Nereden nereye Beykoz!

Nereden nereye Beykoz!
Beykoz’da, Anadolu’nun binlerce yıllık tarihi ve doğal güzelliklerinin, kültürel zenginliği, kardeşlik ve dayanışma ikliminin özel belgesellerle sergileneceği “Beykoz Yöre Buluşmaları”, ilçedeki 118 yöre ve köy derneğinin ağırlandığı gala gecesiyle başladı. Gecede konuşan Belediye Başkanı Murat Aydın, “Bu belgeseli izleyen gençler, nereden nereye gelmiş Beykoz diyecekler” dedi

Beykoz Belediyesi’nin ev sahipliğinde, ilçeye özgü kardeşlik ve dayanışma kültürüne dikkat çekmek ve katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen “Beykoz Yöre Buluşmaları”nın galasında ilçenin sosyal ve kültürel çeşitliliği vurgulandı. Kavacık Yaşam Merkezi’nde düzenlenen geceye, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, Beykoz Yöre Dernekleri Birliği Dönem Başkanı Mehmet Uzun, dernek başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. 

Her yöre için ayrı belgesel
Anadolu’nun kardeşlik ikliminden esintiler sunacak “Beykoz Yöre Buluşmaları” vesilesiyle ilçede temsilcisi bulunan her yöreye, ilçeye ve köye gidilerek özel belgesel çekimi yapıldı. Tüm dernek temsilcilerinin buluştuğu gala gecesinde ise 118 yöre ve köyün tanıtıldığı “Beykoz’un Renkleri” Belgeseli gösterildi. 

Nesiller iz sürecek
Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın gecede yaptığı konuşmada geçmişle bugün ve geçmişle gelecek bağının bu belgesellerde kurulacağını vurgulayarak: “Bugün yaşadığımız kentlerimizin ya da bizden büyüklerin, atalarımızın, ninelerimizin yaşadığı coğrafyalar, bizim bildiğimiz yerleri göstermiş oluyor ama gelecekte bu coğrafyadaki izimizi takip etmek isteyen nesillerimiz bu belgesellerden iz sürecekler ve bizlere ulaşacaklar. Nereden geldik? Nasıl geldik? Nereye gidiyoruz? Konularındaki sorulara cevap verebilmek adına bu çalışmalar yapılıyor. Bu topraklarla olan bağımız, bu çalışmalarla daha da güçlenmiş oluyor.” dedi.

Birliktelik çok anlamlı
Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ise: “İnsanı ayıran özellik, değer yaratması ve bu değeri bundan sonraki kuşaklara da aktarabilmesi yani kültür. Peki, Türkiye’de kültürü en büyük şekilde aktarım sağlayan kurumlar ne? Tabii ki dernekler. Ben dernekçiliği, sivil toplumu çok önemsiyorum. Sizlerden çok şey öğreniyoruz. Hem birlik ve beraberliğimiz için hem de bundan sonraki gelecek inşa etmek için sivil toplumun çok büyük bir önemi var.” diye konuştu.
 

Turizme katkı sunacak
Dernekler Birliği Dönem Başkanı Mehmet Uzun:  “Bu çalışmalar, bu belgeseller bazen geçmişe, bazen geleceğe, bazen günümüze ışık tutuyor. Yaşadığımız şehirlerin, oraya ait olan eserlerin, güzelliklerin korunmasında çok katkılar sağlıyor. Biz de hem turizme hizmet etmek hem gelecek nesillere bir şeyler aktarmak için Dernekler Birliği olarak çalışmayı destekleme kararı aldık.” diyerek katkıda bulunanlara teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.