Öğrencilere bayram harçlığı başvurusu nasıl yapılır?

Öğrencilere bayram harçlığı başvurusu nasıl yapılır?
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan öğrencilere bayram harçlığı verileceği yönündeki haberler büyük merak konusu oldu. 

Fatma Müge Yücetürk - Emekliler gibi öğrenciler de bayram ikramiyesi mi alacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında gençler, “Bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?”, “Öğrencilere bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?” ve “Gençlere 1000 TL bayram harçlığı verilecek mi?” gibi pek çok sonunun yanıtını sorgulamaya başladı. Peki öğrencilere 1000 TL bayram harçlığı ile ilgili son gelişmeler ne? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Geçtiğimiz günlerde seçim beyannamesini açıklarken gençler için yapmayı planladıkları projelerinden de bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadeleri üzerine öğrenciler, bayram ikramiyesi beklentisi içine girdi.

Gençlere bayram ikramiyesi kaç para?

18 yaşın üzerindeki öğrencilere 1000 TL bayram ikramiyesi verileceği yönündeki iddialar üzerine gençler konunun detaylarını araştırıyor. Henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmese de eğer Erdoğan’ın müjdesi hayata geçerse öğrenciler Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde 1000 TL toplam 2000 TL bayram ikramiyesi almaya hak kazanacak.

Bayram harçlığına nasıl başvurulur?

Ramazan Bayramı’ndan önceki günlerde emeklilerin hesabına geçen bayram ikramiyesi gibi öğrencilere de verilecek olan bayram harçlığının başvuru detayları ise netleşmedi. Ancak emekliler gibi T.C. kimlik numarasının son hanesine göre ödeme yapılması uygulamasının hayata geçirilmesi bekleniyor. 

Ne zaman hesaplara yatacak?

Henüz proje aşamasında olan ve detayları açıklanmaya öğrencilere 1000 TL bayram harçlığı ödemesinin hesaplara ne zaman yatırılacağı da açıklanmadı. Konunun netleşmesinin ardından belirlenen tarihlerde öğrencilerin mevcut banka hesaplarına ödemelerin geçmesi öngörülüyor.

Emekli ikramiye ödemeleri 14 Nisan itibarıyla hesaplara geçmeye başlayacak. Öğrenciler içinse bu sürenin ne zaman olacağı henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.