Oğuzhan Karahan: Beylikdüzü için okçular tepesindeyiz!

Oğuzhan Karahan: Beylikdüzü için okçular tepesindeyiz!
DAMGA'ya konuşan AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Aday Adayı Oğuzhan Karahan, “Biz hep Beylikdüzü için okçular tepesinde olduk” dedi.

AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Aday Adayı Oğuzhan Karahan, Damga'ya konuştu. “Biz hep Beylikdüzü için okçular tepesinde olduk” diyen Karahan, “Şimdi bir yola çıktık. Maksadımız Beylikdüzü'ne hizmet etmek, halkımıza hizmetkar olmak. Bunun için canla başla çalışıyoruz” dedi.

Beylikdüzü için yola çıkan Oğuzhan Karahan ile neden aday adayı olduğunu, Beylikdüzü'ne dair hedeflerini ve projelerini konuştuk. Genç bir siyasetçi olarak ilçeye değer katacak çalışmalara imza atacağını söyleyen Karahan, oldukça da iddialı. Beylikdüzü ve Büyükçekmece arasında yer alan Pınartepe Mahallesi'ni Beylikdüzü'ne kazandırmaktan tutun, kent içi ulaşımı rahatlatacak çalışmalara kadar çok sayıda projesi var. Azimle ve gayretli karakteriyle dikkat çeken Oğuzhan Karahan, Beylikdüzü sevdasıyla çıktığı yolda her ne olursa olsun kenti yeniden AK Parti belediyeciliğiyle tanıştırmak için var gücüyle çalışacağını söylüyor...

Oğuzhan Karahan kimdir?

1980 Malatya doğumluyum. Yakuplu Mahallesi'nde yaşıyorum. Evli ve 4 çocuk babasıyım. Muhasebe üzerine ve Yazılım üzerine şirketimiz var.Yakuplu, 1999'da Büyükçekmece'ye bağlı bir beldeydi. 2002'de AK Parti Eminönü Gençlik Kolları Kurucu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüm. 2004'te siyasete ara verdim. 2014 yılında Aksaray da olan mevcut ofisimizin bir kısmını Yakuplu'ya getirdik. Bölgedeki kanaat önderlerinin talebi,eş dost çevreninde arzusu üzerine 2014'te Yakuplu'dan muhtar adayı olup seçime girdim. Seçimde ikinci oldum.

O günden bugüne de Beylikdüzü'nde siyaset yapıyorsunuz sanırım...


Evet, evet. Devamında şöyle ki biz AK Partiliyiz. AK Parti'nin kuruluşunda bizler varız. İstanbul'da Beylikdüzü kaybedilen tek belediye olunca kendimizde bir eksiklik gördük. Biz sahaya çıksak belki bu olmazdı dedik. Beylikdüzü'nü geri alabilmek için sahaya çıktık. İlçe Teşkilatı'nda çok sayıda görev aldım. O süreçten bu sürece kadar İlçe Seçim Kurulu Üyeliği görevleri üstlendim. 2016'da ise İlçemizde yönetim değişti. Ben de Ar-Ge ve İstihdamdan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirildim.
15 Temmuz'u da o dönem yaşadık, çok sayıda badire atlattık. Sonrasında ilçe başkanlığı için aday oldum. O dönem bu görev bize nasip olmadı. 2023 Genel Seçimleri'nde ailemizin aldığı karar doğrultusunda İstanbul 3'üncü Bölge'den Milletvekili Aday adayı oldum. Sonrasında İstanbul İl SKM'de 3'üncü Bölge'de eğitimden sorumlu olarak Hukuk ve eğitim komisyonunda görev aldım, 3 Bölge ‘de. Sandık eğitimlerinden görev aldık, çalıştık. 2023 ilk seçiminde ve tekrar seçiminde de okul alan sorumluluğu görevleri üstlendim. Şimdi önümüzde bir yerel seçim var. Yeniden Beylikdüzü'nü kazanabilmek için Beylikdüzü Belediye Başkan Aday Adayı olarak müracaatımı yaptım. Burası 10 yıldan beri AK Parti belediyeciliğinin olmadığı bir yer. Buradaki eksiklikleri göz önünde bulundurduk, çalışmalar yaptık. Şimdi Beylikdüzü'nde yapılamayanları yapmak için, gelişebilir bir Beylikdüzü için yola çıktık. Bunun için projelerimiz hazır.

