Öğretmenlere sahip çıkın

Öğretmenlere sahip çıkın
Halime Bulduk İlkokulu öğretmenlerinden Nuray Taşkın'a eski bir velisi tarafından yapılan saldırı, okulun bahçesinde protesto edildi. Öğretmen ve velilerin destek verdiği açıklama sendika temsilcileri tarafından yapıldı. Açıklamada, saldırının idari ve hukuki yönden soruşturulması gerektiği belirtilerek, “Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz” çağrısı yapıldı

Büyükçekmece Halime Bulduk İlkokulu öğretmenlerinden Nuray Taşkın ve eşinin pazar yerinde darp edildiği iddiasıyla okulun bahçesinde basın açıklaması yapıldı. Eğitim Bir-Sen, EĞİTİM İŞ SEN ve Türk Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, “Gün geçmiyor ki bir meslektaşımız daha görevini icra ederken en kaba muameleye karşı karşı kalmasın. Geleceğin ihya ve inşaasında eğitim ve öğretimin yeri hayati bir önem taşımaktadır. Eğitim yapı taşı, olmazsa olmaz unsuru öğretmendir” denildi.


Şiddet kabul edilemez

Açıklamanın devamında, “Şiddetin her türlüsüne karşı olmakla beraber kamu görevini icra edenlere, özellikle öğretmenlere şiddetin her türlüsü geleceğe vurulan bir darbe, yarınların karartılmasına yönelik bir hamledir” denilen açıklamada, “Öğretmenlerimizin, bazı öğrenci velilerinin fiili saldırısına ve hakaretine maruz bırakılması bizi bir kez daha derinden üzmüştür. Büyükçekmece Halime Bulduk İlkokulu'nda görev yapan meslektaşımıza daha önce 22 Nisan 2022 tarihinde 23 Nisan kutlamalrı sonrasında bir öğrenci velisi tarafından yapılan sözlü tehdit, hakaret ve iftira üzerine meslektaşımız tarafından savcılığa suş duyurusunda bulunulmuştur. Aynı veli 11 Haziran 2022 cumartesi günü ilçemiz pazarında önce sözlü tacize sonra fiziksel şiddete başvurmuştur. Meslektaşımız ve eşi darp edilmiştir. Pazar esnafının araya girmesiyle saldırganloar engellenmiş ve polis çağrılmıştır. Meslektaşımız fenalaşarak ambulansla hasdtaneye götürülmüştür. Şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadelerine yer verildi.


Saldırıyı lanetliyoruz!

“Meslektaşımıza ve eşine yapılan bu barbarca saldırıyı lanetliyor, kınıyoruz” denilen açıklamada, “Şiddete maruz kalan öğretmenimizin şahsında bu saldırının bütün eğitim camiasına yapıldığını yüksek perdeden haykırıyor ve yetkililer buradan şu soruyu sormak istiyoruz; Acaba yarın hangi okulumuzda hangimizin başına böyle bir olay gelecek? Kendi iş yerimizde can güvenliğimizin tehlikede olduğu bir ortamda hangi aşk ve şevk ile hizmet üretebileceğiz? Öğrencilerimizin karne sevincine ortak olduğumuz bugünlerde yapılan bu saldırı karne heyecanını kursağımızda bırakmıştır. Bu olayla ilgili hukuki ve idari soruşturmaların bir an önce yapılması, ilgili şahıs hakkında yaptırımlar uygulanması ve okullarımızdaki güvenlik tedbirlerinin artırılması noktasında azami gayret gösterilmesini, yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Unutmayalım; öğretmene sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır” denildi.
 

EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.