Murat Çalık 5 yıllık faaliyet raporunda belediye bütçesinin nasıl yönetildiğini paylaştı

Murat Çalık 5 yıllık faaliyet raporunda belediye bütçesinin nasıl yönetildiğini paylaştı
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, 2019-2024 yılları arasındaki 5 yıllık stratejik faaliyet raporu açıklayarak belediye bütçesinin nasıl yönetildiğine dair önemli bilgiler paylaştı.

Ülkemiz enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadele ederken ekonominin kötüye giden durumunda Beylikdüzü Belediyesi'nin uyguladığı bütçe planlamasının nasıl yönetildiğini Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, belediye meclisinde açıkladı. Çalık 2019-2024 yılları arasındaki 5 yıllık stratejik faaliyet raporu ayrıntılarıyla paylaşırken Beylikdüzü'nde uygulanan belediye bütçesinin nasıl yönetildiğine de değindi.

Biz 1 metre arsa satmadan bu başarıyı elde ettik

Mehmet Murat Çalık yaptığı konuşmasında; "Vicdanlı, ahlaklı ve adaletli olursak Beylikdüzü Belediyesi gibi bütçe yönetirsiniz. Beylikdüzü Belediyesi'nin bütçesi ortada ve herkese açıktır. 2022 yılında yüzde 4.30 cari açıkla kapattık. 2023 yılındaki performansımız bu kadar enflasyonun tutulamadığı bir dönemde personellerimize 8.500 TL ücret verirken bir anda 30.000 TL'ye mertebesine çıktık. Bu durumda bile yüzde 11'lik bir cari açıkla bu belediyeyi yönetmişiz. Bu bir başarıdır. Bu başarının tarifini de vatandaşlar tarafından takdir edilmiştir. 2023 enflasyonun zıpladığı 1 milyar 850 milyon civarındaki bütçemizin 1 milyar 650 milyonunu gelir bütçesi olarak gerçekleşti. Bu kamunun parası nasıl kullanılıyor? Ne kadar gelir elde ediliyor? Ne kadar gider var? 1 metre kare arsa satmadan, çok ciddi oranlarda kredi kullanmadan bazı belediyelerimiz bütçesinin büyük bir kısmını arsa satışından elde ediyor. Biz daha 1 metre kare arsa satmadık. Emin olun bizim sağladığımız bu performansı hükümet sağlasaydı havai fişeklerle kutlarlardı." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.