whatsapp-gorsel-2023-12-18-saat-12-28-41-a362ff66-001.jpg

AK Parti'de Beylikdüzü'nde belediye başkan aday adaylığı için çok az talip var. Bu sayının az olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu sürece bakarsanız çevre ilçelerimizde ve İstanbul genelinde yoğun başvurular var. Beylikdüzü'nde de ben de içinde olmak üzere 5 müracaat var. Beylikdüzü zor bir yer. Beylikdüzü seçim sonuçlarına baktığımızda dokunularak ve çalışılarak kazanılabilecek bir ilçe. Biz her şeye rağmen yola çıktık. Bu noktada aday adaylarının az olmasının önemli olmadığını düşünüyorum. Nicelik değil nitelik önemli. Baktığınız zaman çok değerli aday adayları var. Eski belediye başkanımız var, ilçe başkanımız var, eski yöneticilerimiz var. Yani baktığımız zaman AK Parti'nin içinden çıkmış ve markalaşmış adaylarımız var. Bu noktada sayıya değil de niteliğe bakmalıyız. Bu anlamda çok iyiyiz. Bence adaylaşacak arkadaşımız kim olursa olsun hep birlikte teşkilat olarak hemhal olup AK belelediyeciliği yeniden Beylikdüzü'ne getirmek için çalışmalıyız. AK Parti sonuçta bir kişi hareketi değildir. Bir dava hareketidir. Dava noktasında hareket edildiğinden dolayı AK Parti sayılara ve kişilere bağlı değildir.

Beylikdüzü'nün gözle görülen sorunları nelerdir?
Ben bu yola çıkarken istişarelerde bulundum. Bölgemizdeki eksiklikleri göz önünde bulundurdum. Birinci sorunumuz ulaşılamamak. Beylikdüzü; Dereağzı, Kavaklı, Yakuplu vs gibi bölgelerinde metrobüse yani ana yola ulaşmak çok zor. Duraklarda 35-40 dakika bekliyorsunuz. Durakta beklemeyeyim diyorsanız ana yola çıkmanız 1 buçuk saat sürüyor. Sabah ayrı çile akşam ayrı çile. 10 yıldır CHP'nin yönettiği Beylikdüzü'nde ulaşım sıkıntısı var. 10 mahallemiz var. 10 mahallemizin 7'sinden ana yollara çıkabilmek için 1 saat hayatımızdan gidiyor. Yine Beylikdüzü'nün içinde bir ulaşım sıkıntısı var. 2019'da 350 bin nüfus vardı şu anda 500 bin kişilik bir nüfus var. Yani insanlar burada ulaşıma ulaşamıyor. İnsanlar saatlerini, vakitlerini trafikte geçiriyor. Ve ortada hiçbir çözüm yok. Verilen vaatler var. Havaray, İDO vs bir sürü şey dediler ama ortada hiçbir şey yok. Verilen vaatlerin hepsi suya düşmüş durumda. Elle tutulur hiçbir çözüm yok.
O halde aday olur da seçilirseniz çözeceğiniz çok iş var diyebilir miyiz?
Tabii ki. Aday olup da seçilirsek ulaşımı çözeceğiz. Katlı kavşaklar, yollar, geçitler yapıp ulaşımı çözeceğiz. Birinci önceliğimiz ulaşım. İkinci önceliğimiz Beylikdüzü'nün yapısal stoğu iyi. Ama bir deprem gerçeğimiz var. Beylikdüzü'nde de özellikle Gürpınar ve Yakuplu'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yürütülmesi gerekiyor. Beylikdüzü'nde 10 yıldır kentsel dönüşüm diyorlar. Ama 10 yıllık yönetim Beylikdüzü'nde tek bir kentsel dönüşüm çalışması başlattı onu da İBB yaptı. Orada da teslim edilen tek bir konut yok. Yakuplu ile ilgili de hiçbir proje yok. Biz yeniden İstanbul yeniden Beylikdüzü diyerek vatandaşın lehine inisiyatif alacağız. Halkın tarafında olacak, halkla beraber çözüm üreteceğiz. Beylikdüzü'nde deprem riskini inşallah tarihe karıştıracağız.

Başka neler yapmayı hedefliyorsunuz?
13 kilometrelik bir sahil şeridimiz var. 2014'te AK Parti sahili nasıl bırakmışsa hala aynı şekilde duruyor. Üzerine yeni bir şey yapılmadı. Bu noktada İstanbul'un en güzel sahil şeridi olan Beylikdüzü sahil şeridini de yeniden elden geçireceğiz. Buralarda insanlarımız ailesiyle rahatça gezip dolaşabilecek. Sahili düzenleyeceğiz. Beylikdüzü'nde yaşayan vatandaşlarımızı denizle kavuşturacağız. Ve bir türlü gelmeyen İDO seferlerini Beylikdüzü'ne getireceğiz. Buradan Kadıköy'e, Eminönü'ne, Bakırköy'e, Beşiktaş'a vs insanlar rahatça gidebilecek, gelebilecek.

