Önce Esenler sonra Bilecik!

Önce Esenler sonra Bilecik!
Özellikle Esenler Belediyesi'nden aldığı ihalelerle gündem olan ve 'Banker Kasım' olarak da bilinen AK Parti Esenler eski İlçe Başkanı Kasım Albayrak direksiyonu Bilecik’e kırdı. Esenler’den aldığı 33 ihaleyle kamuoyunun dikkatini çeken Albayrak, Bilecik İl Özel İdaresi’nden iki ayda 24 milyonluk iki ihale daha kazandı.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER - Esenler ve Gerze belediyelerinden aldığı milyonluk ihalelerle gündeme gelen AK Parti Esenler eski İlçe Başkanı Kasım Albayrak'ın şirketi Birlik Elektrik İnşaat Tekstil Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Bilecik İl Özel İdaresi’nden iki ayda iki ihale kazandı. Albayrak’ın şirketi Bilecik’ten önce de Orman Bakanlığı’ndan ihale kazanmıştı. Esenler Belediyesi’nden 33 ihale alan Birlik Elektrik’in kamuoyu tarafından öğrenilmesinden sonra Esenler’den bir tane bile kamu ihalesi almaması dikkat çekti.

2 ayda 2 ihale

Birlik Elektrik’in Bilecik’te aldığı ilk ihale 8 Eylül 2022 tarihinde bina yapımı ve çevre düzenleme işi oldu. İki firmanın katıldığı ihalenin sözleşme tutarı 7 milyon 887 bin lira oldu. Esenler’de deşifre olduktan sonra İstanbul dışına direksiyon kıran firma bu ihaleden iki ay sonra yine aynı kurumdan ihale kazandı. Bilecik İl Özel İdaresi, spor salonu yapımı için 25 Kasım 2022 tarihinde bir ihale sözleşmesi yaptı. İhalenin yaklaşık maliyeti 16 milyon 236 bin lira olarak belirlendi. Normalde ihaleye katılan firmaların kanun gereği yaklaşık maliyetin altında tekli vermeleri gerekiyordu. Ancak Birlik Elektrik 16 milyon 847 bin lira ile yaklaşık maliyetin 600 bin lira üzerinde teklifle ihaleyi kazandı. Şirket böylece iki ayda Bilecik İl Özel İdaresi’nden 24 milyon liralık ihale kazanmış oldu.


 

33 ihale dikkat çekti

Esenler Belediyesi, Kasım Albayrak’ın sahibi olduğu Birlik Elektrik'e 2010'den bu yana 33 ihale verdi. Kamu İhale Kurumu’ndaki (KİK) kayıtlara göre de Esenler Belediyesi'nin 'Banker Kasım’a verdiği ihalelerin toplamı 46 milyon lirayı buluyor. Albayrak, Esenler Belediyesi’nden 33 ihale aldığı kamuoyunca öğrenilmesinden sonra Orman Bakanlığı’nın çevre düzenleme ihalelerini almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.