Mahallesi'nde yapılan seçimleri bin 608 oy alan Sema Alkaya kazandı. Alkaya, 1. Aza olarak görev yapıyordu. Diğer adaylar Mehmet Ali Hız 697 oy, Hasan Polat 298 oy aldı. Seçimleri kazanan Sema Alkaya, "Heyecanımız dorukta. Emeğimiz vardı. Emeğimizin karşılığını arkadaşlar verdi. Alacağımızı biliyorduk. Çok çalıştık. Komşularımıza ve sevenlerimize teşekkür ediyorum. Sonucun böyle olacağını biz biliyorduk. Bir buçuk senedir görev bendeydi. Zaten 1. Azaydım, görev bendeydi. Bugünden itibaren Feriköy'ün annesiyim. Kapılarımız herkese açık. Onları bekliyorum" dedi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.