Murat Kurum: Şile bizim Büyük İstanbul projemizin bir parçası

Murat Kurum: Şile bizim Büyük İstanbul projemizin bir parçası
Farklı mahallelerden muhtarlar ile bir araya gelen Kurum, Şile’de Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Şile’de Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Farklı mahallelerden muhtarlar ile bir araya gelen Kurum, Şile’ye yönelik talepleri dinledikten sonra; “Şile’yi, İstanbul’un cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz; bu doğal güzellikleri koruduğumuz, köylerimizi koruduğumuz. Bu kapsamda da buradaki tematik köylerle alakalı çalışmalar yapacağız.” dedi.

Kurum, Şile’nin sadece turizm değil, üretimle de ön plana çıkması hedeflerinden bahsetti ve çiftçiye yönelik verecekleri destekleri, “Toplam 62 mahallenin hepsinde ayrı ayrı bir hikâye olsun istiyoruz, bilhassa köylerimizde. Bu manada çiftçiye desteklemeler yapacağız; tohum desteği vereceğiz, gübre desteği vereceğiz, mazot desteği vereceğiz. Büyükşehir olarak bunu yapacağız çünkü İstanbul kendi kendine yetsin istiyoruz.” şeklinde sıraladı.

Bakanlık döneminde Şile için birçok projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatan Kurum, mevcut İBB yönetimini eleştirdi ve şöyle konuştu: “İBB 5 yıldır, Cumhuriyet Halk Partili bir yönetimin elindeydi. Size yaptığı bir hizmet var mı? Ama bakın, ben Bakan olarak 81 ile yetişirken; Şile’ye de elimden gelen desteği verdim. Şimdi, sadece İstanbul’a bilgiyle, birikimle, liyakatli kadrolarımızla hizmet vereceğiz. Şile de bizim ‘Büyük İstanbul’ projemizin bir parçası.”

Muhtarların anlattığı sorunlara cevap olarak, mevcut İBB yönetiminin algı ve reklam siyasetinden ileri gidemediğini söyleyen Kurum, “Tabelayı dikerler oraya, kazmayı vururlar, reklamı da asarlar ‘başladık’ diye ama bir arpa boyu yol almazlar. Metroyu da aynı hale getirdiler.” ifadeleri ile konuşmasını noktaladı.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ- Emine Kaşıkcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.