Müzik camiasının acı günü! Hasan Saltık hayatını kaybetti

Müzik camiasının acı günü! Hasan Saltık hayatını kaybetti
Türkiye’nin müzikal zenginliğini dünyaya tanıtan Kalan Müzik’in sahibi ve kurucusu, müzik yapımcısı Hasan Saltık, Bodrum’da geçirdiği kalp krizi sonucu 57 yaşında hayatını kaybetti.

Saltık’ın cenaze töreninin ayrıntıları bugün belli olacak. Klasik Türk müziği ile Anadolu, Kafkas ve Balkan halk müziklerinin nadide örneklerini derleyerek, müzikseverlerle buluşturan Saltık, 1964’de Tunceli’de dünyaya geldi. İstanbul Devlet Konservatuvarı’ndaki eğitimini ekonomik güçlükler nedeniyle yarım bıraktı.


Sevenlerini yasa boğdu

Amcasının oğlu Rahmi Saltuk’un plak şirketinde 4 yıl çalıştıktan sonra 1992’de Kalan Müzik’i kuran Hasan Saltık, binden fazla albümün yapımcısıydı. 2004’te Time dergisinin ‘Avrupa’nın Kahramanları’ listesine giren Saltık’ın vefatı sevenlerini yasa boğdu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Müzik kültürümüze büyük hizmetler veren, Kalan Müzik’in kurucusu Hasan Saltık beyin vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Sohbetlerimizi ve dostluğumuzu her zaman hayırla yâd edeceğim." notunu düştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.