Nurdan Erdiş Başbay: İktidar olmak için, başarılı belediyecilik hikayeleri yazmak zorundayız…

Nurdan Erdiş Başbay: İktidar olmak için, başarılı belediyecilik hikayeleri yazmak zorundayız…
Bakırköy Belediye Başkanlığına talip olan Nurdan Erdiş Başbay, başvuru dosyasını ilçe başkanlığına teslim etti.

Bakırköy'ün artık ortak akılla yönetilmesi gerektiğini, karşı oldukları iktidarın başarılı belediyecilik uygulamaları nedeniyle 21 yıldır iktidarda kaldıklarını söyleyen Erdiş Başbay, “Cumhuriyet Halk Partisi bundan sonra başarılı belediyecilik hikayeleri yazmak, ben değil biz diyerek çalışmak zorunda” dedi.

Mart 2024 yerel seçimlerine Bakırköy CHP’den ilk kadın aday adayı Nurdan Erdiş Başbay oldu. Aynı zamanda Bakırköylüler Derneği Başkanı da olan Erdiş Başbay’ın dosya teslimine çok sayıda Bakırköylü eşlik etti. İlçe başkanlık binasında yapılan kısa değerlendirme toplantısında konuşan İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, 30 yaşında bir kadın ve ilçe başkanı olarak, hem belediye başkanı hem de meclis üyeliği konusunda kadın adaylarının artmasının en büyük temennileri olduğunu söyleyerek, kadın üyelere aday adayı olmaları konusunda çağrı yaptı.

whatsapp-gorsel-2023-11-28-saat-07-33-37-6d2cd4d0.jpg

ADAY ADAYLARINA BİRBİRİNE KENETLENME VE KUCAKLAŞMA ÇAĞRISI

Başkan adayının belirlenesi noktasında, ilçe yönetimi olarak Bakırköy'ü bilen, sokaklarını tanıyan, derdini dert edinen yerel odaklı bir adayın belirlenmesi için gerek il, gerek genel merkez ve gerekse İBB Başkanları ile görüşeceklerini belirten Başaran Arslan, devam eden adaylık başvurularının yüksek olacağını düşündüklerini söyledi. Bakırköy için bu güne kadar emek vermiş aday adaylarının birbirine kenetlenmesi ve kucaklaması noktasında çağrıda bulunan İlçe Başkanı, “Tabii ki bu bir bayrak yarışıdır. İlçe yönetimi olarak, partide görev almış, emek vermiş, görevi olmasa dahi aidiyet hissiyle parti için çalışmış profildeki başkan ve meclis üyesi adaylarımızı destekleyeceğiz” dedi.

GELECEĞE DAİR HEDEFLERİM VAR

Aynı zamanda Bakırköylüler Derneği Başkanı da olan Nurdan Erdiş Başbay, çoğu kişinin kendisini tanıdığını ancak sadece ‘beyaz eşyacı’ olarak bildiğini söyleyerek, “Kimse gerçekte benim kim olduğumu, hedefimin ne olduğunu, bu güne kadar ne işler yaptığımı ve hangi konularda başarılı olduğumu çok da bilmiyor. Evet ticaretle uğraşıyorum ve genelde erkek egemen bir sektörde başarılı bir iş insanıyım. Çünkü ben satış ve pazarlama harici, insanların ne istediğini bilen ve ona göre iletişime geçen bir kişiyim. Başarılıyım çünkü hırslıyım. Başarılıyım, çünkü geleceğe dair hedeflerim ve yapmak istediklerim var.” diyerek konuşmasına başladı.

whatsapp-gorsel-2023-11-28-saat-07-33-37-93210679.jpg

HEM İŞ İNSANIYIM HEM DE DEPREM UZMANI

İlk, orta ve lise eğitimini Bakırköy’de tamamladığını, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra aynı üniversitede Sosyal Bilimler Enstitüsünde (Türkiye Coğrafyası ve Jeomorfoloji) yüksek lisans yaparak Deprem Uzmanı olduğunu söyleyen Erdiş Başbay, “Kimse bilmiyor ama son 3 büyük depremi pek çok bilim adamından önce X hesabımdan yazdım. Maraş depreminden 6 ay önce o bölgede sismik hareketler olduğunu, İzmir depreminden 3 ay önce de, bölgedekilerin dikkatli olması konusunda uyarıda bulundum. Bilim insanları olarak bunları korkutmak için değil, önleminizi alın, şunları şunları yapın demek için paylaşırız” dedi.

Deprem Uzmanlığı’nın ülkemizde çok olmayan bir bilim alanı olduğunu, Jeomorfoloji’nin ne olduğunu da bir çok kişinin kendisine sorduğunu belirten Erdiş Başbay, konuşmasına şöyle devam etti.

BİNAYI YIKIP YAPMAKLA BİR ŞEY DEĞİŞMEZ

“Jeomorfoloji şehirlerin nerede kurulması gerektiğini söyleyen, hangi bölgelerin depremden daha az etkileneceğini araştıran ve yer haritalarını yapan bir bilim dalıdır. Ateş Başkan döneminde başlatılan bir çalışma vardı. Japon bilim adamları Bakırköy’de zemin etütleri çalışması yapmıştı. O proje ne yazık ki yarım kaldı. Eğer tamamlamış olsaydı, şu anda kentsel dönüşüm anlamında yapılan bazı binalar öncelikle daha güvenli noktalarda olabilirdi. Eğer Belediye Başkanı olursam ilk işim, deprem zemin etütlerini tamamlayarak, kentsel dönüşüm yapılacak tüm binalara bu haritalara uyma kuralı ile ruhsat vermek olacak. Zemini güçlendirmeden, binayı yıkıp yapmakta bir şey değişmez. Öncelikle zemin etütlerini yeniden yaparak, depremi korkulacak bir olay olma halinden çıkarmalıyız”

“Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok” diyen Nurdan Erdiş Başbay, Bakırköylüler olarak Bakırköy'ü yönetebileceklerini, mahallenin sorunlarını en iyi bilecek kişilerin mahalleli olduğunu, kurulacak mahalle meclisleriyle ortak çalışacak belediyenin teknik birimlerinin birlikte yönetme noktasında çok da başarılı işler yapabileceğini ifade etti. Şeffaf ve katılımcı bütçe uygulamasıyla da bir sonraki bütçelerini de mahallelerin ihtiyaçlarına göre belirleyebileceklerini söyleyen Nurdan Erdiş Başbay, “Herkes her şeyi bilir ama ortak akıl en doğrusunu bilir. Önce mahallelerimizi, sonra ilçemizi, devamında kentimizi ve finalde ülkemizi gerçek demokrasiyle tanıştırabiliriz. Bakırköylüler bu farklılığı yaratabilir” diyerek devam etti.

whatsapp-gorsel-2023-11-28-saat-07-33-37-bb335e45.jpg

YÖNETİM ANLAYIŞIM BİRLİKTE YÖNETMEK

2014 ve 2019 yerel seçimlerinde de belediyeye talip olan Nurdan Erdiş Başbay, “Benim yönetim anlayışım birlikte yönetmek” ifadeleriyle, projelerinin hazır olduğunu, günün ihtiyaçlarına göre güncellediğini ve projelerini partisi adına kim aday olursa olsun açıklayacağını da belirterek, “Belediyenin bütçesini, gelir gider tablosunu ve sonraki bütçe planlamasını dijital ortamda halka sunacağım.” dedi.

Bütçe harcamaları tablosunu halkın talep etmesine gerek olmadan, belediyenin bu işi yapması gerektiğini de vurgulayan Erdiş Başbay, Bakırköyün artık ortak akılla yönetilmesi gerektiğini, şu an karşı oldukları iktidarın başarılı belediyecilik uygulamaları nedeniyle iktidarda kaldıklarını söyledi:

Nurdan Erdiş Başbay,“Cumhuriyet Halk Partisi bundan sonra başarılı belediyecilik hikayeleri yazmak, ben değil biz diyerek çalışmak zorunda. Partimizin oy oranının yüksek olduğu ilçelere bakarsak, eğitim düzeyi yüksek ve donanımlı kişilerin çoğunluklu olduğu yerler. Dolayısı ile bu kişileri de işin içine katıp, hep birlikte çok daha güzel işlere imza atarak, başarılı bir belediyecilik örneği sergileyebiliriz”

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yönetici olduğu dönem, İstanbul Caddesi'nde ne asansörü ne de ısıtma sistemi olmayan bir binada montlarını üzerlerinden çıkarmadan gece gündüz çalışarak belediyeyi kazandıklarını da sözlerine ekleyen Nurdan Erdiş Başbay, uzun süre ‘Kader Mahkumları Platformu’ temsilcisi olduğunu, o dönem Özgür Özel’le kader mahkumlarının ailelerini görüştürdüğünü, yaptıkları çalışmalar sonucu geçtiğimiz genel seçimlerde cezaevlerinden en yüksek oyu alan partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyledi. Kendisini ilçede yapılan çalışmalarda göremeyen bazı kişilerin haklı olarak bilmedikleri için kendisini eleştirdiğini belirten Nurdan Erdiş Başbay, “Birbirimizi dinleyerek, anlayarak ve yaptığı işin etki alanlarına bakmamız gerek. Eğer ortada yoksam bilin ki mutlaka partimizin gücüne güç katacak bir şeyle uğraşıyorumdur” diyerek konuşmasına son verdi.

whatsapp-gorsel-2023-11-28-saat-07-33-36-839b2e84.jpg

NURDAN ERDİŞ BAŞBAY KİMDİR?

2007 yılında Dünya Bankası tarafından Dayanıklı Tüketim Malları konusunda Yılın Kadın Girişimcisi seçilen Nurdan Erdiş Başbay, 2009 yılında da Garanti Bankası Kobi Kadın Girişimcisi Teşekkür Beratı aldı. 2013 yılında bu defa TUİK tarafından Teşekkür Beratı ile ödüllendirildi. Koç grubu bünyesinde ‘Ülkem İçin’ projelerinde temsilcilik yaptı.
Sivil toplum kuruluşları ile iç içe çalışmalarda bulunan Erdiş Başbay, Tüketicileri Koruma Derneği ve Bakırköy İşadamları Derneği üyesi, Bakırköy Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği (BAKADER) kurucu üyesi, Bakırköylüler Derneği Kurucu Başkanı ve Kader Mahkumları Platformu Temsilciliği yaptı.
Tutukluların, özellikle Çocuk Cezaevlerinin şartlarının iyileştirilmesi ve en kısa zamanda kapatılarak çocuk eğitim kurumları haline dönüştürülmesi ve tutukluların mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda çalışmalar yürüttü.
CHP Bakırköy İlçe Kadın Kolu Yönetim Kurulu Üyeliği, CHP Bakırköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Erdiş Başbay, üç yıldan fazla bir süre de İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği’nin ardından, 2015 seçimlerinde Diyarbakır Milletvekili Adayı oldu.
Nurdan Erdiş, evli ve iki çocuk annesidir.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.