Eğitim konusunda da çalışmalarınız olduğunu söylemiştiniz...
Eğitim konusunda da vizyoner bir projemiz var. Devletimizin yaptığı okullar var. Mevcut belediyenin 10 yıldan beri Beylikdüzü'ne yaptığı 1 tane okul var. O okulun da arazisini, bütçesini vatandaş verdi ki orası da Cevat Güleç Ortaokulu. Ama Beylikdüzü Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı okul yok. Mevcut belediye başkanı Mehmet Murat Çalık, 2019'da bunun vaadini de vermişti. Nüfus aldı başını gitti, arttı. Ama eğitime katkı var mı? Yok. Her şey sıfır. Burada yapılamayanları söylemek zorundayız. Şimdi burada Beykent Üniversite'miz var. Bunun benzeri gibi. İlkokuldan, ortaokula, liseye kadar insanlar eğitimini Beylikdüzü'nde görüyor ama üniversite için dışarıya gidiyor. Biz belediye olarak öncülük yapıp Beylikdüzü Üniversitesi'ni inşa etmek istiyoruz. Bu noktada da çalışmalarımız var. İnşallah bu görev bize nasip olursa AK belediyecilik olarak biz çalışmaya hazırız. Beylikdüzü bu vizyonu, bu markayı, bu başarıları çok çok hak ediyor. Biz yapılmayanları yapmak için yola çıktık.

Bunların bir bütçe boyutu var ama nasıl karşılayacaksınız?
Beylikdüzü'nün bütçesi buna yeter. Beylikdüzü bu konuda zengin bir kenttir. Biz bunların altından kalkacağız. Dediğim gibi yapılamayanları yapacağız. Beylikdüzü'ne yakışan şeyler yapacağız. Biz AK belediyeciliğin Beylikdüzü'ne yakışacağını biliyoruz. Şu anda İstanbul'a bakın, Beylikdüzü'ne bakın. Ne derler; “AK Parti yapar, mirasını CHP yer...” - Beylikdüzü'ne birçok eser AK Parti döneminde kazandırıldı. Beylikdüzü Devlet Hastanesi, Beylikdüzü Spor Kompleksi, İBB Su Ürünleri Hali, belediye binası, öğretmenevi, huzurevi, Hükümet Konağı ve daha birçok şey AK Parti döneminde yapıldı. Yani sorun, CHP döneminde Beylikdüzü'ne kazandırılmış hiçbir şey yok.

whatsapp-gorsel-2023-12-18-saat-12-28-41-5d2ca045-001.jpg

Gerçekten CHP hiçbir katkı vermedi mi diyorsunuz yani...
Beylikdüzü'nde Uzay Gözlem Noktası yapacağız dediler. 3 Köy 3 Meydan sözü verdiler. Nerede onlar. Meydan yaptık diyorlar. 4 tane bankı yan yana koyup, 2 de çiçek koyunca meydan mı oluyor? Gidin Kavaklı'ya bakın. Oralara meydan diyebilir misiniz? 3 Köy, 3 Meydan dedikleri Gürpınar noktasında da bakın hep rantsal şeylerde var. Rantsal şeyler olmamalı buralarda. Beylikdüzülü vatandaş meydan görmek istiyorsa Metrobüs Meydanı'nı görebilir. Onu da biz yaptık. Yani insanların nefes alabileceği bir yer yapabileceksiniz. Yapamıyorlar.

Büyükçekmece'ye bağlı olan Pınartepe Mahallesi'ni Beylikdüzü'ne kazandırmak istediğiniz söyleniyor...
Doğrudur. Pınartepe'yi Beylikdüzü'ne kazandıracağız. Mahalle sayımızı 11 yapacağız. Çünkü orada bir kopukluk yaşanıyor. Gürpınar'da bir bölünmüşlük var. Pınartepe, Büyükçekmece'ye bağlı ama Gürpınar'daki vatandaşın işleri Beylikdüzü'nde. İnsanlarımız orada iki belediye arasında mağduriyet yaşıyor. Biz bu mağduriyeti ortadan kaldıracağız. Bu sehven yapılmış hatayı düzelteceğiz.

Aday olmadığınız bir durumda, Beylikdüzü'nde nasıl bir yol izleyeceksiniz?
Biz hep okçular tepesindeyiz. Görev verilsin verilmesin yine okçular tepesinde olacağız. Herhangi bir koltuk, ikbal beklentimiz yok. Tek amacımız AK Parti'nin Beylikdüzü'nü yeniden kazanmasıdır. Bunun için de canla başla çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.