Muratbey Mahallesi’nde ilk hasat İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan

Muratbey Mahallesi’nde ilk hasat İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan
Muratbey Mahallesi'nde yetişen ayçiçeklerin hasadı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın biçerdöverle ilk hasadı gerçekleştirmesi ile başladı.

Muratbey Mahallesin'de düzenlenen Hasat Şenliği’ne katılım gösteren İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ayçiçeklerin ilk hasadını biçerdövere binerek 13 dönümlük arazide yaptı. Muratbey Mahalle Muhtarı Ceyhun Koç ev sahipliğinde gerçekleşen Hasat Şenliği’ne Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve ilçe protokolü katıldı.

“Hasadımız Bol ve Bereketli Olsun”
Yaptığı açıklamada geçen yıl olduğu gibi bu yılda Çatalca’da hasat şenliğine katıldığını vurgulayan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, tüm çiftçilere bereketli bir yıl temennisinde bulunarak, “Öncelikle hasadımız bereketli olsun, Cenab-ı Allah’ın bereketi hep bizimle olsun diyoruz, dua ediyoruz. Gayet güzel bir rekoltemiz olduğunu hem İl Tarım Müdürlüğümüz hem buradaki çiftçilerimiz hem de az önce biçer-döver ustam Oktay Bey de söyledi. Şehrimizde dönüm başına rekolte 280-290 kilogram. Ama Çatalca’da bu rakam 300-350 civarında hamdolsun, çok iyi. Biz, yağlık ayçiçeği üretiminde İstanbul olarak Türkiye’de 13., Marmara’da 6. vilayetiz. Bu yıl 60 bin tonun üzerinde bir rekolte bekliyoruz, bunun 15 bin tonunun biraz daha fazlası Çatalca ilçemizde.” ifadelerini kullandı.

Çatalca’daki ayçiçek üretiminin önemine değinen Vali Yerlikaya, “Çatalca, 52 bin dönümün üzerinde araziye yağlık ayçiçeği tohumu ekiyor. Şunu söyleyelim o zaman hep birlikte, geçen sene hükümetimiz tonuna 400 lira, toplam 17 milyon lira ödeme yaptı. Bu sene tonuna yüzde 25 artış 500 lira yaptı. Güzel bir rakam. Böylelikle de desteklemenin toplam tutarını da 22 milyonun üzerinde bekliyoruz. En kısa zamanda da tabii bu hasat gerçekleşecek. Önümüzdeki yıl daha heyecanlı, daha bereketli, daha bol, daha güzel günler, daha aydınlık günler, yağlık ayçiçeği tohumu eken çiftçimizin üzerine olsun diyoruz. Buradan Çatalca Muratbey Mahallemizden bütün İstanbul’umuza selam ediyoruz. Çiftçilerimizin sevincini sizlerle paylaşmak istiyoruz.” dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından gerçekleştirilen ziyaret, Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner başta olmak üzere, muhtarlar, kurum ve kuruluş amirleri ve çiftçilerle görüşme ve değerlendirmelerde bulunularak tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.